HMDNokiaYleinen

HMD Global laajentaa uutuus-Nokian värivalikoimaa uudella violetilla versiolla

Nokia C22 uudessa violetissa väriversiossa.

Suomalainen HMD Global julkisti helmikuussa uuden edullisen Nokia C22 -älypuhelimen, joka on piakkoin tulossa laajemmin myyntiin globaalisti. Julkaisun aikaan puhelimesta esiteltiin ainoastaan kaksi väriversiota, mutta nyt värivalikoima on laajentunut.

Nokia C22 julkaistiin alun perin väreissä musta ja hiekka, mutta uusi versio tuo mukanaan hieman myös väriä mallistoon. Nokia C22 on tulossa tarjolle violettina, joka on listattuna Nokia.com-sivustolla. Väriversion ohella puhelimessa ei ole mitään muuta uutta. Violetti väriversio saattaa tulla tarjolle vain rajoitetuilla markkinoilla, kuten Intiassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on vahvistanut tuovansa Nokia C22 -puhelimen saataville Suomessa 3 + 64 gigatavun muistiversiossa 130 euron hintaan. Toistaiseksi tarkkaa myynnin aloitusaikaa ei ole annettu, vaan laitteen on luvattu tulevan tarjolle keväällä 2023.

Nokia C22 -puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 164,6 x 75,89 x 8,55 millimetriä ja painoksi on kerrottu 190 grammaa. Puhelimessa on myös IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys. Nokia C22 tarjoaa 6,5 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on HD+ -tarkkuus sekä etukameraa varten tehty pisaramainen lovitoteutus. Näytössä on myös 2,5D-lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C22:n perusvärit.

Tehoista on vastaamassa Unisoc 9863A1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 tai 3 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia. Tuettuna on virtuaalinen RAM-muisti, jonka avulla RAM-muistia voidaan laajentaa 2 gigatavulla. Puhelimessa on myös 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä tuki muistikortille.

Kameroita on takaosassa kaksi kappaletta, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella sekä 2 megapikselin makrokamera. Nokia C22 -puhelimeen on saatu lisäksi 8 megapikselin tasoinen etukamera kiinteällä tarkennuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen uusin Android 13 Go -versio, joka on optimoitu kevyelle tekniikalle. HMD Global lupaa puhelimelle kaksi vuotta vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Nokia C22 -puhelimessa on 5000 milliampeeritunnin kokoinen akku, jota voidaan ladata 10 watin teholla. Puhelimessa on myös Bluetooth 5.2 -yhteys, 3.5 millimetrin kuulokeliitin sekä USB-C-liitin.

Lähde: Nokia.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD