HonorSponsoroitu

HONOR 70 yhdistää kauneuden huippuluokan tekniikoihin – muotoiluun haettu inspiraatiota käyttäjiltä

Honor 70

Honor 70 on tyylitietoisen varma valinta, sillä uutuuspuhelin on luotu näyttämään hyvältä, mutta samalla sen kehitykseen on haettu inspiraatiota käyttäjiltä. Uutuuspuhelimen suunnittelu on ollut kuukausien projekti, jossa on otettu huomioon käyttäjäryhmä sekä heidän erikoistarpeensa.

Honorin älypuhelimien suunnittelua johtava Yuan Ze on vastannut muun muassa Honor Magic- ja N -sarjojen toteutuksesta. Hänellä on yli 10 vuoden kokemusta puhelinsuunnittelusta, joten vuosien varrella hän on vastannut useiden Honor-puhelimien synnystä. Yksi tuoreimmista projekteista on ollut uusi Honor 70.

Erityisesti muotoilu ja tekniikka kohtaavat uudessa Honor 70 -puhelimessa, ja jokainen päätös puhelimen suunnittelussa on tehty kuluttajien tarpeita ajatellen. Puhelimessa on kevyt ja ohut muotoilu, mutta tekniikka on myös alan parhaimmistoa. Honor 70 tarjoaa 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneelin, 54 megapikselin kolmoiskameran sekä 66 watin tehoisen pikalatauksen.

Honor 70 on saatavilla Suomessa kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black, hopea Crystal Silver ja vihreä Emerald Green. Myynti on käynnistynyt syyskuun alkupuolella ja puhelin on saatavilla kaikilta jälleenmyyjiltä alkaen 549 euron suositushinnalla.

Puhelimen suunnittelussa hyödynnetään käyttäjien mieltymyksiä

Yuan Ze, HONOR Design Centerin johtaja.

Honor Design Centerin johtaja Yuan Ze on avannut yhtiön puhelimien suunnitteluprosessia, ja Honor 70 -puhelimen kaltaisen laitteen suunnittelu kestää luonnoksesta valmiiksi useita kuukausia. Esimerkiksi premium-lippulaivapuhelimen suunnittelu kestää vähintään puoli vuotta.

Puhelimien suunnittelussa tutkitaan ensin älypuhelimien käyttäjäryhmää ja sen pohjalta ruvetaan kehittämään erilaisia konsepteja. Myös kustannukset otetaan huomioon kaiken muun tiedon ohella.

Tärkeimpänä inspiraation lähteenä pidetään älypuhelimien käyttäjiä eri hintapisteissä. Muun muassa värien osalta tutkitaan tarkkaan, millaisista väreistä kohderyhmä pitää, jotta Honor pystyy tarjoamaan erilaisia värejä kaikille.

”Tarkastelemme kuluttajien elämää ja yritämme ymmärtää, mitä he haluavat ja mistä he pitävät. Jos esimerkiksi suunnittelemme Magic-sarjan kaltaista älypuhelinta, huomioimme sen olevan premium-tason laite. Tutkimme tähän kohderyhmään kuuluvien ihmisten arkea nähdäksemme ja ymmärtääksemme millaisesta suunnittelutyylistä he pitävät, millaisia autoja he ajavat ja millaisia muotimerkkejä he pitävät yllään”, totesi Honor Design Centerin johtaja Yuan Ze.

Honor-puhelimien luomisessa ihmiset inspiroivat löytämään uudet suunnittelumahdollisuudet. Pitkäjänteinen taustatyö kohderyhmän mieltymyksien ja tapojen tutkimisessa antaa uusia oivalluksia puhelimien muotoiluun ja se mahdollistaa uusien, luovien tapojen käyttämisen erimerkiksi materiaalien ja värien osalta.

”Keräämme ideoita ja oivalluksia ihmisiltä eri paikoista. Yritämme kerätä palautetta ja ehdotuksia ihmisiltä kaikkialta maailmasta varmistaaksemme, että kaikki voivat ihastua suunnitteluumme. Keräämme palautetta suurista kaupungeista, kuten Shanghaista aina joihinkin pieniin kaupunkeihin asti. Heidän palautteensa voi olla hyvin erilaisia”, kertoo Yuan Ze.

Kauneus on Honor 70 -puhelimen inspiraation lähteenä

Honor 70 -puhelimen ulkonäössä on haettu inspiraatiota kauneudesta. Puhelimessa luvataan yhdistyvän kauneus, mutta samalla myös kevyt rakenne. Honor 70 -puhelimen käyttäjäryhmää tutkiessa Honor on havainnut, että käyttäjillä ei ole ehkä varaa kaikista kalleimpiin puhelimiin. He kuitenkin etsivät laitetta, joka on kaunis ja ilmaisee käyttäjien ainutlaatuista tyyliä ja makua.

”Haluamme korostaa, että Honor 70:n muotoilu on kaunis, kevyt ja kun kosketat laitetta, tiedät sen olevan jotain aivan muuta kuin kilpailijoilla. Honor 70 on ensiluokkainen keskihintaluokan älypuhelin”, kommentoi Yuan Ze.

Uutuuspuhelimessa tuodaan kaunis muotoilu suuremman yleisön saataville, ja Honor 70:sta katsellessa laite tuo mieleen premiumin. Kyseessä on nuorille suunnattu kevyt premium-puhelin. Tämän takia myös tämän puhelimen suunnittelussa on keskitytty paljon kohderyhmän arkeen perehtymiseen. Honor on kerännyt ideoita nuorien käyttäjien elämästä.

Tämän huomaa esimerkiksi puhelimen kristallin tavoin loistavasta ja kimaltelevasta rakenteesta. Honor 70 vastaa kysyntään, sillä nuoret etsivät muodikkaita laitteita, jotka ovat hienovaraisia ja hillittyjä. Uutuuspuhelimeen on haettu inspiraatiota muun muassa premium-tason hajuvesien pakkauksista.

”Honor 70 -puhelimessa on ristikkokuvio, joka loistaa ja on saanut inspiraationsa erittäin muodikkaista pakkauksista, joista nuoret pitävät. Kun ihmiset katselevat tätä kultaista väriä Honor 70 -puhelimessa, muistuttaa se automaattisesti heitä joistakin muodikkaista ja ensiluokkaisista asioista heidän elämässään”, kertoo Yuan Ze.

Puhelimien suunnittelun osalta joudutaan tekemään myös kompromisseja, kun puhutaan eri hintaluokan laitteista. Honor 70 -puhelimessa on panostettu ohueen ja erittäin kevyeen toteutukseen. Esimeriksi Honor 70:n kohdalla käyttäjät ovat halunneet erityisesti kauniin ja kevyen muotoilun enemmin kuin vedenkestävyyden. Vedenkestävyys voi lisätä puhelimen paksuutta, ja tässä hintaluokassa useimmat valitsevat ohuen laitteen, eikä vedenkestävyys ole kohderyhmälle tärkein ominaisuus.

”Käyttäjät ymmärtävät, että tämä puhelin ei ole kallis, he haluavat käsitellä puhelinta erittäin huolellisesti. Käyttäjät mainitsivat, mikä tarkoitus on lisätä jotain, mikä ei ole heille välttämätöntä”, kertoi Yuan Ze Honor 70 -puhelimen kompromisseista.

Laadukkaat materiaalit ja ympäristöystävällisyys Honor-puhelimien keskiössä

Materiaalit ovat Honor 70 -puhelimen tärkeimpiä suunnitteluelementtejä. Niiden avulla Honor pystyy luomaan erilaisia visuaalisia tehosteita ja esimerkiksi lasilla voidaan toteuttaa erilaisia heijastuksia. Honor suunnittelee puhelimet eri materiaalien muotoilun rajoituksien mukaisesti.

Honor pystyy tiedostamaan, että eri käyttäjäryhmät pitävät erilaisista materiaaleista. Materiaalien ohella myös väri on Honor-puhelimissa erittäin tärkeä. Värin kerrotaan pystyvän muuttamaan koko suunnittelua ja yksityiskohtia.

 ”Meidän on otettava huomioon hintakategoria, johon suunnittelemme laitetta. Premium-sarjoissa suosimme materiaaleja, kuten aitoa lasia sekä materiaaleja, joita voidaan käyttää älypuhelimille suunnitellussa hintakategoriassa”, kertoo Yuan Ze.

Eri maissa on erilaisia ympäristövaatimuksia ja -lakeja, jotka otetaan huomioon Honor-puhelimien suunnittelussa. Honor on ottanut ympäristöystävällisyyden asiakseen ja puhelimet suunnitellaan ympäristöä ajatellen. Lisäksi Honor-tuotteissa on vähennetty muovin määrää esimerkiksi myyntipakkauksista.

Ympäristöystävällisyys on meille yksi tärkeimmistä suunnittelukysymyksistä. Ympäristön suojelu otetaan aina huomioon älypuhelinta suunniteltaessa. HONOR Magic3:n, Magic V:n, HONOR Watch GS 3:n ja muiden tuotteiden myyntipakkaukset ovat läpäisseet FSC-sertifioinnin. HONOR Magic -sarjan tuotteiden suojakuoret valmistetaan bagassista, ja laturien ja datakaapeleiden muovinen suojakalvo on korvattu paperilla”, nostaa esille Yuan Zen.

Upea muotoilu kätkee sisälleen upeita kokemuksia

Vaikka Honor 70 on ulkoisesti tyylikäs ja näyttää upealta, niin se kätkee sisälleen myös upeita kokemuksia. Puhelin tuo keskihintaluokkaan ominaisuuksia, joita on totuttu näkemään vain selvästi kalliimmissa puhelimissa, joita ovat esimerkiksi lippulaivatason näyttö sekä markkinoiden ensimmäinen 54 megapikselin Super Sensing -kamera.

Honor 70 -puhelimessa on kookas 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneeli, joka mahdollistaa korkean 120 hertsin virkistystaajuuden ansiosta mukaansatempaavan katselukokemuksen. Suorituskyvyn puhelin saa Qualcommin kehittämästä Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiristä, joka mahdollistaa tarvittavan toiminnan päivittäiseen käyttöön sekä nopeat 5G-yhteydet pitävät huolen saumattomasta yhteydestä.

Akunkestosta on vastaamassa suuri 4800 milliampeeritunnin akku, josta riittää virtaa pitkäksikin päiväksi. Suuren akun ohella puhelimessa on tuki 66 watin tehoiselle Honor SuperCharge-pikalataukselle, jonka avulla pystytään lataamaan akku 60 prosenttiin vain 20 minuutissa.

54 megapikselin kamerasensorin sisältävä puhelin tarjoaa ensiesityksen Sonyn lippulaivatasoiselle 1/1,49 tuuman Sony IMX800 -kamerasensorille. Sen valovoima mahdollistaa kirkkaammat ja yksityiskohtaisemmat kuvat erityisesti taustavalaistuissa ja yöllä kuvatuissa kuvissa. Honor 70 -puhelimessa on myös 50 megapikselin 122 asteen kuvausalueen mahdollistava ultralaajakulmakamera, joka toimii lisäksi makrokamerana.

Honor 70 -puhelimessa on luokkansa paras kolmoiskamerajärjestelmä, joka sisältää tekoälyyn pohjautuvan laskennallisen valokuvauksen HONOR Image Engine -kuvausratkaisun avulla. Se tuottaa upeita valo- ja videokuvia ainutlaatuisella sekä yhtenäisellä tyylillä. Puhelin on varusteltu kategoriansa parhaimmalla 32 megapikselin superkirkkaalla selfiekameralla, joka tarjoaa kauneustehosteen ja HDR-muotokuvat.

Honor 70 -puhelimeen voi käydä tutustumassa myös Honorin sivuilta tämän linkin takaa. Lisäksi puhelimen kameroihin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa sekä laitteen muihin ominaisuuksiin tämän linkin takaa.

Honor 70 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, OLED, Full HD+ (2400 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G+ (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 54 MP (f/1.9, Sony IMX800)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 MP (f/2.2)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
 • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera (f/2.4)
 • Akku: 4800 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12, Magic UI 6.1
 • Mitat: 161,4 x 73,3 x 7,91 millimetriä
 • Paino: 178 grammaa
 • Värit: Musta (Midnight Black), vihreä (Emerald Green) ja hopea (Crystal Silver)
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor