HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa edullisia Nokia-tabletteja – vuoto paljastaa tietoja Nokia T20 -tabletista

Nokia N1

Nokia-brändi ei ole kovinkaan tunnettu tablettimarkkinoilla, mutta nähtävästi suomalainen HMD Global on suunnittelemassa uusia tabletteja. Jo aikaisemminkin Nokia-tabletista kuultiin tietoja sertifiointitietoihin perustuen, mutta nyt jälleenmyyjä on listannut hieman enemmän tietoja uutuustableteista.

HMD Globalilta on tulossa uusi Nokia T20 -tabletti, jonka tietoja on paljastunut jälleenmyyjän listauksesta. T-kirjain viitannee sanaan ”tablet”, joten nähtävästi luvassa on myöhemmin kokonainen tablettisarja. Vuonna 2014 Nokialta nähtiin yksi N-sarjan Android-tabletti, joten nähtävästi tätä mallistoa HMD Global ei ole aikeissa tuoda takaisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listaus on paljastanut Nokia T20 -tabletin saavan suuren 10,36 tuuman näyttöpaneelin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näiden tietojen pohjalta kyseessä pitäisi olla varsin edullinen laite, eikä HMD Global pyri kilpailemaan Applen tai Samsungin huipputablettien kanssa. Tabletista on tulossa kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Jälleenmyyjän mukaan laitteesta olisi tarjolla ainakin sininen väriversio.

Nokia T20 -tabletin Wi-Fi-version hinnaksi on listattu 185 puntaa, eli noin 217 euroa ja vastaavasti 4G-version hinnaksi 202 puntaa, eli noin 237 euroa. Hinnat eivät ole kovinkaan korkeat, joten Nokia T20 tarjonnee lähtötason teknisiä ominaisuuksia.

HMD Globalin suunnitelma tuoda Nokia-brändi takaisin tablettimarkkinoille ei todennäköisesti ole huono ajatus, sillä viime aikoina monet muutkin älypuhelinbrändit ovat osoittaneet kiinnostuksensa pitkään jämähdyksissä olleille tablettimarkkinoihin. Esimerkiksi Xiaomi tulee julkaisemaan lähikuukausina uudet Mi Pad 5 -tabletit ja Realme on vahvistanut julkaisevansa pian ensimmäisen tablettinsa. Lisäksi tablettia on odotettu Oppolta ja OnePlussalta.

Vasta tällä viikolla HMD Global esitteli kolme uutta Nokia-puhelinta, joten todennäköisesti aivan pian uusia Nokia-laitteita ei nähdä. Todennäköisesti syksyllä on luvassa uusia Nokia-laitteita, sillä viime aikoina huhuissa on ollut muun muassa Nokia G50 -älypuhelin. Todennäköisesti tulevista Nokia-laitteista kuullaan uusia tietoja viimeistään lähempänä julkaisua.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD