HMDNokiaYleinen

HMD Global keräsi 230 miljoonan dollarin rahoituksen – sijoittajina Nokia Technologies, Google ja Qualcomm

Suomessa majapaikkaansa pitävä HMD Global on ilmoittanut keränneensä 230 miljoonan dollarin rahoituksen. HMD Global on saanut päätökseen vihdoin viimeisimmän rahoituskierroksen ensimmäisen vaiheen. Rahoituksen suurimpia sijoittajia ovat suomalainen Nokia Technologies sekä yhdysvaltalaiset Google ja Qualcomm.

Tuoreen rahoituksen avulla HMD Global vauhdittaa strategista visiotaan neljällä avainalueella. Ensiksi yhtiö toteuttaa nopeammin maailmanlaajuista tavoitettaan tuoda 5G-älypuhelimia kuluttajille. Erityisenä painopistealueena ovat vahvat kumppanuudet amerikkalaisoperaattoreiden kanssa. Toiseksi HMD Global edistää erilaisten digitaalisten palvelujen ja palvelualustojen kasvua vastauksena koronaviruksen tuomiin muutoksiin arjessa. Yhtiö kasvattaa toimintaansa myös tärkeimmillä kasvumarkkinoilla, josta esimerkkejä ovat yhtiön viimeaikaiset toiminnan laajennukset Brasiliassa, Afrikassa ja Intiassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi saatu rahoitus auttaa yhtiötä vahvistamaan asemaansa laitteiden lisäksi myös mobiilipalvelujen tarjoajana. HMD Global on esitellyt aikaisemmin datavierailupalvelun HMD Connectin, parantanut tietoturvaosaamistaan mobiilialalla ostamalla Valona Labsin ja rakentamalla uuden ohjelmistoihin, tietoturvaan ja palveluihin keskittyvän tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle.

”Ainutlaatuinen liiketoimintamallimme, joka perustuu ketterään globaaliin toimintaan ja vahvoihin kumppanuuksiin alan parhaiden kanssa, on saavuttamassa uuden tason, kun saamme arvokasta tukea joukolta mobiilimarkkinoiden vaikutusvaltaisimpia yrityksiä. Olen erittäin ylpeä merkittävistä saavutuksistamme ja odotan innolla edessämme aukeavia valtavia mahdollisuuksia, joilla nopeutamme matkaamme kohti yhä kasvavaa menestystä.”, kertoi HMD Globalin hallituksen puheenjohtaja ja perustajajäsen Jean-Francois Baril.

”Saamamme lisärahoitus vahvistaa entisestään pitkän aikavälin liiketoimintastrategiaamme ja on osoitus yhteisestä tehtävästämme tuoda moderni mobiiliteknologia kaikkien ulottuville. Turvallisuus ja luotettavuus ovat toimintamme kulmakiviä, ja käytämme nyt saatua rahoitusta tarjotaksemme kuluttajille parhaita käyttäjäkokemuksia, joita he odottavat Nokia-puhelimilta.”, HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote

Päivitetty 12.8.2020 klo. 14.40: Muutettu maininta Nokiasta muotoon Nokia Technologies.
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. ”Tuoreen rahoituksen avulla HMD Global vauhdittaa strategista visiotaan neljällä avainalueella. …”

  Eli se siitä sitten. Noitten 4 avainalueen visioissa ei selvästikään vaikuta olevan mitään edes viitteitä siitä, että HMD Globalilta saataisiin mitään Pohjolan oloihin suunniteltuja (ja julkistusten lisäksi myös myyntiin valmistettuja), hyvän hinta/laatu-ominaisuus -suhteen moderneja älypuhelimia.

  Taitaa mennä taas vain, ex-nokialaisten HMD Globalissa lisääntyneiden johtajien palkkioihin nuokin sijoitusrahat, eli sama krooninen vaiva, kuin ex-mobiili-Nokiallakin oli.

  Googlelta selvästi kehitysapua, siinä mielessä että päätavoitteenaan saada Brasiliasta, Afrikan mantereelta ja Intiasta lisää asiakkaita Google-palveluilleen ja mainosmarkkinoilleen.

  Ei kannattane odottaa syyskuun alkupuolen IFA-messuilta HMD Globalilta mitään fantastista.

 2. Kykenisiköhän HMD Global tuolla sijoitusrahasummalla suunnitteluttamaan hinta/laatu-suhteeltaan edes keskisarjan puhelinta, jossa olisi
  – OLED-näyttö tai muuten Pohjolan suvi- ja keväthankisäissä riittävän katselukirkas näyttö
  – vedenkestävyyttäkin
  – enintään vuoden vanha suoritin
  – akkukestoa pari päivää (eikä pakkasissa hyytyvä akku)
  – edeskohtuulaadukasta kuvausjälkeä, hämärämmässä Pohjolassakin, tuottava kamerasetti, jotta ei olisi erillisiä makso&etäisyys-turhakekameroita, vaan etu-selfie (näyttökulmareikä, eikä mitään epävarmaa näytönaluskameraa) + taka-pääkamera/laajakulma(makrokuvaus-toiminnollakin)/3xzoomi ja optista kuvanvakautustakin
  – muistimäärät 6+ Gt, tallennustilat alkaen 128Gt + muistikorttipaikka
  – 5G- ja 4G-versiot
  – alumiinirunko (spektroliitti / mustikka, karpalo, kanerva -värein)
  – käteensopiva max 6,2″ koko
  – varmatoiminen nopea sormenjälkilukija-avaus
  – kuulokeliitänsä yläosassa, kohtuulaadukkaat stereokaiuttimet ja steromikrofoniit

 3. Mietippä kuule sitä ku oot niin HMD Globalin vihaaja.

 4. Arvasin sen jo aiemmin et Nokiasta tulee HMD Globalin omistaja, vaikkakin nyt vain osa-omistaja.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD