MotorolaYleinen

Jättivuoto paljastaa julkaisemattoman Motorola Edge -puhelimen tietoja sekä kuvia

Motorolan piti julkaista uudet puhelimensa Barcelonassa helmikuun lopulla, mutta koronaviruksen aiheuttaman huolen takia tilaisuus peruutettiin. Motorola ei ole toistaiseksi julkaissut puhelimia, mutta tuorein vuoto vahvistaa ainakin yhdestä tulevasta puhelimesta uutta tietoa. Motorolalta on odotettu Edge+ -huippupuhelinta, mutta nyt tietoja on paljastunut keskihintaisesta Edge-puhelimesta.

XDA Developers -sivusto on julkaissut tarkkoja teknisiä tietoja sekä kuvia Motorola Edge -puhelimesta, joka on siis hyvin lähellä Edge+ -mallia, mutta ainakin järjestelmäpiirin ja kameroiden osalta on otettu askelia kohti keskihintaluokkaa. Vuotokuvien perusteella puhelimen näyttö tulee olemaan niin sanottu vesiputousnäyttö, eli se kaartuu selvästi enemmän, kuten Huawei Mate30 Pro -älypuhelimessa. Lisäksi näytössä nähdään etukameraa varten tehty reikä. Takaosassa on kolmoiskamera sekä Motorolan M-logo. Nähtävästi Motorola tulee myös säästämään perinteiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Lisäksi kuvat vahvistavat perinteisen kuulokeliittimen, USB-C-tyypin latausliittimen sekä mahdollisesti stereokaiuttimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge -puhelimessa näyttö tulee olemaan kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Lisäksi näytössä on 19,5:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus, eli 2340 x 1080 pikseliä. Näytössä on lisäksi 90 hertsin virkistystaajuus, joka tekee käyttökokemuksesta sulavamman. Näyttöön Motorola on myös integroinut optisen sormenjälkilukijan. Tehoista on vastaamassa Qualcommin uusi Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, johon on integroituna 5G-modeemi. Motorola Edge tulee olemaan siis yksi ensimmäisistä 5G-puhelimista keskiluokassa.

RAM-muistia on kerrottu olevan 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. Huhun mukaan laitteessa on tuki microSD-muistikortille. Tietojen perusteella Motorola Edgen akku olisi kooltaan 4500 milliampeerituntia, mutta tarkempia tietoja siitä ei ole antaa. Puhelin ei tue langatonta latausta.

Kameroita Motorola Edgen takaosassa on kolme, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera. Pääkamerassa hyödynnetään pikseleiden yhdistämistä, jonka takia kuvat ovat oletusarvoisesti 16 megapikselin tasoisia. Kameroissa on myös tuki laserautomaattitarkennukselle sekä takaosasta löytyy kaksois-LED-salama. Etukameran tarkkuudeksi on mainittu 25 megapikseliä.

Motorolalta odotetaan myös huippuluokan Motorola Edge+ -puhelinta, joka olisi ulkoisesti vastaava kuin nyt paljastanut Motorola Edge. Plus-versiossa uskotaan olevan Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-muistia, 108 megapikselin pääkamera sekä suurempi 5000 milliampeeritunnin akku. Valitettavasti toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Motorola Edge- ja Edge+ -puhelimet tullaan virallisesti julkaisemaan. Todennäköisesti molemmat puhelimet nähdään markkinoilla kevään aikana.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Sen seuraajakin on jo vanhentunut ennen kuin suomessa mitää 5G verkkoja on … Rapiat tusina kaupunkia pitää vielä tiheimmän keskustataajamansa sisällä 5G verkon tänäkään päivänä, ennen vuotta 2023 ei ole vielä kuin yksi taajuuskaan jonka suurin sallittu teho yltää onnella kilometriin mastosta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola