HonorSponsoroitu

Tällaista tekniikkaa Honor 50 pitää sisällään – Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, 120 hertsin OLED-näyttö ja 66 watin pikalataus

Honor 50 tarjoilee uudesta tekniikasta innostuneille kuluttajille vakuuttavan paketin mielenkiintoisia toteutuksia, sillä puhelimeen on laitettu alan tuoreimpia teknisiä toteutuksia. Honor 50 erottuu joukosta muun muassa tehokkaalla 5G-järjestelmäpiirillä, supertehokkaalla pikalatauksella sekä loistavan katselukokemuksen tarjoavalla OLED-näyttöpaneelilla.

Honor 50 on ennakkomyynnissä Suomessa 26. lokakuuta lähtien ja toimitukset käynnistyvät 15. marraskuuta. Honor 50 on saatavilla kolmessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black, kristallin hohtoinen Frost Crystal sekä vihreä Emerald Green. Uutuuspuhelimen voi tilata ennakkoon edullisimmillaan 499 euron hintaan alapuolella olevien linkkien kautta.

Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri ja GPU Turbo X -tekniikka vievät kokemuksen uudelle tasolle

Erinomainen suorituskyky sekä sujuva kokemus ovat Honor 50 -puhelimen teknisen perustan ytimessä, sillä laitteeseen on saatu tehokas Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri sekä Honorin tuttuja kokemusta parantavia tekniikoita, kuten GPU Turbo X ja Hunter Boost.

Tehokas Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri tarjoaa Honor 50 -puhelimelle huippuluokan suorituskyvyn. Järjestelmäpiiri on valmistettu TSMC:n 6 nanometrin tekniikalla ja se koostuu neljästä tehokkaasta 2,4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A78-ytimestä sekä neljästä 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä.

Verrattuna aikaisemman sukupolven järjestelmäpiiriin, pystyy Snapdragon 778G tarjoamaan 45 prosenttia paremman suorituskyvyn sekä 123 prosenttia paremman AI-suorituskyvyn. Tehokas järjestelmäpiiri yhdistettynä Honorin uraauurtaviin innovaatioihin saadaan Snapdragon 778G -järjestelmäpiiristä kaikki hyöty irti, ja samalla Honor 50 takaa nopeamman ja tasaisemman käyttökokemuksen.

GPU Turbo X -tekniikan ansiosta Honor 50 -puhelin takaa erinomaisen pelikokemuksen. GPU Turbo X pystyy parantamaan grafiikkasuorituskykyä pelattaessa ja samalla se pystyy vähentämään virrankulutusta. Honor on vienyt tekniikkaa myös selvästi eteenpäin ja GPU Turbo X tukee nyt aikaisempaa enemmän korkean kuvataajuuden pelejä. Honor 50 -puhelimessa on jopa 8 gigatavua RAM-muistia sekä huimat 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joten tallennustila ei tule loppumaan kesken.

Kehittyneen järjestelmäpiirinsä ansiosta Honor 50 tarjoaa tuen viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksille. 5G-tuen ansiosta tiedostojen, pelien ja muiden asioiden lataaminen tai lähettäminen on nopeaa ja viiveetöntä. Honor 50 on varusteltuna myös älykkäällä Dual-5G-ominaisuudella, joten puhelimessa voi olla samanaikaisesti kaksi 5G-liittymää. Puhelin osaa älykkäästi myös vaihdella kahden liittymän välillä, joka vähentää katkoksia mobiiliverkon toiminnassa.

Yhteyksien osalta Honor 50 on varusteltuna lisäksi Wi-Fi 6 -tuella, joka takaa nopeamman, vakaamman ja kattavamman langattoman verkon yhteyden. Honor 50 -puhelimeen on saatu myös NFC-tuki, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen esimerkiksi kaupan kassalla Google Payn kautta.

LUE MYÖS: Etsinnässä loistava kamerapuhelin? Honor 50 tarjoaa 108 megapikselin kameran sekä monipuolisia videokuvausominaisuuksia

120 hertsin OLED-näyttö tarjoaa uskomattoman kokemuksen

Honor 50 on varusteltuna kategoriansa parhaimmalla näytöllä, sillä puhelimessa on näyttötoteutus, johon on totuttu selvästi kalliimmissa puhelimissa. Kyseessä on 6,57 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, joka toistaa värit erinomaisesti. OLED-tekniikan ansiosta Honor 50 tukee Always-on-display-ominaisuutta, joka näyttää tarpeelliset tiedot suljetulla näytöllä. Honor on tehnyt ominaisuudesta myös virtapihin, sillä näytön virkistystaajuutta vähennetään selvästi.

Näytön reunat kaartuvat 75 astetta, joka antaa lippulaivatason kokemuksen edullisemmalla hinnalla. Näytössä on erittäin kapeat kehykset, joten Honor 50:n näyttö tarjoaa myös tämän osalta hintaluokkaansa paremman kokemuksen. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle, joten sisältö on terävää sekä videoiden katselu on aikaisempaa mielekkäämpää. Honor 50:n näytön alareunasta löytyy integroitu optinen sormenjälkilukija, joka helpottaa lukituksen avaamista.

Honor 50 tukee korkeaa 120 hertsin dynaamista virkistystaajuutta. Älykkään dynaamisen virkistystaajuuden ansiosta näyttö pystyy optimoimaan virrankulutusta aikaisempaa paremmin. Puhelin osaa automaattisesti vaihtaa käyttämään 60 hertsin virkistystaajuutta tilanteissa, joissa ei tarvita korkeaa 120 hertsin virkistystaajuutta. 120 hertsin virkistystaajuus mahdollistaa miellyttävän sulavan käyttökokemuksen ja paremman pelikokemuksen. Pelikokemusta on parantamassa myös 300 hertsin kosketusherkkyys, sillä se vähentää kosketuksen viivettä.

Näytössä on otettu huomioon myös silmäystävällisyys, sillä Honor 50 on varusteltu vähäisen sinisen valon laitteistoratkaisulla, joka on TÜV Rheinland -sertifioitu. Ominaisuus vähentää haitallista sinistä valoa ja lievittää silmien rasitusta esimerkiksi pimeässä puhelinta käytettäessä.

66 watin pikalataus antaa virtaa nopeasti

Uutuuspuhelimessa Honor ei ole unohtanut akkua tai akun latausta, sillä Honor 50:n tyylikkään rakenteen sisälle on saatu kookas 4300 milliampeeritunnin akku. Suuri akku takaa hyvän akunkeston, jolla päästään pitkälle, mutta samalla Honor on halunnut panostaa tehokkaaseen latausratkaisuun. Puhelinta voidaan ladata todella tehokkaalla 66 watin pikalatauksella, jonka avustuksella akku täyttyy nopeasti.

Honor 50:n kookas akku latautuu Honor Super Charge -pikalatauksella vain 20 minuutissa 70 prosentin varaustasoon ja 45 minuutissa akku on ladattu tyhjästä täyteen. Puhelimen käyttäjän ei enää tarvitse huolehtia akun riittämisestä, sillä vain parinkymmenen minuutin latauksella saadaan päivän virrat esimerkiksi aamukahvia juodessa.

Puhelimessa on panostettu akun latauksen turvallisuuteen, sillä Honor 50 on varusteltuna teknologioilla, joiden ansiosta akun latauksen turvallisuudesta ei tarvitse huolehtia. Latauksen aikana puhelin pystyy tunnistamaan, onko siinä Honorin valmistama laturi, kaapeli sekä akku, jolloin lataus onnistuu suurimmalla mahdollisella teholla turvallisesti. Jos järjestelmä havaitsee käytössä olevan kolmannen osapuolen lisävarusteet, niin lataustehoa vähennetään automaattisesti turvallisuuden takaamiseksi. Latausvirheitä Honor 50 -puhelimessa havaitaan 15-kerroksisella suojauksella, joka tunnistaa muun muassa laturin, akun jännitteen ja lämpötilan. Tarkemmin Honor 50 -puhelimeen voi tutustua myös Honorin sivuilta tämän linkin takaa.

LUE MYÖS: Etsinnässä loistava kamerapuhelin? Honor 50 tarjoaa 108 megapikselin kameran sekä monipuolisia videokuvausominaisuuksia

Honor 50 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,57 tuumaa, OLED, Full HD+ (2340 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 2.2)
 • Takakamerat: Neloiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 108 MP (f/1.9, 1/1.52”, 2.1 um, EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera
 • Akku: 4300 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus / 20 minuutissa 70%
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, Magic UI 4.2, Googlen palvelut
 • Mitat: 159,96 x 73,76 x 7,78 millimetriä, painoa 175 grammaa
 • Värit: Midnight Black, Frost Crystal ja Emerald Green
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 70 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor