HonorYleinen

Honor 200 Lite saapui myyntiin Suomessa 329 euron hintaan – Tarjolla suuri AMOLED-näyttö ja tarkka 108 megapikselin kamera

Honoir 200 Lite

Honor julkisti jo huhtikuun lopulla uuden Honor 200 Lite -älypuhelimen Euroopan markkinoille. Kyseessä on alemman keskihintaluokan puhelin, joka on ensimmäinen Honor 200 -sarjan laite. 12. kesäkuuta tullaan esittelemään globaalisti myös uudet Honor 200- ja Honor 200 Pro -puhelimet.

Suomessa Honor 200 Lite on saatavilla useiden jälleenmyyjien kautta tästä päivästä lähtien. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat Cyan Lake ja Midnight Black. Suositushinta on 329 euroa 8 + 256 gigatavun muistiversiossa. Artikkelin kirjoitushetkellä puhelimen voi hankkia Elisalta, DNA:lta, Verkkokauppa.comilta, Veikon Koneelta ja Powerilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Honor 200 Lite

Puhelimen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, joka tuo mukanaan geneerisen ilmeen. Etuosaan on tuotu pillerimäinen reikä, joka muistuttaa vahvasti Applen puhelimia. Honor 200 Lite -puhelimen paksuus on vain 6,78 millimetriä ja painoa on 166 grammaa. Väriversioita on kolme kappaletta, jotka ovat vaaleansininen Starry Blue (ei Suomessa), syaani Cyan Lake sekä musta Midnight Black.

Honor 200 Lite tarjoaa 6,7 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 20.1:9-kuvasuhde, Full HD+ -tarkkuus, 2000 nitin kirkkaus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on tasainen ja siinä on todella kapeat kehykset. Näytön yläreunassa on leveä reikä, jossa on siitä huolimatta vain yksi kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa MediaTekin Dimensity 6080 -järjestelmäpiiri, joka tarjoilee 5G-yhteydet. Piirissä on kahdeksan ydintä, joista kaksi Cortex-A76-ydintä toimii 2,4 GHz:n kellotaajuudella ja kuusi Cortex-A55-ydintä toimii 2,0 GHz:n kellotaajuudella. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua.

Kameroita on takaosassa on kolme kappaletta, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 50 megapikselin selfiekamera. Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 35 watin teholla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 14, jonka päällä hyrrää MagicOS 8 -käyttöliittymä. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä Bluetooth 5.1.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor