HMDNokiaYleinen

HMD Global toimitti 12,8 miljoonaa Nokia-puhelinta huhti-kesäkuussa – älypuhelimien toimitukset elpymässä, peruspuhelimet laskussa

Nokia X20

Nokiamob.net-sivusto on saanut tutkimusyhtiö Counterpointilta käsiinsä tietoja suomalaisen HMD Globalin toimittamien Nokia-puhelimien määrästä vuoden toiselta neljännekseltä. HMD Global pystyi elvyttämään Nokia-merkkisten älypuhelimien toimituksia, mutta peruspuhelimien kanssa nähtiin hieman laskua.

Vuoden toisella neljänneksellä, eli huhti-kesäkuussa Nokia-puhelimet pysyivät peruspuhelimien toimitusmääriä mitattaessa toiseksi suurimpana brändinä. HMD Globalin markkinaosuus peruspuhelimissa oli 18 prosenttia globaalisti. Peruspuhelimien toimitukset ovat vähentyneet 8 prosentilla verrattaessa edeltävään neljännekseen, eli peruspuhelimia toimitettiin 10,1 miljoonaa kappaletta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia-peruspuhelimien toimitukset HMD Globalin historian aikana.

Vuositasolla HMD Globalilla peruspuhelimien toimitukset kasvoivat jopa 40,3 prosentilla, sillä vuotta aikaisemmin peruspuhelimia toimitettiin ennätysvähän, eli noin 7,2 miljoonaa kappaletta.

Älypuhelimien osalta HMD Global pystyi kasvattamaan toimituksia 36 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Nokia-älypuhelimia toimitettiin vuoden toisella neljänneksellä 2,7 miljoonaa kappaletta, joka tarkoittaa noin 0,8 prosentin markkinaosuutta globaalisti. HMD Global on tällä hetkellä maailman 18. suurin älypuhelinvalmistaja. Älypuhelimien toimituksien kasvu on suurimmaksi osaksi uusien Nokia 1.4-, G- ja C-sarjojen älypuhelimien ansiota.

Nokia-älypuhelimien toimitukset HMD Globalin historian aikana.

Vaikka älypuhelimien toimitukset ovat kasvaneet, niin peruspuhelimien toimituksien lasku ei saanut Nokia-puhelimien yhteenlaskettua toimitusmäärää kasvuun. Yhteensä Nokia-puhelimia toimitettiin 12,8 miljoonaa kappaletta, joka on hieman vähemmän kuin vuoden alussa. Kasvua toimituksissa oli havaittavissa, jos katsotaan vuositasolla, sillä verrattuna vuotta aikaisempaan Nokia-puhelimien kysyntä oli jopa 49,8 prosenttia parempaa.

Vuoden 2021 toisen neljänneksen aikana globaali älypuhelinmarkkina kasvoi 19 prosentilla verrattuna vuoden takaiseen ja älypuhelimia toimitettiin yhteensä 329 miljoonaa kappaletta. Counterpointin mukaan Samsung oli suurin valmistaja edelleen, mutta sen perässä olivat Xiaomi, Apple, Oppo ja Vivo.

Nokia-puhelimien toimitukset HMD Globalin historian aikana.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD