HonorYleinen

Honor käänsi katseita IFA-messuilla – Tutustuimme uuteen Honor Magic V2 -puhelimeen, hämmästelimme Honor V Pursea ja haastattelimme Honor Suomen uutta maajohtajaa

Honor Suomen uusi maajohtaja Jason Wang.

Honor oli vahvasti läsnä IFA 2023 -mesuilla Berliinissä, sillä muutama vuosi sitten itsenäiseksi irtautunut puhelinvalmistaja jopa varasti show’n. Honor järjesti lyhyen, mutta miellyttävän kompakti julkaisutapahtuman messuilla esitellen uusia taittuvanäyttöisiä puhelimiaan. Lisäksi Honor tuo messuille jopa muotinäytöksen esitelläkseen uutta Honor V Purse -konseptilaitetta.

Messujen kohokohta oli Honor Magic V2, joka nähtiin jo Kiinan markkinoilla aikaisemmin. Vaikka tilaisuudessa Honor jätti paljon asioita mainitsematta lähtien aivan hinnasta sekä saatavuudesta, niin kiinnostusta puhelin herätti paljon. Magic V2 on nimittäin yksi tämän hetken ohuimmista taittuvanäyttöisistä älypuhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Magic V2

Pääsimme ottamaan puhelimesta myös ensituntumat Honorin messuosastolla. Ensimmäinen ajatus puhelinta hypisteltäessä olikin, että onpa se todella ohut. Suomessa suurin kilpailija puhelimelle on Samsung Galaxy Z Fold 5, joka ei pääse vastaavaan ohuuteen. Magic V2:n paksuus on taitettuna 9,9 millimetriä ja vertailun vuoksi Galaxy Z Fold 5 on 13,4 millimetriä paksu. Eron huomaa välittömästi, sillä Honor on päässyt alle sentin paksuuteen.

Paksuus ja paino ovat olleet monesti taittuvien puhelimien ongelma, ja Honor on nyt ratkaissut tämän. Magic V2 ei ole enää liian epämiellyttävä kantaa mukana esimerkiksi taskussa, jonka lisäksi laite tuntuu jo lähes perinteiseltä puhelimelta kokonsa ansiosta. Puhelimen ohuen rakenteen huomaa myös laitteen ollessa avattuna, sillä paksuutta on ainoastaan 4,7 millimetrin verran. Puhelimen 231-237 gramman paino alkaa olemaan myös melko hyvissä rajoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Magic V2

Honor on myös itse ylpeä saavutuksistaan. Haastattelimme IFA-messuilla Honor Suomen uutta maajohtajaa Jason Wangia, joka totesi Magic V2:n ratkaisseen monia taittuvanäyttöisten puhelimien ongelmia. Wangin mukaan uutuuspuhelimessa koko ei ole enää ongelma, akunkesto on aikaisempaa parempi ja painokin on tippunut.

Akusta puheen ollen, Magic V2 tarjoaa yhtenä ensimmäisenä puhelimena uudenlaisen pii-hiiliakun. Uudenlaisessa akussa on 12,8 prosenttia korkeampi energiatiheys verrattuna perinteisempiin litiumakkuihin. Pääsimme näkemään Magic V2:n sisällä olevan akun, joka oli todella ohut. Paksuutta ei ollut juurikaan luottokorttia enempää, joka oli jopa yllättävää. Ohut akku on myös yksi osatekijöistä, joilla Magic V2 on saatu erittäin ohueksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Magic V2 on todellinen huippuluokan taittuva puhelin. Laitteessa on 6,43 tuuman kokoinen ulkoinen näyttöpaneeli, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus, perinteinen 20:9-kuvasuhde sekä 2376 x 1060 pikselin tarkkuus. Taittuva sisänäyttö on kooltaan 7,92 tuumaa ja siinä on myös 120 hertsin virkistystaajuus, 9.78:9-kuvasuhde sekä korkea 2344 x 2156 pikselin tarkkuus.

Tehoista on vastaamassa uusin Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 16 gigatavua RAM-muistia sekä jopa teratavu tallennustilaa. Honor ei ole myöskään unohtanut kameroita, sillä Magic V2:n takaosassa on 50 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 20 megapikselin telekamera. Etukameroita on kaksi, joiden tarkkuus on 16 megapikseliä.

Messuilla ei juurikaan puhelimeen syvällisesti lähdetty tutustumaan, mutta päällimmäisenä mieleen jäi ainoastaan ohut rakenne karsimatta premium-tuntumasta. Honor on siis onnistunut luomaan yllättävän vakuuttavan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Vaikka Magic V2 julkaistiinkin Euroopan markkinoille IFA-messuilla, niin valitettavasti Honor ei halunnut paljastaa laitteen tarkkaa saatavuutta tai hinnoittelua. Nähtävästi puhelinta joudutaan odottamaan myyntiin useita kuukausia, sillä joidenkin tietojen mukaan se voi tulla saataville vuoden lopulla tai vasta ensi vuoden alussa. Kyseessä onkin puhelimen suurin ongelma, sillä pelkona on laitteen ”vanhentuminen” ennen kuin kuluttajat saavat sen käsiinsä.

Ensi vuoden alussa markkinoille saadaan jo uusin Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, joten siinä vaiheessa Magic V2 ei ole enää suorituskyvyn osalta markkinoiden kärkeä. Magic V2:n kohtalon määrää siis aikataulutus. Jos puhelin olisi tullut heti myyntiin, kyseessä olisi erittäin relevantti tuote. Jos puhelin tulee saataville puolen vuoden päästä, niin pahoin pelkään sen tulevan liian myöhään.

Honor hyödynsi IFA-messuja tuomalla esille myös uuden konseptipuhelimen. Honor V Purse -puhelimessa on otettu erilainen lähestymistapa taittuvien laitteiden kategoriassa. Kyseessä on ulospäin taittuva kokonaisuus, kun aikaisemmin on nähty pitkälti vain sisälle taittuvia näyttöjä. Honor V Purse tuo mieleen vahvasti Huawein ensimmäiset Mate Xs -malliston puhelimet.

Honor ei paljastanut puhelimesta oikeastaan mitään muuta kuin kyseessä olevan alle 9 millimetriä paksu laite. Puhelimesta ei kerrottu mitään teknisiä tietoja tai muutakaan. Kyseessä oli vain konseptilaite, jonka Honor halusi tuoda esille. Erillisen lisäosan avulla puhelimesta saadaan tyylikäs olkalaukku ja näytölle saadaan eri tyyleihin sopivia taustakuvia.

Konseptilaitteen kohdalla tehtiin melko selväksi, että sitä ei kannata odottaa myyntiin ainakaan globaalisti. Esimerkiksi Honor Suomen maajohtaja Jason Wang kertoi haastattelussa Honor V Pursen olevan lähtöpiste jollekin uudelle, joka tarvitsee edelleen aikaa kehittyäkseen.

”Uskon taittuvien laitteiden olevan jatkossa yksi tärkeimmistä teknologioista, koska se tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia. Honor V Purse on lähtöpiste jälleen jollekin uudelle. Kyseessä on vielä konsepti, joka tarvitsee jonkin verran aikaa sen kehittämiseksi valmiiksi jokapäiväiseen käyttöön.”, kertoi Honor Suomen maajohtaja Jason Wang.

IFA-messuilla Honor V Purse oli esillä, mutta siihen ei saanut koskea. Ihmiset pääsivät ihastelemaan puhelinta ja tutkimaan sitä etäältä. Honor demosi puhelimen erillistä olkalaukkulisäosaa sekä kuinka tyyliä voidaan vaihtaa taustakuvilla ja teemoilla. Lisäksi Honorin messuosastolla nähtiin muotinäytöksiä, joiden kohokohtana oli Honor V Purse.

Honor toi muotinäytöksen messuosastolleen.

Vaikka Honor keskittyi messuilla pitkälti vain taittuvanäyttöisiin älypuhelimiinsa, niin esillä oli myös uusi Honor Watch 4 -älykello. Suomessa Honor on tänä vuonna panostanut vahvasti älypuhelimiin tuoden myyntiin uusia Honor X-, N- ja Magic -sarjojen laitteita. Honor on kokeillut myös tablettimarkkinaa tuoden tarjolle yhden mallin, mutta Honor on tunnettu myös puettavista laitteistaan.

Honor Watch 4 tullaan mahdollisesti näkemään myös Suomessa myynnissä, mutta asiaa ei vielä vahvistettu. Honorin ekosysteemi on maailmalla laajempi, mitä se Suomessa on. Honor maajohtajan mukaan yhtiö tarkastelee sitä, mitä Suomessa halutaan ja se vaikuttaa tuotevalikoiman laajentamiseen.

”Meillä on laaja ekosysteemi tuotteita. Tarkastelemme sitä, mitä Suomen markkina kaipaa. Mitä asiakkaat ja jälleenmyyjät haluavat nähdä markkinoilla”, Wang kertoi.

Jason Wang on vasta aloittanut työnsä Honorin maajohtajana Suomessa, mutta hänellä on jo käsitys suomalaisista kuluttajista sekä Honorin historiasta Suomessa. Wang on työskennellyt aikaisemmin Meksikossa, jossa puhelinmarkkina on monella tavalla erilainen kuin Suomessa. Hänen mukaansa suomalaiset kuluttajat tietävät, mitä ostavat ja kuinka paljon ovat valmiita maksamaan.

”Suomi on hyvä markkina, jossa on erittäin fiksuja ihmisiä. He valitsevat tuotteita omalla tavallaan. Suomalaiset pitävät teknologiasta, ja Honor vastaa näihin markkinan odotuksiin. Mutta on paljon asioita, joita voimme tehdä vielä paremmin. Suomalaiset todella välittävät siitä, mistä he maksavat.”, totesi Wang.

Suomessa myös puhelimien päivitystuki sekä pitkäikäisyys ovat täysin eri arvossa kuin esimerkiksi Meksikossa. Tämän myös Honorin tuore maajohtaja on havainnut. Päivitystuki on yksi alueista, joissa Honorilla on vielä kirittävää verrattuna muutamiin kilpailijoihin. Honor haluaa kuitenkin vastata kuluttajien tarpeisiin ja tulevaisuudessa parantaa päivityslupaustaan.

Jason Wangin mukaan Honorin tähtäimessä on luoda parempi käyttökokemus tulevaisuudessa ja yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan myös päivityslupaustaan. Wang myös piti tärkeänä, että tulevaisuudessa Honor pystyy vastaamaan markkinan toiveisiin.

Magic-puhelimien kohdalla Honor onkin jo pidentänyt päivityslupausta, sillä nyt tarjolla on kolme Android-versiota sekä viiden vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Honor ei toki pärjää aivan esimerkiksi Samsungin lupaamalle 4 + 5 vuoden päivityslupaukselle, mutta parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa. Honor ei ole päivityksien suhteen mikään kovin nopea, mutta nähtävästi myös tähän asiaan on lupa odottaa parannuksia.

Honor tarjoaa omissa laitteissaan MagicOS-ohjelmistoa, joka toimii Googlen kaupallisen Androidin päällä, eli yhtiön laitteissa on Googlen palvelut. Kovin tarkkaa vastausta Android 14 -päivityksen osalta ei Honorilta vielä tässä vaiheessa saatu, mutta Jason Wang kertoi yhtiön tekevän hyvää yhteistyötä Googlen kanssa toteuttaakseen visiotaan ihmiskeskeisestä kokemuksesta. MagicOS:n tavoitteena on tuoda aina Googlen tuoreimmat innovaatiot, mutta kokemusta halutaan parantaa myös muilla innovaatioilla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor