HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa uusi kestävärakenteinen ”Nokia Sentry 5G” -puhelin – myös kaksi muuta Nokia-puhelinta paljastui

HMD Global on pitänyt Yhdysvaltojen markkinoille suunnatun briiffin yhtiön tulevista tuotteista, mutta tuote-esittely on päätynyt kaikkien nähtäville YouTubeen. Tilaisuudessa on käyty läpi yhtiön tänä vuonna markkinoille tuomia laitteita, mutta esitetty tiekartta paljastaa myös tulevia puhelinuutuuksia.

Yksi mielenkiintoisin tuote on varmasti Nokia Sentry 5G -nimellä mainittu puhelin. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko ”Sentry” koodinimi vai puhelimen markkinointinimi. Puhelimen julkaisuajaksi on ilmoitettu vuoden 2023 ensimmäinen puolisko, eli tammi-kesäkuu. Todennäköisesti puhelin nähdään heti vuoden alussa. Loogisin julkaisuajankohta Yhdysvalloissa olisi CES-messut tammikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen kuvakin löytyy tiekartasta, mutta se ei paljoa heikon laatunsa takia paljasta. Etuosassa olevassa näytössä on etukameraa varten tehty reikä. Takaosassa on laatikkomainen kamera. Tuotekuvauksessa mainitaan puhelimen olevan kestävärakenteinen, joka voidaan nähdä myös kuvasta. Kehys on selvästi normaalia puhelinta paksumpi.

Muita mainittuja ominaisuuksia ovat 6 gigatavun RAM-muisti sekä 128 gigatavun sisäinen tallennustila. Puhelimessa on 64 megapikselin pääkamera sekä mahdollisesti 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera. Puhelimessa kerrotaan olevan myös 4600 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 33 watin pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Sentry 5G:n hinnaksi on mainittu 499 dollaria. Kyseessä voisi olla seuraaja esimerkiksi Nokia XR20 -puhelimelle.

Toinen listauksessa mainittu älypuhelin kuuluu Nokia C3xx -mallistoon, ja sen julkaisuajaksi on ilmoitettu myös vuoden 2023 ensimmäinen puolisko. Kyseessä on 4G-älypuhelin, joten mitään ihmeellisiä ominaisuuksia ei kannata odottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä tämän vuoden aikana HMD Global tulee esittelemään myös Nokia 2780 Flip 4G -peruspuhelimen Pohjois-Amerikassa. Kyseessä on operaattorilukitsematon versio aikaisemmin julkaistusta Nokia 2760 Flip -puhelimesta. Puhelimet ovat lähes samanlaiset, mutta tällä kertaa tarjolla on muistikorttipaikka, FM-radio sekä sininen ja punainen väriversio.

Hinnaksi on ilmoitettu 89,99 dollaria ja julkaisu tapahtuu marraskuussa. Tarkemmat tiedot puhelimesta löytyy alapuolelta.

Nokia 2780 Flip

Nokia 2780 Flip

Lähde: YouTube

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD