AppleYleinen

Apple-tietäjä paljastaa: Nämä ovat iPhone 15 Pro -puhelimien tärkeimmät uudistukset

Apple iPhone 14 Pro

Applen odotetaan julkaisevan syyskuussa uudet iPhone 15 -sarjan älypuhelimet, joihin on tulossa jonkin verran muutoksia. Erityisesti iPhone 15 Pro- ja iPhone 15 Pro Max -puhelimien odotetaan saavan selviä parannuksia. Tällä kertaa Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut uusimmassa uutiskirjeessään tietonsa tulevista uudistuksista.

Gurmanin mukaan iPhone 15 Pro- ja iPhone 15 Pro Max -puhelimissa on uusi LIPO-näyttötekniikka, jonka avulla on pystytty kaventamaan näytön kehyksiä entisestään. Nyt kehykset ovat 1,5 millimetrin paksuiset aikaisemman 2,2 millimetrin sijasta. LIPO-prosessia on käytetty jo Apple Watch Series 7 -sarjasta lähtien älykelloissa, ja nyt sitä odotetaan Pro-sarjan puhelimiin ja mahdollisesti seuraavan sukupolven iPad Pro -tablettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisempien iPhone 15- ja iPhone 15 Plus -puhelimien odotetaan saavan edeltäjistä tutun näytön, mutta tällä kertaa niihin on päivitetty Dynamic Island -ratkaisu. Apple kuitenkin on säästämässä 120 hertsin virkistystaajuuden vain Pro-mallien yksinoikeutena.

Toinen suurempi uudistus iPhone 15 Pro -puhelimiin on titaanirunko, joka tekee puhelimista vahvemman ja kevyemmän kuin nykyinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko. Lisäksi muotoilussa odotetaan olevan aikaisempaa enemmän pyöristystä erityisesti takaosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple odotetaan tuovan päivityksiä myös kameroihin. Erityisesti iPhone 15 Pro Max on saamassa yksinoikeudella periskooppikameran, joka mahdollistaa 6-kertaisen optisen zoomauksen. Pro-malleihin Apple on tuomassa myös A17-järjestelmäpiirin, joka on valmistettu TSMC:n uudella 3 nanometrin prosessilla. Apple käyttäisi iPhone 15- ja iPhone 15 Plus -malleissa A16-järjestelmäpiiriä.

Raportin mukaan Apple tulee ottamaan käyttöön iPhone 15 -sarjassa uuden suunnittelun, joka tekee kaikista tulevista puhelimista helpommin korjattavia. Apple tuo ensimmäistä kertaa koko iPhone-mallistoon USB-C-liittimen.

Odotettavasti Apple saattaa nostaa iPhone 15 Pro Maxin hintaa jopa 200 dollarilla verrattuna edeltäjään.

Lähde: Bloomberg.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple