GoogleYleinen

Google ottaa oppia Applelta ja Samsungilta – tulevien Pixel-puhelimien mukana ei toimiteta enää laturia

Google kertoi jo aikaisemmin ensimmäisiä tietoja syksyn aikana julkaistavista Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimista, mutta eilen yhtiöltä nähtiin myös uusi Pixel 5a 5G -älypuhelin valituilla markkinoilla. Samalla Google on paljastanut uusia tietoja tulevista Pixel 6 -sarjan puhelimista.

Nyt Google on kertonut, ettei uusien Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimien mukana toimiteta enää laturia myyntipakkauksessa. Google on ottamassa oppia Applelta sekä Samsungilta, joiden puhelimien mukana ei myöskään toimiteta latureita. Uusi Pixel 5a 5G on viimeinen Googlen puhelin, jonka myyntipakkauksesta löytyy laturi suoraan paketista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Verge -sivustolle Google on kertonut, että suurimmalla osalla ihmisistä on jo USB-C-laturi, jonka takia laturin sisällyttämiseksi pakkaukseen ei ole enää tarvetta. Vastaavia perusteluja on nähty myös muilta valmistajilta, mutta samalla laturin pois jättäminen säästää myöskin rahaa.

Lisäksi mukana on myös ympäristönäkökulma, sillä vähemmän tarpeettomia latureita vähentää sähköistä jätettä. Tämä vaikuttaa erityisesti laitavalmistajien mittauksiin, mutta kuluttajat ostavat kuitenkin uuden laturin. Valmistuksesta ja toimituksista syntyvät kasvihuonepäästöt jakautuvat useampien yrityksien kesken, jos kuluttaja ostaa kolmannen osapuolen laturin.

Googlen, Samsungin ja Applen uusin suuntaus jättää laturit pois uusien laitteiden myyntipakkauksista saattaa aiheuttaa myös pienempien valmistajien vastaavat päätökset. Myös Xiaomi ja Huawei ovat jättäneet laturit pois huippupuhelimiensa myyntipakkauksista Kiinassa, jonka lisäksi joissakin Nokia-puhelimissa ei myöskään toimiteta latureita. Todennäköisesti tulevaisuudessa yhä harvemman puhelimen mukana tullaan näkemään latureita.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google