HonorYleinen

Honor esitteli Euroopassa Honor 50 Lite -puhelimen – ei tarjoa 5G-yhteyksiä, mutta tuettuna on Googlen palvelut

Honor esitteli eilen Euroopassa ja myös Suomessa uuden Honor 50 -älypuhelimen, mutta valituilla Euroopan markkinoilla julkaistiin myös Honor 50 Lite. Kyseessä on varsin tuttu puhelin, sillä se perustuu pääasiassa samaan laitteeseen kuin Huawein aikaisemmin julkaisema Nova 8i. Honor on saanut puhelimeen kuitenkin Googlen palvelut, mutta valitettavasti 5G-yhteyksiä se ei tarjoa.

Uusi Honor 50 Lite on ulkoisesti muovia, mutta etuosassa on lasi. Muotoilultaan puhelin muistuttaa vahvasti Huawei Mate 30 -sarjan huippupuhelimia, sillä takaosassa on pyöreä kamera-alue. Honor on ilmoittanut mitoiksi 161,8 x 74,7 x 8,5 millimetriä ja painoksi 192 grammaa. Honor 50 Lite on julkaistu kolmessa värissä, jotka ovat hopea Space Silver, sininen Deep Sea Blue sekä musta Midnight Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 50 Lite on rakennettu suuren 6,67 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelin ympärille, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä perinteinen 60 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa sekä Honor on pyrkinyt minimoimaan näytön kehykset erittäin kapeiksi. Tehoista on vastaamassa Qualcommin jo todella iäkäs Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri, jonka modeemissa tuki riittää korkeintaan 4G-yhteyksiin. Honor on varustellut puhelimen myös 6 tai 8 gigatavulla RAM-muistia sekä 128 gigatavulla sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimen takaosassa on neloiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto Honor 50 Lite -puhelimessa on 4300 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan USB-C-liittimen kautta tehokkaalla 66 watin pikalaturilla. Honor mukaan akku latautuu 10 minuutissa 40 prosentin varaustasoon.

Honor on laittanut uutuuspuhelimeen myös kylkeen sijoitetun sormenjälkilukijan ja myös kuulokeliitin laitteesta löytyy. Käyttöjärjestelmänä on Android 11, jonka päällä hyrrää Honorin oma Magic UI 4.2 -käyttöliittymä. Koska puhelin on julkaistu uuden Honorin toimesta, niin Honor 50 Litessä on Googlen palvelut ja Google Play -sovelluskauppa.

Euroopassa Honor 50 Liten hinta on 299 euroa. Puhelinta ei tulla näillä näkymin julkaisemaan Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Honor 50 Lite -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor