HonorYleinen

Honor 60- ja Honor 60 Pro -puhelimet julkaistiin Kiinassa – kaartuvat OLED-näytöt, 108 megapikselin kamerat ja jopa kaksi 50 megapikselin kameraa

Honor on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet Honor 60- ja Honor 60 Pro -älypuhelimet, jotka ovat seuraajat kesällä julkaistuille Honor 50 -sarjan puhelimille. Uusissa puhelimissa Honor on panostanut tällä kertaa muutamiin tärkeisiin päivityksiin, vaikka monelta osin tuttuja ominaisuuksia löytyykin Honor 50 -puhelimiin verrattaessa.

Honor 60 Pro on kaksikosta paremmin varusteltu ja se tarjoaa suuremmat päivitykset ominaisuuksissa ja tekniikassa. Puhelimessa on muun muassa kookas 6,78 tuuman näyttöpaneeli, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle ja siinä on 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttöön on saatu myös HDR10+ -sertifikaatti sekä 10-bittinen väritoisto. Näytön erikoisuus on neljältä reunalta kaartuva näyttöpaneeli, jonka luvataan sulavoittavan kokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on Honor 60 Prossa vastaamassa Qualcommin hieman päivittämä Snapdragon 778G Plus -järjestelmäpiiri, jossa on aikaisempaa tehokkaampi pääydin. Puhelimessa on kerrottu olevan 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, joka perustuu 1/5.2-tuuman sensoriin ja siinä on f/1.9-aukolla varusteltu linssi. Lisäksi toinen tärkeistä kameroista on 50 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on 122 asteen kuvakenttä. Ultralaajakulmakameralla onnistuu myös makrokuvaaminen. Kolmas kameroista on 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on kookas 50 megapikselin selfiekamera.

Honor 60 Prossa on myös kookas 4800 milliampeeritunnin akku sekä tuki 66 watin pikalataukselle. Honorin mukaan pikalaturilla pystytään lataamaan akusta 50 prosenttia vain 15 minuutissa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11 -versioon pohjautuva Magic UI 5.0.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksikosta Honor 60 on hieman karsitumpi versio, vaikka tarjoaakin paljon samoja ominaisuuksia. Perusversion näyttö on 6,67 tuumaa ja se perustuu myös OLED-tekniikkaan. Näytön suurin ero on koon ohella se, että näyttö kaartuu vain kahdelta reunaltaan. Honor 60 tarjoaa myös vanhemman Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin.

Honor 60:n takaosan kamerat ovat myös hieman erilaiset kuin pro-versiossa. Edelleen pääkameran tarkkuus yltää 108 megapikseliin, mutta ultralaajakulmakamera on vain 8 megapikselin tasoinen. Lisäksi takaosassa on 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosan kameran tarkkuus yltää lisäksi 32 megapikseliin. Muilta osin puhelimet ovat lähes identtisiä.

Puhelimet on toistaiseksi julkaistu vain Kiinassa, mutta niitä odotetaan keväällä myös globaalisti tarjolle. Puhelimista on neljä väriversiota, jotka ovat sininen, vaaleanpunainen, vihreä ja musta. Honor 60 maksaa edullisimmillaan 2699 juania, eli noin 425 euroa. Honor 60 Pro maksaa vastaavasti edullisimmillaan 3699 juania, eli noin 580 euroa.

Lähde: Honor (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Can’t wait to buy it)

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor