HonorYleinen

Honor 20 -puhelimen julkaisu lähenee – Kuva ja teknisiä tietoja paljastui

Vuotokuvassa Honor 20.

Huawein tytärbrändi Honorin kerrotaan työstävän kovaa tahtia seuraavan sukupolven huippupuhelintaan. Jo tammikuussa Honor julkaisi Honor View20 -puhelimen, mutta huhujen mukaan lähiaikoina olisi luvassa myöskin Honor 20, joka on seuraaja viime vuoden Honor 10 -mallille.

Huhujen perusteella Honor 20 olisi pitkälti samanlainen kuin muutaman viikon päästä julkaistava Huawei P30. Tämän perusteella laitteeseen voidaan odottaa muun muassa minimoiduilla näytön kehyksillä varusteltua 6,1 tuuman OLED-näyttöä, jossa on vesipisaramainen loviratkaisu. Lisäksi Honor saattaa käyttää ensimmäistä kertaa näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen takapuolella on vuotojen mukaan jopa kolme kameraa. Kuvassa nähdään vasemmassa yläkulmassa kameraosa, jossa on kaksi kameraa sekä LED-salama. Tämän lisäksi on yksi erillinen kamera, joka on todennäköisesti tarkkuudeltaan 48 megapikseliä. Muut kamerasensorit ovat huhuissa mainittu 20 ja 8 megapikselin sensoreiksi. Kamerasta ei ole toistaiseksi tarkempia tietoja, mutta suurella todennäköisyydellä yksi kamera mahdollistaa optisen zoomauksen ja toinen taasen syvyyskartan luomisen tai vaihtoehtoisesti laajakulmakuvat. Etukameran tarkkuudeksi on mainittu 32 megapikseliä.

Honor 20 on luonnollisesti kehitetty Huawein Kirin 980 -järjestelmäpiirin ympärille, minkä kaverina on myöskin 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimeen odotetaan 128 tai 256 gigatavua. Honor 20 tulee lisäksi saamaan Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmän yhdessä Magic UI:n kanssa. Akunkooksi on huhuissa ilmoitettu 3650 milliampeerituntia ja laite tukee 22,5W-pikalatausta.

Tietojen perusteella Honor 20 tullaan julkaisemaan huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa Kiinassa. Halvimman version kerrotaan tulevan maksamaan 2999 juania, eli noin 390 euroa. Toistaiseksi hinnoittelua Euroopassa ei ole tiedossa. Kuten aina, kyseessä on kiinalaislähteistä peräisin oleva vuoto, joka on hyvä ottaa pienellä varauksella, sillä vuodon paikkansapitävyyttä ei voida todistaa.

Lähde: Weibo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor