AndroidHonor

Honor 8 Pro paljastui viikkoa ennen julkaisua – huippupuhelin suurella näytöllä ja kaksoiskameralla

Honor 8 Pro

Huawein alaisuudessa toimiva Honor on aikeissa julkaista uuden puhelimen Euroopassa 5. huhtikuuta, eli ensi viikolla. Huhuissa on arveltu, että kyseessä saattaisi olla Honor 8 Pro -nimeä kantava puhelin. Honor 8 Pron on odotettu olevan täysin sama laite kuin Kiinassa myytävä Honor V9.

Nyt asiaan on saatu varmistus, sillä Huawei on Venäjällä omassa verkkokaupassaan paljastanut vahingossa Honor 8 Pron olemassaolon. Verkkokaupasta löytyy listaus, joka paljastaa puhelimesta kaikki tekniset tiedot ja kuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 8 Prossa on tuttuun Huawein tyyliin kaksoiskamera, josta löytyy kaksi 12 megapikselin kennoa, etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä. Laitteessa on myös 4000 milliampeeritunnin akku, jonka luvataan kestävän kaksi päivää.

Puhelimen näyttö on 5,7 tuumaa ja se on QHD -tasoinen (1440 x 2560 pikseliä). Laitteen sisuksissa hyrrää Huawei Mate 9 -puhelimesta tuttu kahdeksanytiminen Kirin 960 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Honor 8 Pro tarjoaa 128 gigatavua, mutta jos tämä ei riitä on puhelimeen mahdollista asettaa myös muistikortti. Nyt julkaistussa puhelimessa on luonnollisesti myös Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Huawein EMUI 5.1 -käyttöliittymä.

Honor 8 Pro on julkaistu jo Kiinassa Honor V9:n nimellä ja se on saatavilla kolmessa eri versiossa, joista halvimmassa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (2599 juania, eli noin 355 euroa), toisessa versiossa on 6 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (2999 juania, eli noin 410 euroa), kalleimmassa versiossa on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa (3499 juania, eli noin 480 euroa). Huawein venäläisen verkkokaupan mukaan Honor 8 Pro on tulossa myyntiin kolmessa värissä, jotka ovat sininen, musta ja kultainen. Kiinassa laite on saatavilla myös punaisessa värissä. Sivusto ei paljasta uutuuspuhelimen hinnoittelua Venäjällä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Tuossa on EMUI 5.1
    Näkyy kuvasta

    1. Niinpäs näkyykin. Korjattu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android