HMD globalNokiaYleinen

HMD Globalin Nokia-puhelimista vastaava tuotejohtaja Juho Sarvikas jättää yhtiön

Suomalaisen HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas on ilmoittanut luopuvansa tehtävistään yhtiössä. Sarvikkaalla on 15 vuoden historia Nokialla ja HMD Globalilla Nokia-puhelimien parissa. Tuotejohtajan tehtävien lisäksi vuoden 2020 kesällä Sarvikkaasta tehtiin myös HMD Globalin Pohjois-Amerikan toiminnasta vastaava johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Juho Sarvikas ei ole kertonut tarkemmin tulevaisuudensuunnitelmistaan. Ilmoitus tuotejohtajan lähdöstä tulee mielenkiintoiseen aikaan, sillä HMD Global on ilmoittanut julkaisevansa uutuuslaitteita 8. huhtikuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Uutuustuotteiden on odotettu olevan tärkeitä HMD Globalin tulevaisuutta ajatellen, sillä yhtiön on odotettu laajentavan 5G-tuoteportfoliotaan sekä uudistavan Nokia-puhelimien nimeämiskäytännön.

HMD Global on ollut laiteliiketoimintansa kanssa vaikeuksissa viime vuosina, sillä Nokia-brändin vetovoima ei ole ollut niin vahva, mitä yhtiö on odottanut. Lisäksi järjestäen kaikki Nokia-puhelimet ovat olleet kilpailijoita teknisesti heikompia sekä laadullisesti hieman jäljessä verrattuna saman hintaisiin kilpaileviin puhelimiin. Laiteliiketoiminnan ongelmien rinnalla suomalaisyritys on kasvattanut jatkuvasti palveluiden tärkeyttä toiminnassaan.


Lähde: Twitter (Juho Sarvikas)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global