HonorYleinen

Honor kloonaa kloonin? Honor 50 Liten kuvat ja tiedot paljastuivat ennen julkaisua

Honor 50 Lite

Honor 50 -puhelimen julkaisun Euroopassa on vahvistettu tapahtuvan lokakuun lopulla, mutta nähtävästi luvassa on myös Honor 50 Lite. Mielenkiintoisen puhelimesta tekee se, että kyseessä ei oikeastaan ole uusi tuote, vaan se on yllättävänkin tuttu. Kyseessä on pääosin sama laite kuin Huawein jo heinäkuussa julkaisema Huawei Nova 8i -puhelin.

Nähtävästi Honor on kloonaamassa kloonin, sillä Kiinassa Honor esitteli elokuussa Honor X20 -puhelimen, joka oli paremmin varusteltu laite kuin Huawei Nova 8i. Nyt globaaleille markkinoille on tulossa Honor X20 -puhelimen klooni Honor 50 Lite, joka on käytännössä sama laite kuin Nova 8i. Erikoisen tilanteesta tekee se, että yllättäen Honor ja Huawei ovat päättäneet tuoda saman puhelimen myyntiin Euroopassa lähes samanlaisena. Honorin puhelimen erona on ainoastaan tuki Googlen palveluille, joita Huawei ei pysty käyttämään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 8i

Uusien vuotaneiden kuvien ja tietojen mukaan Honor 50 Lite ei tule tarjoamaan siis yllätyksiä. Puhelin on rakennettu suuren 6,67 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelin ympärille, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä perinteinen 60 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös etukameroita varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa sekä Honor on pyrkinyt minimoimaan näytön kehykset erittäin kapeiksi.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin jo varsin iäkäs Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri, jonka modeemissa tuki riittää korkeintaan 4G-yhteyksiin. Vaikka Honor pystyisi käyttämään puhelimissaan 5G-tekniikoita, niin jostain syystä markkinoille ollaan tuomassa 4G-puhelin. Honor on varustellut puhelimen myös 6 gigatavulla RAM-muistia sekä 128 gigatavulla sisäistä tallennustilaa.

Honor 50 Liten takaosassa on neloiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto Honor 50 Lite -puhelimessa on 4300 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan USB-C-liittimen kautta tehokkaalla 66 watin pikalaturilla.

Käyttöjärjestelmänä on Android 11, jonka päällä hyrrää Honorin kehittämä Magic UI 5.0. Honor 50 Lite tarjoaa tuen Googlen palveluille, joten siinä on Google Play -sovelluskauppa ja tutut Googlen sovellukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honorin odotetaan tuovan Honor 50 Liten myyntiin Euroopassa noin 300 euron hintaan ja tarjolla on ainakin sininen ja musta väriversio.

Lähde: Winfuture.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor