AndroidHonorHuaweiYleinen

Honor 5C julkaistiin Euroopassa ilman sormenjälkilukijaa 199 euron suositushinnalla

Huawei järjesti eilen julkistustilaisuuden Facebookin välityksellä, jossa julkaistiin odotetusti Honor 5C Euroopan markkinoille. Puhelin on ollut saatavilla aiemmin Kiinassa sekä joissain Euroopan maissa puhelin on julkaistu jo viime viikolla Honor 7 Lite -mallina.

Mielenkiintoisin seikka Euroopan markkinoilla julkaistussa Honor 5C -mallissa on, että Huawei on päättänyt poistaa puhelimesta sormenjälkilukijan. Kiinassa myytävästä Honor 5C -mallista löytyy sormenjälkilukija ja myös samoin Suomessa myynnissä olevasta Honor 7 Lite -puhelimesta, joka on muuten täysin sama puhelin, kuin Honor 5C.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimesta löytyy 5.2 tuuman Full HD -näyttö, kahdeksanytiminen  Kirin 650 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 gigatavua RAM-muistia. Laitteesta löytyy 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikorteilla. Honor 5C pakkaa sisälleen 13 megapikselin pääkameran sekä 8 megapikselin etukameran. Muita puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3000 milliampeeritunnin akku ja Android 6.0 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 4.1 -käyttöliittymä.

Honor 5C:n suositushinta Euroopassa on 199 euroa. Suomessa vastaavan Honor 7 Lite -puhelimen on voinut ostaa tästä viikosta alkaen 229 euron hintaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android