YleinenZTE

ZTE vahvisti: Uudessa ZTE A20 5G -puhelimessa on maailman ensimmäinen näytönalainen kamera

ZTE:n mobiililaiteliiketoiminnan johtaja Ni Fei on ilmoittanut kiinalaisessa Weibo-palvelussa, että yhtiön tuleva puhelin on maailman ensimmäinen, jossa käytetään näytön alapuolelle sijoittuvaa etukameraa. Vastaavaa toteutusta ovat jo monet valmistajat esitelleet, mutta kaupallisissa tuotteissa näytönalaista etukameraa ei vielä ole nähty.

Ensimmäinen kaupallinen älypuhelin näytönalaisella kameralla tulee olemaan siis ZTE A20 5G, joka tunnetaan todennäköisesti myös nimellä ZTE Axon 20 5G. Toistaiseksi puhelimesta ei ole kovinkaan tarkkoja tietoja, ja nyt Weibossa on ainoastaan ilmoitettu näytönalaisen kameran olemassaolo. Näytönalaisen etukameran ongelmana on ollut pitkään näytön läpinäkymättömyys sekä tämän myötä myös kamera ei ole saanut tarpeeksi valoa hyviä kuvia varten. Nähtävästi ZTE on pystynyt ratkaisemaan ongelman, tai vaihtoehtoisesti puhelin julkaistaan vain jonkinlaisena prototyyppilaitteena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole myöskään tarkkaan tiedossa, millaista näyttöä puhelimessa tullaan hyödyntämään. Esimerkiksi aikaisemmin Visionox on ilmoittanut ratkaisseensa näytönalaisen kameran ongelmat ja aloittanut myöskin tekniikan mahdollistavan näyttöpaneelin tuotannon.

ZTE ei ole vielä ilmoittanut, milloin yhtiö olisi valmis julkaisemaan uuden A20 5G -älypuhelimen. Todennäköisesti julkaisu tapahtuu aluksi vain Kiinassa.

Lähde: Weibo (Ni Fei, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Ehkä siinä on 64 megapikselin tiheämpi näyttöalue, jossa puolet pikseleistä on näyttöä ja puolet pikseleistä kuvauspikseleitä … ja sitten kuvauspikseleitä yhdistellään.
    Muutenhan mikään fyysinen näyttöpikselieste ei toimi kamerapikseleiden edessä.

    Toisaalta sitten tuohon panostaminen on tarpeeton sivuseikka, kun niihin näytön yläosan kameroihin ei kukaan ole oikeasti kyllästynytkään – sinne yläosan tilarivin alkuun tai loppuun mahtuu mainiosti kamerareikäkin. Puhelimissa valmistuskustannukset kannattaisi laittaa muihin, olennaisempiin asioihin. Ehkä tuokin on taas niin valmistuskallista, että sitten tinkivät muusta, tärkeämmästä sen kustannuksella – ja kokonaisuus kärsii, tai ainakin edelleenkin sitten kuvanlaatu, kun jos näytönalaisia piilokameroita aletaan käyttää laitteissa, taas muotijuttuna.

    HMD Globalinkin kännyköihin tuollaista kuulemma kehiteltiin, vaikka kosteudenkestävyys olisi tärkeämpi asia ja kuvauslaadun parantaminen niissäkin.

  2. Etukamera on maailman turhin keksintö.

  3. Ketään ei kiinnosta joku ZTE.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen