HMDNokiaYleinen

HMD Globalilta yllätysjulkistus – edullinen Nokia C2 julkaistiin vanhalla Androidilla

Nokia C2

Suomalainen HMD Global on julkaissut tänään kaikessa hiljaisuudessaan uuden edullisen hintaluokan Nokia C2 -älypuhelimen, joka kuuluu siis samaan Android Go -mallistoon kuin aikaisemmin esitelty 3G-yhteyksillä varusteltu Nokia C1. Nyt Nokia C2 on saanut kuitenkin 4G-tuen sekä muutamia muitakin muutoksia, vaikka ulkoinen toteutus on lähes samanlainen.

Nokia C2 on saanut 5,7 tuuman HD+ -tasoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on 18:9-kuvasuhde. Tehoista vastaa neliytiminen Unisoc-järjestelmäpiiri, jonka kaverina on yksi gigatavu RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Nokia C2 tarjoaa 16 gigatavua, mutta sitä voidaan laajentaa muistikortin avustuksella jopa 64 gigatavua. Akunkestosta vastaa 2800 milliampeeritunnin irrotettava akku, jota ladataan microUSB-latausliittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on tasan kaksi, joista toinen on etuosassa ja toinen takaosassa. Pääkameran tarkkuus on 5 megapikseliä ja siinä on f/2.2-aukko ja automaattitarkennus. Takaosassa on myös yksi LED-salamavalo. Etuosassa on samainen 5 megapikselin kamera, jonka rinnalla on myös salamavalo. Valikoiduilla markkinoilla laitteesta on olemassa yhden tai kahden SIM-kortin versiot. Nokia C2 on varusteltuna myös kuulokeliittimellä sekä Google Assistant -painikkeella.

Siinä missä HMD Global on alusta lähtien myynyt tuotteitaan aina uusimmalla Androidilla ja kehuskellut päivityksillään, niin nyt Nokia C2 julkaistiin yllättäen Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä varusteltuna, vaikka Android 10 on ollut markkinoilla jo useita kuukausia. Lisäksi puhelimessa on Android Go -versio, joka on siis kevennetty Android heikommille älypuhelimille.

Toistaiseksi HMD Global ei ole muuta kuin listannut puhelimen Nokian sivuilla, eikä ole siis vahvistanut Nokia C2:n saatavuutta tai hinnoittelua. Todennäköisesti puhelin tulee tarjolle valikoiduilla markkinoilla Aasiassa ja Afrikassa.

Nokia C2 tekniset tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Näyttö: 5,7 tuumaa, IPS LCD, HD+, 18:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Neliytiminen 1,4 GHz Unisoc-piiri
 • RAM-muisti: 1 Gt
 • Tallennustila: 16 Gt + (microSD-muistikortti max. 64 Gt)
 • Pääkamera: 5 MP pääkamera (f/2.2, AF) + salama
 • Etukamera: 5 MP + salamavalo
 • Akku: 2800 mAh (irrotettava)
 • Muuta: microUSB, dual-SIM, kuulokeliitin
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9. Pie (Android Go)
 • Mitat: 154,8 x 75,59 x 8.85 mm
 • Paino: 161 g

Lähde: Nokia C2 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Tuolla voi pyörittää mitää sovelluksia ees nykypäivänä … Android 7 tarvii jo 1,6 Gt tausta-ajossa … Mahtaa olla tukkonen tekele.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD