HonorSponsoroitu

Etsinnässä loistava kamerapuhelin? Honor 50 tarjoaa 108 megapikselin kameran sekä monipuolisia videokuvausominaisuuksia

Honor 50

Honor on tehnyt paluun Suomen älypuhelinmarkkinoille uudella Honor 50 -puhelimella, jossa on panostettu vahvasti kameraominaisuuksiin ja tyylikkyyteen. Honor 50 on varusteltuna muun muassa 108 megapikselin neloiskameralla, 32 megapikselin etukameralla sekä mielenkiintoisilla videokuvausominaisuuksilla. Honor on varustellut puhelimen myös tehokkaalla Snapdragon 778G -järjestelmäpiirillä, sulavalla 120 hertsin virkistystaajuuden OLED-näytöllä sekä nopealla 66 watin pikalatauksella.

Honor 50 on ennakkomyynnissä Suomessa 26. lokakuuta lähtien ja toimitukset käynnistyvät 15. marraskuuta. Honor 50 on saatavilla kolmessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black, kristallin hohtoinen Frost Crystal sekä vihreä Emerald Green. Uutuuspuhelimen voi tilata ennakkoon edullisimmillaan 499 euron hintaan alapuolella olevien linkkien kautta.

108 megapikselin kameralla loistavia kuvia

Kamerat ovat Honor 50 -puhelimen vahvuusalue, sillä tarjolla on erittäin tarkka ja laadukas 108 megapikselin neloiskamera. Kyseessä on suuri 1/1.52 tuuman kokoinen sensori, jossa on f/1.9-aukolla varusteltu linssi. Kehittynyt linssi päästää sensorille aikaisempaa enemmän valoa, joka parantaa merkittävästi kameran kuvanlaatua heikossa valaistuksessa.

Kamera yhdistää yhdeksän pikseliä yhdeksi paremmaksi pikseliksi, jolloin aikaiseksi saadaan peräti 2,1 μm kokoisia pikseleitä. Pääkamera tukee myös 10-kertaista digitaalista zoomausta valokuvissa sekä 6-kertaista zoomausta videokuvauksessa. Videokuvaa voidaan tallentaa ammattitason 4K 30 fps -tarkkuudella, joten Honor 50 takaa selkeät ja upeat videot.

Honor 50 on varusteltuna lisäksi laadukkaalla 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla, jossa on erittäin laaja 112 asteen kuvausalue. Ultralaajakulmakamera on varusteltuna 1.12 μm pikselikoolla sekä f/2.2-aukon linssillä. Puhelimen takaosan kamerajärjestelmää on vielä täydentämässä 2 megapikselin tasoinen makrokamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera, jotka mahdollistavat monipuolisimmat kuvaustavat. Esimerkiksi syvyyskameralla saadaan aikaiseksi tyylikkäitä muotokuvia ja makrokameralla päästään hyvin lähelle kuvattavaa kohdetta.

Kattavalla ja monipuolisella 108 megapikselin neloiskameralla Honor 50 -puhelin tarjoaa upean kuvauskokemuksen, jonka ansiosta uutuuspuhelimella voidaan tallentaa kaikki tärkeät hetket. Kuvat ovat laadukkaita tilanteessa kuin tilanteessa, sillä huipputasoiset kamerasensorit ja tekoäly tuottavat loistavaa jälkeä myös loppuvuoden pimenevinä syysiltoina.

Yksityiskohtaisia selfiekuvia 32 megapikselin etukameralla

Honor 50 pitää sisällään tarkan 32 megapikselin tasoisen etukameran, jonka avustuksella pystytään taltioimaan yksityiskohtaisia selfiekuvia. Kamerasensori on kooltaan 1/3.14 tuuman suuruinen, joka takaa loistavat selfiekuvat ja erinomaisen laadun videopuheluissa. Lisäksi etukamerassa on tarvittaessa laaja 90 asteen kuvausalue, joten kuviin mahtuu esimerkiksi useampi ihminen. Lisäksi jos etukamera huomaa kuvassa olevan useampia ihmisiä, niin kamera osaa älykkäästi vaihtaa automaattisesti laajempaan kuvaustilaan.

Etukamera mahdollistaa kirkkaat ja yksityiskohtaiset selfiekuvat, joita on ilo jakaa ystäville ja seuraajille sosiaalisessa mediassa. Tarkka 32 megapikselin etukamera on varusteltu myös monipuolisilla tekoälyominaisuuksilla, jotka tuottavat korkealaatuisia selfieitä, jotka ovat luonnollisia eri valaistusolosuhteissa.

Monet etukamerat tuottavat loistavaa jälkeä hyvässä valaistuksessa, mutta Honor 50:n etukameralla pystyy taltioimaan laadukkaita kuvia myös heikossa valaistuksessa. 32 megapikselin etukamera tukee muotokuvausta hämärässä erillisen yökuvaustilan avulla. Kuvista saadaan laadukkaita, vaikka valoa olisi vain vähän, sillä kehittyneet algoritmit pystyvät vähentämään kuvien kohinaa, tekemään kuvista kirkkaampia ja samalla optimoimaan kuvan kauneuden käyttäjän haluamalla tavalla.

Honor 50 on luotu Vlog-kameraksi

Honor 50

Viime vuosina monet TikTokin kaltaiset videoalustat ovat kasvattaneet vahvasti suosiotaan, jonka takia myös Honor 50 on suunniteltu videokuvaus edellä. Monet nuoret kuluttajat eivät enää tyydy perinteisiin kuviin, vaan haluavat mieluummin kuvata videoita tallentaakseen elämänsä käänteet ja tärkeimmät hetket.

Honor 50 vastaa tähän tarpeeseen kehittyneillä videosisällön tuotantoon keskittyvillä ominaisuuksilla. Puhelimen yksi tärkeä osa-alue on Vlog-kameraominaisuudet, jotka tekevät puhelimesta loistavan työvälineen esimerkiksi sosiaalisen median päivityksien tuottamiseen. Kameralaitteisto on jo itsestään erittäin vakuuttava, mutta samalla Honor 50 on varusteltuna tekoälypohjaisilla algoritmiparannuksilla. Puhelimessa pystytään hyödyntämään samanaikaisesti esimerkiksi taka- ja etukameroita, joka monipuolistaa kamerakokemusta selvästi.

Jotta Honor on voinut toteuttaa monipuoliset kameraominaisuudet on yhtiö parantanut entisestään Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin kuvasignaaliprosessoria. Tekoäly on myös suuressa roolissa, sillä se mahdollistaa saumattomat kameroiden vaihtamiset sekä uskomattoman Vlog-kokemuksen. Honor 50 on varusteltuna upouudella ja selkeällä videokuvauksen käyttöliittymällä, joka helpottaa käyttäjien arkea. Kaikki videokuvausominaisuudet löytyvät yhdestä paikasta, eikä ne ole sekaisin kamerasovelluksessa.

Honor on varustellut puhelimen Story Creator -ominaisuudella, joka sisältää yhdeksän erilaista tarinapohjaa tyylikkäiden videoiden kuvaamiseen. Jotta Honor 50 vastaisi sisällöntuottajien tarpeisiin, niin puhelin tukee myös kauneustiloja, laajakulmaisia selfiekuvia sekä kuvien ottamista videokuvauksen aikana.

Puhelimessa on panostettu vahvasti äänen tallennukseen, sillä Honor 50 tukee äänen tallennusta kuulokkeiden kautta jopa 10 metrin etäisyydeltä. Käyttäjät voivat yhdistää puhelimeen langattomat kuulokkeet, joiden kautta ääni voidaan tallentaa videolle. Ominaisuus on loistava sisällöntuottajille, sillä se mahdollistaa vapaamman ja joustavamman tavan tallentaa videoita ilman erillisiä mikrofoneja tai johtoja.

Honor 50:n kamerasta löytyy lukuisia videokuvausta parantavia kuvausominaisuuksia, sillä käyttäjät voivat vaihtaa etu- ja takakameroiden välillä kesken videokuvauksen tai kuvata etu- ja takakameroilla samanaikaisesti. Alapuolella on listattuna muutamia Honor 50 -puhelimen kameraominaisuuksia, jotka tuottavat videokuvauksesta aikaisempaa monipuolisempaa ja hauskempaa.

 • Front to Rear -kuvaus: Käyttäjät voivat vaihtaa etu- ja takakameroiden välillä videota kuvatessa.
 • Dual-View-kuvaus (taka- ja etukamera): Dual-View-kuvauksen ansiosta käyttäjät voivat kuvata samanaikaisesti etu- ja takakameroilla, jolloin molempien kameroiden kuvat ovat rinnakkain.
 • Dual View-kuvaus (taka- ja takakamera): Dual-View-kuvaus mahdollistaa takaosan pää- ja ultralaajakulmakameroiden rinnakkain käyttämisen. Pääkamera tarjoaa tässä tilassa myös 6-kertaisen zoomauksen.
 • Picture in Picture: Kuva kuvassa -videokuvaksen avulla käyttäjät voivat kuvata etu- ja takakameroilla niin, että pääkamera on paremmin esillä ja etukameran kuva on pienemmällä, tai päinvastoin.
 • Nopeutettu ja hidastettu kuvaus: Käyttäjät voivat kuvata itseään tai esineitä hidastetuilla tai nopeutetuilla tehosteilla.
 • Single to Dual-View -kuvaus: Käyttäjät voivat vaihtaa yhdestä kamerasta kahden kameran näkymään kesken kuvauksen.

Tarkemmin Honor 50 -puhelimeen voi tutustua myös Honorin sivuilta tämän linkin takaa.

Honor 50 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,57 tuumaa, OLED, Full HD+ (2340 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 2.2)
 • Takakamerat: Neloiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 108 MP (f/1.9, 1/1.52”, 2.1 um, EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera
 • Akku: 4300 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus / 20 minuutissa 70%
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, Magic UI 4.2, Googlen palvelut
 • Mitat: 159,96 x 73,76 x 7,78 millimetriä, painoa 175 grammaa
 • Värit: Midnight Black, Frost Crystal ja Emerald Green
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  2 Kommenttia

  1. Puhelin ok, päivitys 👎

  2. Hyvä kamera.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor