HonorYleinen

Vihdoin ja viimein! Honor käynnisti Android 14- ja MagicOS 8.0 -päivitykset – ensimmäisenä Magic V2 -puhelimelle Suomessa

Honor Magic V2

Päivitys 12.4. HUOM: Kyseessä on beetapäivitys valituille laitteille, joten päivitys ei ole vielä yleisesti jaossa kaikille. 

Honor on yksi markkinoiden hitaimmista Android 14 -päivityksen jakelijoista, sillä lähes puolivuotta sitten julkaistua käyttöjärjestelmää on saatu odottaa tähän päivään asti. Ensimmäisenä päivityksen saa Honorin uusin taittuvanäyttöinen Magic V2 -älypuhelin.

Päivityksen jakelun alkaminen ei ole linjassa Honorin aikaisemmin vahvistaman aikataulun mukaan, jonka perusteella Magic V2:n piti saada päivitys vasta kesäkuussa. Nyt huhtikuun alussa suomalaiset Magic V2:n käyttäjät ovat saaneet päivityksen. Päivityksen versionumero on ”8.0.0.71(C431E1R2P2log)” ja kokoa sillä on 2,84 gigatavua. Mukana tulee Googlen 1. huhtikuuta 2024 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On kuitenkin hyvä huomata, että Honor saattaa jakaa päivitystä hieman porrastetusti, joten kaikille sitä ei heti tarjota. Päivitys löytyy menemällä: Asetukset > Järjestelmä ja päivitykset > Ojhlemistopäivitys.

MagicOS 8.0 on Honorin uusin ohjelmistoversio, joka tuo Android 14 -käyttöjärjestelmän ohella paljon muitakin uudistuksia. Android 14 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Merkittäviä uudistuksia ovat muun muassa Magic Capsule ja Magic Portal, joilla tarjotaan käyttäjille personoidumpi ja intuitiivisempi kokemus. Yksinkertaisella napautuksella näytön yläosassa olevaa ilmoitusbanneria, Magic Capsule laajenee tarjoamaan lisätietoja ja liittyviä vaihtoehtoja, antaen käyttäjille välittömän pääsyn olennaisiin resursseihin ja poistaen tarpeen navigoida useiden sovellusten läpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Magic Portal hyödyntää tekoälyä ymmärtääkseen käyttäjän viestintää ja käyttäytymistä, virtaviivaistaen monimutkaiset tehtävät yhden vaiheen prosessiksi. Esimerkiksi Magic Portalin tekoäly tunnistaa nopeasti osoitteet tekstiviestissä ja ohjaa käyttäjät Google Mapsiin, mahdollistaen vaivattoman navigoinnin. Magic Portal toimii muun muassa TikTokin ja Facebookin palveluiden kanssa. Honorin mukaan Magic Portal tukee yli 100 maailmanlaajuisesti käytetyintä sovellusta.

Honorin ilmoittama (ja suomentama) muutosloki on listattuna alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen uudistukset:

Tasainen ja saumaton

 • Tasaiset animaatiot: Täysin uusi ihmiskeskeinen liikesuunnittelu tarjoaa luonnollisemman ja mukavamman käyttökokemuksen. Käynnistys-/ poistumisanimaatio voi keskeyttää liiketehosteet sovelluksissa. Prosessi on koherentimpi ja tasaisempi.
 • Tasaisempi suuri kuormitus: Parantaa monen sovelluksen rinnakkaiskäytön vakautta ja tasaisuutta. Esimerkiksi kun teet ostoksia samalla kun katselet live-suoratoistoja/ videoita, sekä hintavertailu että mini-ikkunan live-suoratoisto/video ovat tasaiset.

Tutustu aloitusnäyttöön

 • Magic-kapseli: Magic-kapseli näkyy kapselinmuotoisena ja näyttää käynnissä olevat tehtävät, jolloin on helppoa katsoa tosiaikainen tila, tehdä pikatoimia tai siirtyä nopeasti sovelluksin. Tämä toiminto tarjoaa tarkat ja tehokkaat palvelut.
 • Aloitusnäytön pikapalvelut: Tuo pikakuvakkeet näkyviin pitämällä sovelluskuvaketta painettuna ja vetämällä sitä, niin voit käyttää usein käytettyjä palveluita suoraan.
 • Uusi kansio: Täysin uusi muotoilu tarjoaa enemmän kansiokokoja, mikä tekee mukautetusta aloitusnäytöstä joustavamman. Voit säätää kansiota vapaasti pitämällä sitä painettuna ja vetämällä reunaa (kaikki sovellukset eivät tue tätä).
 • Korttipino: Aloitusnäytöllä on lisää kortteja. Tämä päivitys tukee samankokoisten korttien pinoamista, mikä säästää enemmän tilaa aloitusnäytöllä. Vaihda kortteja pyyhkäisemällä ylös tai alas.

Älykäs ja tehokas

 • Magic-portaali: Tukee tekstin tai kuvien koskettamista ja pitämistä ja sitten vetämistä vasemmalle tai oikealle Magic-portaalin aktivointia varten joissakin sovelluksissa muihin sovelluksiin tai palveluihin jakamista varten. Tämä voi säästää aikaa ja helpottaa toimintoja. Voit kokeilla sitä kohdasta Asetukset ->Avustaja ->Magic-portaali.

Kätevä ja helppokäyttöinen

 • Henkilökohtainen avustaja: Aikataulutyökalu on päivitetty Henkilökohtaiseksi avustajaksi, ja se sisältää kaikki aikataulut. Tämä toiminto pystyy analysoimaan erilliset aikataulut automaattisesti ja tallentamaan ne. Koko päivän kestävät tapahtumat näkyvät selkeästi kohdassa Omat tapahtumat tänään, joten voit hallita henkilökohtaisia tapahtumiasi tehokkaasti.

Median luominen

 • Mukautettu kameran asettelu: Tämä päivitys tukee mukautettua asettelua kameratilalle. Voit napauttaa ja pitää kuvakkeita ja siirtää usein käytetyt tilat matalalle toiminta-alueelle helppoa käyttöä varten.

Pitkä akun kesto

 • Ultravirransäästö: Ultravirransäästötila on lisätty pidentämään akun kestoa huomattavasti. Voit ottaa sen käyttöön kohdasta: Asetukset -> Akku> Ultravirransäästötila.

Vartija

 • Sumenna yksityiset tiedot: Valitse sumennettava kuva jа napauta kohtaa Jаа -> Sumenna yksityiset tiedot, niin profiilikuva, lempinimi, puhelinnumero ja muut kuvan arkaluontoiset tiedot sumennetaan automaattisesti tietosuojasi turvaamista varten.
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor