HonorSponsoroitu

Tutustu Honor 90 -puhelimeen: Upea uutuus yhdistää tarkan 200 megapikselin kameran ja silmäystävällisen näytön

Honor 90

Honor 90 on yksi tämän hetken halutuimpia älypuhelimia tyylikkyyteensä, tarkan 200 megapikselin kameransa sekä silmäystävällisen nelikaarevan näyttönsä ansiosta. Honor 90 on suunniteltu tuomaan useita parannuksia käyttökokemukseen ihmiskeskeisten innovaatioiden avulla, jotka tuovat todellista lisäarvoa käyttäjille.

Uutuuspuhelin pitää sisällään tärkeitä uudistuksia, jotka vievät kokemuksen uudelle tasolle. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition 5G -järjestelmäpiiri pitää huolen erinomaisesta päivittäisestä suorituskyvystä. Suuri 5000 milliampeeritunnin akku mahdollistaa pitkän käyttöajan jopa raskaammassakin käytössä. Lisäksi tuoreimpaan Android 13 -käyttöjärjestelmään perustuva MagicOS 7.1 -ohjelmisto tarjoaa upeita kokemuksia, kuten Googlen palvelut.

Honor 90 on tullut Suomessa myyntiin heinäkuussa kahdessa muistivariantissa, jotka ovat 8 + 256 gigatavua sekä 12 + 512 gigatavua. Tarjolla on kolme näyttävää väriversiota, jotka ovat musta Midnight Black, vihreä Emerald Green sekä hopea Diamond Silver. Hintaa puhelimen edullisemmalla versiolla on 549 euroa sekä kalliimmalla versiolla 599 euroa.

Osta HONOR 90 -puhelin täältä!

Yhdistelmä tyyliä ja käytettävyyttä

Honor 90 on tyyliä ja näyttävyyttä kaipaavien varma valinta. Puhelimeen ei ole haluttu tuoda pelkkää näyttävyyttä, vaan jokainen muotoilupäätös on tehty käytettävyydestä karsimatta. Symmetrinen nelikaareva muotoilu tuo mukanaan miellyttävän tuntuman.

Puhelin on vain 7,8 millimetriä paksu ja painaa ainoastaan 183 grammaa, mikä tekee siitä tyylikkään ja helppokäyttöisen. Nelikaareva muotoilu tarjoaa mukaansatempaavan katselukokemuksen, sillä se antaa tunteen, jossa sisältö kelluisi näytön jokaisen kulman yli.

Honor 90 sisältää N-sarjan ikonisen, kameran kaksoisrengasmuotoilun, joka tuo mukanaan klassista tyyliä sekä symmetriaa. Kameroiden toteutus on saanut inspiraationsa arvokkaista koruista. Kamera-alue on järjestetty tyylikkääseen ja harmoniseen ”Mirror Luna” -malliin, jossa on päällekkäisiä ympyröitä ja ellipsejä, jotka ovat saaneet vaikutteita kuun vaiheiden dynaamisesta kauneudesta.

Puhelimesta on saatavilla kolme upeaa väriversiota, jotka ovat Diamond Silver, Emerald Green sekä Midnight Black. Jokainen väri on yhtä ainutlaatuinen kuin kauniskin.

Diamond Silver -värissä on hienovarainen mutta silmiinpistävä timanttikuvio, joka on kaiverrettu hienovaraisesti takaosaan. Se on yksinkertainen, ylellinen ja tyylikäs. Emerald Green ja Midnight Black ovat klassisia ja ajattomia värejä. Emerald Green on viimeistelty pehmeän huurteisella pinnalla, kun taas Midnight Black -värissä on kiiltävä, keraamisen tyylinen viimeistely.

Nelikaareva ja silmäystävällinen näyttö

Nelikaareva näyttö on yksi Honor 90 -puhelimen kohokohdista, eikä vastaavaa toteutusta nähdä kovinkaan usein tässä hintapisteessä. 6,7 tuuman kokoinen kaareva näyttö tarjoaa mukaansatempaavan katselukokemuksen. Huippuluokan AMOLED-näytössä on korkea 2664 x 1200 pikselin tarkkuus ja se pystyy näyttämään 1,07 miljardia väriä ja tukee 100 prosenttista DCI-P3-väriavaruutta. Näytössä on myös 1600 nitin HDR-kirkkaus, joka tuo HDR:n eloisat värit esille.

Näyttö on varusteltu myös alan johtavalla 3840 hertsin PWM-himmennystekniikalla, jonka avulla näyttö säilyttää mukavamman, välkkymättömämmän katselukokemuksen myös alhaisilla kirkkaustasoilla. Sen ansiosta Honor 90 on saanut TÜV Rheinland Flicker Free -sertifikaatin ja saavuttanut riskittömän himmennystason, joka on täydellinen nykyajan viihdenälkäiselle sukupolvelle.

Kehittynyt PWM-himmennys on yksi monista Honor 90 -puhelimen ihmiskeskeisistä innovaatioista. Honor 90 käyttää dynaamista valoa, joka muistuttaa luonnollista valorytmiä, stimuloimaan silmän sädelihasten liikettä dynaamisen himmennyksen avulla, mikä auttaa vähentämään silmien väsymistä jopa 18 prosentilla lisäämällä verenkiertoa sädelihaksessa.

Puhelimessa on myös sirkadiaaninen yönäyttö, joka säätää automaattisesti lämpimämpiin väreihin ja poistaa korkean ärsykkeen värit vähentääkseen sinisen valon määrää ja varmistaakseen melatoniinin erittymisen unen parantamiseksi. Ominaisuus mahdollistaa 20 prosentin nousun melatoniinitasoissa, mikä auttaa käyttäjiä parempaan ja pidempiin yöuniin.

Honor 90 -puhelimessa on myös korkea 120 hertsin mukautuva virkistystaajuus, joka tarjoaa sulavan visuaalisen kokemuksen peleissä ja paremman akunkeston. Käyttäjät voivat määrittää puhelimen niin, että se säätää virkistystaajuutta automaattisesti ja älykkäästi käytön mukaan.

HDR10+ -tuen ansiosta Honor 90 tuo paremman värivalikoiman ja dynaamisen kirkkauden varmistaen, että videot näyttävät hyvältä eloisien värien avulla. Puhelin on Amazon Prime Videon ja Netflixin sertifioima, joten se täyttää HDR-sisällön suoratoiston tekniset vaatimukset.

Upea 200 megapikselin pääkamera

Kamerat ovat puhelimessa avainroolissa, sillä nykyään mobiilikuvaus on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Tämän myötä Honor 90 tuo kategoriaansa upean 200 megapikselin tasoisen kameran. Lisäksi puhelimessa on 12 megapikselin ultralaajakulma- ja makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera.

Honor 90 -puhelimen takakameran kohokohtana on tehokas 200 megapikselin pääkamera, joka on varustettu 1/1,4 tuuman anturilla, jonka koko on kasvanut 25 prosentilla edelliseen sukupolveen verrattuna. Uusi sensori myös parantaa valontunnistuskykyä 11 prosentilla. Yksityiskohtien taso on yksinkertaisesti uskomaton, sillä jokaisessa otoksessa on 200 miljoonaa pikseliä, käyttäjä voi jopa zoomata kuvaa ja nähdä silti kaikki yksityiskohdat täysin selkeästi.

Aikaisempaa suurempi sensori myös parantaa kameran toimintaa heikossa valaistuksessa sekä tuottaa kuvat hämmästyttävän selkeinä. Toisin kuin muissa laitteissa, käyttäjän ei tarvitse odottaa suljinpainikkeen painamisen jälkeen, kun kuvataan yötilassa. HONOR Image Enginen ansiosta voi yksinkertaisesti kuvata nopeasti ja olla varma, että yksityiskohdat ovat kirkkaita ja hyvin säilyneitä.

Heikossa kuvauksessa käyttäjät voivat myös hyödyntää 16-in-1 pikseleiden yhdistämisratkaisua lisätäkseen valtavasti yhteen pikseliin tallennettua valoinformaatiota hyvin valaistujen valokuvien tuottamiseksi.

Honor 90 tuo mukanaan myös uuden parannetun muotokuvatilan, jonka avulla voi tallentaa erittäin selkeitä muotokuvia erilaisissa valaistusolosuhteissa. Käyttäjät voivat ottaa upean muotokuvan 1-kertaisella zoomilla taltioidakseen enemmän taustaa, mutta myös 2-kertaisella zoomilla muotokuvan, joka on tarkentunut kohteeseen. Bokeh-tehosteita on myös parannettu, mikä tarjoaa luonnollisemman siirtymän sumennuksen ja kuvattavan kohteen välillä.

Puhelimen 12 megapikselin ultralaajakulma- ja makrokamerassa on f/2.2-aukko ja 112 asteen näkökenttä, jonka avulla käyttäjät voivat kuvata näyttäviä maisema- ja arkkitehtuurikuvia. Vähimmäistarkennusetäisyys on 2,5 senttimetriä, joten sen avulla voi ottaa lähikuvia ja taltioida enemmän yksityiskohtia

Selfie- ja videokuvaajia ei ole myöskään unohdettu. Innovatiivinen 50 megapikselin tasoinen selfiekamera tarjoaa 100 asteen kuvakentän, joka mahdollistaa useamman ihmisen tai laajemman maiseman taltioimisen kuvaan. Videokuvauksen osalta Honor 90 käyttää tekoälyä tallennuksen helpottamiseksi. Puhelin osaa esimerkiksi suositella sopivinta videotilaa kuvattavan kohteen perusteella. Honor 90 on myös loistava väline vloggaukseen, sillä tekoälyavusteinen Vlog Assistant pystyy luomaan hetkessä 15 sekunnin mittaisen pikaelokuvan jaettavaksi suoraan sosiaaliseen mediaan.

Honor 90 on luotu tuottavuutta ajatellen

Honor 90 ei ole pelkästään tyyliä, kameroita tai näyttöä, vaan puhelimessa on paljon muitakin vakuuttavia ominaisuuksia. Esimerkiksi suuri 5000 milliampeeritunnin akku pitää huolen, että puhelin on toimintakunnossa koko päivän, joka tekee Honor 90 -puhelimen loistavan välineen tuottavuutta ajatellen.

Akku kestää jopa 19,5 tunniksi jatkuvaa videoiden suoratoistoa yhdellä latauksella. Sisäänrakennettu tekoälypohjainen virransäästöteknologia maksimoi Honor 90 -puhelimen tehokkuuden ja optimoi akun suorituskyvyn lisätäkseen käyttöaikaa jopa intensiivisessä käytössä. 66 watin tehoisen Honor SuperCharge -pikalatauksen ansiosta puhelin tarjoaa myös nopean latauksen. Lataus onnistuu 45 prosentin varaustasoon vain 15 minuutissa.

Honor 90 on varustettu Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition 5G -järjestelmäpiirillä, joka tarjoaa poikkeuksellisen suorituskyvyn ja pystyy käsittelemään intensiivisimpiä ja vaativimpiakin tehtäviä helposti. Tehokkaan prosessorin huippukellotaajuus on 2,5 GHz, kun taas grafiikkaprosessorin suorituskyky on kasvanut 20 prosentilla ja tekoälyn suorituskyky on kasvanut 30 prosentilla verrattuna Honor 70 -puhelimeen.

Kyseessä on myös ensimmäinen Honor N -sarjan älypuhelin, jossa on uusin Android 13 -pohjainen MagicOS 7.1 -ohjelmisto. Kyseessä on edistynyt ohjelmisto, joka tarjoaa joukon päivitettyjä ja mukautettuja ominaisuuksia. Niiden tavoitteena on tarjota käyttäjille älykkäämpi ja kätevämpi kokemus.

Honor Share -ominaisuuden ansiosta Honor 90 mahdollistaa nopean järjestelmien välisen tiedostosiirron älypuhelimen ja PC:n välillä pitäen käyttäjät yhteydessä. Lisäksi puhelin tukee usean näytön yhteistyötä, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa näytön, näppäimistön ja hiiren eri laitteissa, kuten älypuhelimissa, tableteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Ominaisuus lisää tuottavuutta, mikä helpottaa toimistotyötä sekä opiskelua.

Honor 90 sisältää lisäksi Magic Text -ominaisuuden, joka tunnistaa automaattisesti valokuvien tekstisisällön ja muuntaa sen muokattavaksi tekstiksi. Käyttäjä voi valita kuvasta esimerkiksi numeron napsauttamalla soittaakseen tai valita URL-osoitteen avatakseen verkkosivuston.

Honor 90 -puhelimeen voi tutustua tarkemmin Honorin tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Honor 90 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, OLED, 2700 x 1224, 120 Hz virkistystaajuus, 1600 nitiä, 19.8:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 644
 • RAM-muisti: 8 (LPDDR4x) tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (UFS)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 200 MP (f/1.9, 1/1.4″, 2.24 um)
  • Ultralaajakulmakamera: 12 MP (f/2.2, 122 astetta)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 50 MP pääkamera (f/2.4)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C 2.0, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13, MagicOS 7.1
  • Päivityslupaus: 2 vuotta Android-versioita ja 3 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 161,9 x 74,1 x 7,8 millimetriä
 • Paino: 183 grammaa
 • Värit: Midnight Black, Emerald Green ja Diamond Silver
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor