HonorYleinen

Honor Magic Vs2 julkaistiin – Ohut ja kevyt taittuvanäyttöinen puhelin alle 1000 euron hinnalla

Honor Magic Vs2

Honor on esitellyt tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden taittuvanäyttöisen Magic Vs2 -älypuhelimen, joka on seuraaja Suomessakin myyntiin tulleelle Magic Vs -puhelimelle. Aikaisemmin Honor on esitellyt myös Magic V2– ja V Purse -älypuhelimet.

Puhelimessa on edeltäjästä tuttu muotoilu, mutta Honor on päätättänyt panostaa vahvasti ohuempaan ja kevyempään toteutukseen. Honorin mukaan paksuutta puhelimella on avattuna vain 5,1 millimetriä ja suljettuna 10,7 millimetriä. Lisäksi painoa on ainoastaan 229 grammaa, joka on vähemmän kuin Magic V -puhelimen vastaava 261 gramman paino. Puhelimessa on magnesiumseoksesta ja lasista koostuva rakenne ja uusittu sarana on pienempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkopuolen näyttö on 6,43 tuuman kokoinen ja siinä on Full HD+ -tarkkuus (2376 x 1060). Näyttö perustuu LTPO OLED-tekniikkaan. Näytön kerrotaan tarjoavan korkean 120 hertsin virkistystaajuuden, 2500 nitin kirkkauden sekä tuen HDR10+ -toistolle. Näytössä on myös 3840 hertsin PWM-himmennys.

Sisäpuolella on taittuva 7,92 tuuman kokoinen LTPO OLED-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 2344 x 2156 pikselin tasolle. Näyttö tarjoaa 120 hertsin virkistystaajuuden, 1600 nitin kirkkauden sekä tuen HDR10+ -toistolle. Näyttö tukee nyt myös erikseen ostettavaa Magic-Pen-kosketusnäyttökynää, jonka vaste on ainoastaan 2 millisekuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen tehoista on vastaamassa Qualcommin viime syksyn Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on huippupuhelimiin suunnattu piiri, joka tarjoaa edelleen kilpailukykyistä suorituskykyä sekä kehittyneitä teknisiä ratkaisuja. Järjestelmäpiiri on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja sen tehokkain ydin toimii 3,0 gigahertsin kellotaajuudella.

Honor Magic Vs2 julkistettiin useassa muistivariantissa, joissa on 12 tai 16 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Muistikorttipaikkaa ei löydy, mutta tuki kahdelle SIM-kortille on.

Magic Vs2 -puhelimen sisälle on saatu kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 66 watin tehoisella langallisella latauksella. Tukea langattomalle lataukselle ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita puhelimessa on yhteensä viisi kappaletta, joista kaksi on tarkoitettu etukameroiksi ja kolme takakameroiksi. Takaosan kameraratkaisu koostuu 50 megapikselin f/1.9-aukolla varustellusta pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä optisesti vakautetusta 20 megapikselin telekamerasta. Ultralaajakulmakamerassa 122 asteen kuvakenttä ja telekamera tukee 3x optista zoomausta.

Honor Magic Vs2 tarjoaa kaksi 16 megapikselin tasoista etukameraa, joista toinen on ulkonäytössä ja toinen sisänäytössä. Kameroissa on f/2.2-aukolla varusteltu linssi.

Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii Android 13, jonka päällä on Honorin uusi MagicOS 7.2 -ohjelmisto. Honor on vienyt ohjelmistokokemusta eteenpäin suurella näytöllä käytettäessä. Honor Magic Vs2:n muita ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija.

Kiinassa Honor Magic Vs2 -puhelimesta julkaistiin kolme väriversiota, jotka ovat jäätikönsininen, korallinvioletti sekä samettimusta.

Puhelin tulee Kiinassa saataville edullisimmillaan 12 + 256 gigatavun versiossa 6999 juanin hintaan, joka vastaa 922 euroa. Tarjolle tulee myös 16 + 512 gigatavun versio 7699 juanin hintaan, joka vastaa 1015 euroa.

Lähde: Honor Magic Vs2 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor