SamsungYleinen

Usealle Samsungin työntekijälle syytteitä puolijohdeteknologian varastamisesta Etelä-Koreassa

Samsungin logo

Eteläkorealaisen Samsungin neljä nykyistä ja entistä työntekijää on asetettu syytteeseen Samsungin kehittämän puolijohdeteknologian varastamisesta. Heidän epäillään varastaneen Samsungilta erittäin arvokasta tietoa puolijohdeteknologioista ja vuotaneen niitä kilpaileville yrityksille.

Kyseessä epäillään olevan kaksi erillistä tapausta, joissa ensimmäisessä tapauksessa entinen työntekijä olisi ottanut valokuvia luottamuksellisista tiedoista, jotka liittyivät Samsungin järjestelmäpiirisirujen valmistuteknologiaan. Kuvat oli otettu tietokonetiedostoista, jotka sisälsivät kriittisiä puolijohdetietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtumahetkellä henkilö oli toiminut vielä Samsungilla työtehtävissä, mutta hän oli siirtymässä Samsungilta Intelin palvelukseen. Intelille siirtyessään entinen Samsungin työntekijä olisi jakanut aiemmin ottamansa kuvat Intelille.

Samsungin on kerrottu jo aiemmin tänä vuonna tutkivan kyseistä tapausta ja korealaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet, että henkilö olisi saattanut ottaa jopa satoja valokuvia, jotka olisivat sisältäneet kehittyneimpien puolijohteiden, kuten 3 ja 4 nanometrin valmistusprosessilla valmistettavien sirujen valmistussalaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin tänä vuonna ei tapahtuneesta vielä ollut todisteita siitä, että tietoja oltaisiin jaettu kilpailijoiden kanssa. Kuitenkin viimeisin tapauksesta tehty raportti vahvistaa, että entinen työntekijä luovutti kuvat Intelille. Soulin keskuspiirin syyttäjänvirasto on nostanut syytteen Etelä-Korean epäreilua kilpailua ehkäisevän lain ja teollisuusteknologian suojelua koskevan lain rikkomisesta.

Toisessa tapauksessa yksi entinen Samsungin työntekijä on saanut luottamuksellisia tietoja kahdelta nykyiseltä työntekijältä. Kyseinen henkilö työskenteli puolijohdealalla ja sai kahdelta entiseltä kollegaltaan Samsung Engineering -yhtiössä käyttöohjeen ja ultrapuhdasvesijärjestelmän piirustuksen. Hän on saattanut saada töidensä kautta vuodettavaksi myös muita keskeisiä Samsungin teknologioihin liittyviä tietoja. Entisen työntekijän kerrotaan vuotaneen ultrapuhtaanvesijärjestelmän tiedot kiinalaiselle puolijohdekonsultointiyritykselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapaus on sattunut elokuussa 2018, kun henkilö etsi uutta työpaikkaa kyseisestä kiinalaisesta yrityksestä. Saatuaan työpaikan henkilö käytti Samsungilta varastettuja materiaaleja ja tietoja tehdäkseen tilauksen ultrapuhdasvesijärjestelmästä, kertoo eteläkorealainen Yonhap.

Soulin keskuspiirin syyttäjävirasto syytti kaikkia kolmea tapaukseen osallistunutta henkilöä puolijohdeteknologian varastamisesta. Yhteensä neljä nykyistä ja entistä Samsungin työntekijää on passitettu vankilaan odottamaan oikeudenkäynnin jatkokäsittelyä.

Lähde: Yonhap News Agency, AndroidHeadlines

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung