HuaweiYleinen

Huawei esitteli taittuvanäyttöisen Mate X5 -puhelimen vedenkestävällä rakenteella ja Kirin 9000s -järjestelmäpiirillä

Huawei Mate X5

Huawei esitteli vasta keväällä taittuvanäyttöisen Mate X3 -puhelimen, mutta nyt yhtiö on julkistanut uuden Mate X5 -puhelimen. Kyseessä on pieni, mutta merkittävä päivitys. Huawei hyödyntää nimittäin uutta Kirin 9000s -järjestelmäpiiriä, joka on nähty myös Mate60-sarjan puhelimissa.

Kyseessä on sisäänpäin taittuva laite, joka haastaa Samsungin uusimman Galaxy Z Fold 5 -puhelimen. Huawei on tehnyt puhelimesta tuttuun tapaan ohuen ja melko kevyen. Puhelimen kerrotaan olevan avattuna ainoastaan 5,3 millimetrin paksuinen ja painoa puhelimella on 243 grammaa. Mate X5 on myös IPX8-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Väriversioita on viisi, jotka ovat valkoinen, musta, kulta, vihreä sekä violetti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate X5:n sisäpuolella on suuri 7,85 tuuman keskeltä taittuva OLED-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 2496 x 2224 pikseliin. Näytössä LTPO-tekniikan ansiosta mukautuva 120 hertsin virkistystaajuus sekä 1440 hertsin PWM-himmennys. Huawei on kertonut panostaneensa saranaan sen verran, että näytön taitoskohdasta on pyritty tekemään huomaamattomampi.

Etuosan näyttöpaneeli on perinteisempi 6,4 tuuman suuruinen ja se perustuu myös OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus on 2504 x 1080 pikseliä ja siinä on 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös 1440 hertsin PWM-himmennys sekä suojauksesta vastaa Kunlun-lasi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate X5 -puhelimessa on käytössä Huawei itse kehittämä Kirin 9000s -järjestelmäpiiri, jonka tiedetään tarjoavan hyvää suorituskykyä. Huawei ei edelleenkään suoraan vahvista järjestelmäpiiriä itse, mutta kyseessä on raporttien mukaan mahdollisesti jopa 5G-yhteydet mukanaan tuova piiri. Puhelimeen on tuotu mukaan myös kaksisuuntainen satelliittiyhteys, joka on toteutettu Kiinassa yhdessä Beidoun kanssa.

RAM-muistia on tarjolla 12 tai 16 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 512 gigatavua tai 1 teratavu. Tuettuna on myös Huawein omanlainen nano-muistikortti aina 256 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate X5 on varusteltuna XMAGE-kuvaustekniikoilla. Pääkamerana toimii 50 megapikselin sensori. Ultralaajakulmakamerana toimii 13 megapikselin kamera, jonka rinnalla on vielä myös 12 megapikselin tasoinen periskooppikamera. Puhelimessa on myös 8 megapikselin etukamera.

Huawei hyödyntää puhelimessa 5060 milliampeeritunnin piihiiliakkua. Lataus onnistuu langallisesti korkeintaan 66 watin teholla, mutta tuettuna on myös langaton lataus 50 watin teholla. Tuettuna on lisäksi 7,5 watin käänteinen langaton lataus.

Puhelimen tarkkaa hintaa ei vielä vahvistettu, mutta se on jo nyt ennakkovarattavissa Kiinassa.

Lähde: Huawei Mate X5 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei