HonorSponsoroitu

HONOR 70 vie kuvauskokemuksen uudelle tasolle – ensimmäinen puhelin 54 megapikselin Sony IMX800 -kamerasensorilla

Honor 70

Honor 70 on loistava vaihtoehto, jos etsinnässä on erinomainen puhelin päivittäisten hetkien ikuistamiseen. Honor 70 tarjoaa loistavia kokemuksia niin peruskuvaajalle, mutta myös ammattilaisille uuden 54 megapikselin tasoisen Sony IMX800 Super Sensing -kameran ansiosta.

Uutuuspuhelimessa on myös ensimmäistä kertaa Honor N -sarjassa huipputason Honor Image Engine, joka on kehittynyt tekoälyllä paranneltu kuvantamisjärjestelmä. Honor 70 yhdistää upealla tyylillä markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan kameratekniikan sekä Honorin ammattitaitoiset kuvantamisohjelmistot, jotka ovat tulosta yhtiön jatkuvista investoinneista tutkimus- ja tuotekehitykseen parhaimman mahdollisen kokemuksen tarjoamiseksi kaikille käyttäjille.

Honor 70 on suunniteltu erottumaan joukosta ja se on saatavilla Suomessa kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black, hopea Crystal Silver ja vihreä Emerald Green. Myynti on käynnistynyt syyskuun alkupuolella ja puhelin on saatavilla kaikilta jälleenmyyjiltä 549 euron suositushinnalla.

Osta HONOR 70 -puhelin täältä!

Tämän takia Sony IMX800 on vallankumouksellinen kamerasensori

Puhelimen kamerajärjestelmän keskiössä on Sony IMX800 -kamerasensori, jota ei ole koskaan aikaisemmin nähty missään puhelimessa. Uutuussensori on Sonyn parhaimmistoon lukeutuva lippulaivasensori, joka on kooltaan jopa 1/1.49 tuumaa ja siinä on 54 megapikseliä. Pikseleiden yhdistämistekniikan ansiosta tuettuna on 2,0 mikronin pikselikoko.

Vertailun vuoksi voidaan mainita iPhone 13 -puhelimen 12 megapikselin kamerasensori, joka on kooltaan 1/1.88 tuumaa ja tarjoaa 1.7 mikronin pikselikoon. Tämä tarkoittaa, että Honor 70 -puhelimessa käytettävän IMX800:n sensorialue on 55 prosenttia suurempi kuin iPhone 13 -puhelimen pääkameran. Tämä mahdollistaa Honor 70 -puhelimelle mahdollisuuden taltioida enemmän valoa ja tuottaa selkeämpiä kuvia.

IMX800-sensorissa on myös tuki kaikkien pikseleiden automaattitarkennukselle, joka takaa aikaisempaa terävämmät sekä yksityiskohtaisemmat otokset joka tilanteessa. Pääkameralla pystytään taltioimaan unohtumattomat hetket kaikissa tilanteissa tarkasti ja Honor 70:n kehittyneet hämäräkuvaustekniikat takaavat loistavan lopputuloksen myös heikossa valaistuksessa.

Honor 70 tuo mukanaan myös 50 megapikselin tasoisen ultralaajakulmakameran, jota voidaan käyttää samalla myös makrokamerana. Ultralaajakulmakamerassa on f/2.2-aukko, ja se tukee lisäksi automaattitarkennusta. Kameralla voidaan taltioida 122 asteen kuvakentällä tarkkoja kuvia, joissa on enemmän sisältöä ja sen avulla muun muassa rakennuksien ja muiden mielenkiintoisten kohteiden kuvaamisesta tulee entistä hauskempaa.

Tekoälyn avulla Honor 70 tukee myös AI-makrokuvausta. Vaikka käyttäjä ottaisikin kuvia pääkameralla, niin Honor 70 osaa vaihtaa automaattisesti ultralaajakulmakameran makrokuvaustilaan, jos kuvia otetaan 10 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Lisäksi tuettuna on Super Macro -tila, johon puhelin osaa automattisesti siirtyä, jos etäisyys kuvattavaan kohteeseen on vain 2,5 senttimetriä. Tämä ominaisuus mahdollistaa Honor 70 -puhelimien käyttäjille uudenlaisen tavan taltioida kiehtovia yksityiskohtia lähikuvissa.

Honor Image Engine vie kuvauskokemusta eteenpäin

Honor 70 -puhelimessa on avainroolissa niin kameroiden tekniikka kuin kuvausohjelmisto. Honor Image Enginellä varusteltu uutuuspuhelin hyödyntää Honor RAW -algoritmijärjestelmää ja sen avulla voidaan vapauttaa täysi potentiaali laitteistosta ja ohjelmistosta kuvanlaadun parantamiseksi.

Puhelimessa on panostettu erityisesti kuuteen valokuvausskenaarioon, jotka ovat yömaisema, yömuotokuva, taustavalomuotokuva, taustavalomaisema, supermakro sekä HD-selfie. Innovatiivinen Honor RAW -algoritmijärjestelmä pitää sisällään kehittyneitä algoritmeja, joita sovelletaan suoraan kuvien raakadataan HDR-kuvausta, valon ja varjojen parantamista sekä tekoälyn kuvanlaadun parantamista varten.

Normaalimpaan YUV-värimalliin perustuvaan kuvankäsittelyyn verrattuna uusi Honorin ratkaisu tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun, vähentää toistuvaa koodausta ja koodin purkamista ja parantaa kuvaustehokkuutta. Honor 70 voi tuottaa laadukkaan kuvan heti, kun käyttäjä painaa laukaisinta heikossa valaistuksessa, jonka valaistusvoimakkuus on vain 1 luksia.

Kohdennustilalla kuvattava henkilö on aina keskiössä

Yksi uusista Honor 70 -puhelimen kameraominaisuuksista kantaa nimeä Kohdennustila. Jo aikaisemmin Honor on panostanut paljon usealla kameralla kuvaamiseen samanaikaisesti ja pyrkinyt tekemään vloggaamisesta aikaisempaa hauskempaa. Honor 70 tuo mukanaan Kohdennustilan, joka on Honorin innovoinnin tulosta sekä loistava osoitus käyttäjien tarpeiden tunnistuksessa.

Kohdennustila on tehty mahdolliseksi henkilöiden tunnistustekniikan ja henkilön seurantatekniikan avulla. Toisin kuin kasvojentunnistus, niin henkilön tunnistustekniikka tunnistaa ja analysoi yli 10 henkilön piirrettä, kuten kasvot, hiukset, vaatteet ja asennon. Kun tunnistettu kohde liikkuu, niin seurantatekniikka suorittaa reaaliaikaisen vertailun ihmisen piirteistä ja jäljittää älykkäästi valokeilassa olevaa kohdetta ja tarkentaa siihen.

Kohdennustila voi tuottaa kaksi 1080p 30 fps -tasoista videota samanaikaisesti. Tekoälyn ja Honorin innovatiivisten parannusten ansiosta Kohdennustila on suunniteltu mahdollistamaan sarja uraauurtavia edistysaskeleita tekoälyn tunnistus- ja seurantateknologiassa.

Henkilöiden uudelleentunnistustekniikan ja henkilöiden seurantatekniikan ansiosta Honor 70 tarjoaa tunnistusominaisuuksia, joita ei muista puhelimista löydy. Sen lisäksi, että tekoälykäyttöinen ominaisuus tunnistaa kohteen videotallennuksen aikana, se voi jatkaa seurantaa kohteen poistuttua ja palattua kuvaan.

Honor käytti ominaisuuden kehittämiseen yli 280 000 merkittyä dataa tavallisessa tekoälykoulutuksessa. Monimutkaisiin käyttäjien skenaarioihin vastaamiseksi kuvadata kattaa eri valaistustasot, etäisyydet ja ympäristöolosuhteet, ja vaikeat näytteet valitaan aktiivisen oppimisen avulla.

Kun kohteen kasvot eivät ole nähtävissä tai kohde kääntyy pois kamerasta, Honor 70 käyttää kerättyjä tietoja ja henkilön liikeominaisuuksia reaaliaikaiseen seurantaan. Kohdennustilan ansiosta Honor 70 voi tallentaa kahta videota samanaikaisesti, joista toisessa on yksi kohde ja toisessa koko ryhmä.

Kameroiden rinnalla tarjolla myös paljon muuta houkuttelevaa

Honor 70

Honor 70 -puhelimen keskiössä ovat ammattitasoiset kamerat, mutta myöskään muita osa-alueita ei ole unohdettu. Puhelimessa on esimerkiksi upean katselukokemuksen takaava 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä miellyttävä värintoisto OLED-tekniikan ansiosta.

Tehoista on vastaamassa tehokas Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on peräti 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Honor 70 on varusteltu koko päivän akunkeston tarjoavalla 4800 milliampeeritunnin akulla ja tehokkaalla 66 watin pikalatauksella saadaan virtaa minuuteissa useiksi tunneiksi. Kokemuksen on kruunaamassa Android 12 -käyttöjärjestelmä sekä käyttäjäystävällinen Magic UI 6.1 -käyttöliittymä.

Uutuuspuhelimen teknisiin tietoihin voi tutustua tarkemmin aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Honor 70 on nyt saatavilla Suomessa useiden jälleenmyyjien kautta ja hinnat alkavat 549 eurosta. Tarjolla on kolme tyylikästä väriversiota, jotka ovat perinteikäs musta Midnight Black, tyylikkään samettinen vihreä Emerald Green sekä kimalteleva hopea Crystal Silver. Puhelimeen voi tutustua tarkemmin Honorin tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Honor 70 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, OLED, Full HD+ (2400 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G+ (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 54 MP (f/1.9, Sony IMX800)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 MP (f/2.2)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
 • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera (f/2.4)
 • Akku: 4800 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12, Magic UI 6.1
 • Mitat: 161,4 x 73,3 x 7,91 millimetriä
 • Paino: 178 grammaa
 • Värit: Musta (Midnight Black), vihreä (Emerald Green) ja hopea (Crystal Silver)
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor