AndroidHonorHuaweiYleinen

Huawei julkaisi Kiinassa uuden Honor V9-huippupuhelimen – kaksoiskamera ja suuri näyttö

Huawei on julkaissut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden puhelimen Honor -tuoteperheeseen. Saimme kuulla uutuuspuhelimesta ensimmäistä kertaa jo tammikuussa, kun tuntematon laite ilmestyi Tenaan tietokantaan. Nyt laite on julkaistu Honor V9 -mallinimellä.

Honor V9:ssä on tuttuun Huawein tyyliin kaksoiskamera, josta löytyy kaksi 12 megapikselin kennoa, etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä. Laitteessa on myös 4000 milliampeeritunnin akku.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on 5,7 tuumaa ja se on QHD -tasoinen (1440 x 2560 pikseliä). Laitteen sisuksissa hyrrää Huawei Mate 9 -puhelimesta tuttu kahdeksanytiminen Kirin 960 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Honor V9 tarjoaa 128 gigatavua, mutta jos tämä ei riitä on puhelimeen mahdollista asettaa myös muistikortti. Nyt julkaistussa puhelimessa on luonnollisesti myös Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Huawein EMUI 5.0 -käyttöliittymä.

Huawei on ottanut Honor V9:n suunnittelussa paljon oppia Applen iPhoneista, sillä metallinen runko yhdessä muovisten antenniviivojen kanssa tuo kovasti mieleen esimerkiksi iPhone 6 -puhelimen. Honor V9 on vain 6,97 millimetriä paksu.

Uusi Honor V9 saapuu Kiinassa myyntiin kolmena eri versiona, joista halvimmassa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (2599 juania, eli noin 355 euroa), toisessa versiossa on 6 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (2999 juania, eli noin 410 euroa), kalleimmassa versiossa on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa (3499 juania, eli noin 480 euroa). Honor V9 on saatavilla neljässä värissä, jotka ovat sininen, punainen, musta ja kultainen.

Toistaiseksi ei ole mitään tietoa, onko Honor V9 saapumassa maailmanlaajuisesti myyntiin, vai onko puhelin jäämässä vain Kiinan markkinoille edeltäjänsä Honor V8:n tapaan. On kuitenkin huhuttu, että puhelin saatettaisiin esitellä pian Honor 8 Pro -nimellä.

Huawei esitteli Kiinassa myös Honor 8 Liten, joka saapui Suomessa jo viime viikolla myyntiin 269 euron hintaan. Kiinassa Honor 8 Liten hinnat alkavat 1099 juanista, eli 150 eurosta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android