HonorSponsoroitu

Ainutlaatuiset ominaisuudet vaativat tarkkaa viimeistelyä – Honor Magic4 Pro on tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon saumattoman yhteistyön tulos

Honor Magic4 Pro

Honor Magic4 Pro edustaa älypuhelinmarkkinan terävintä kärkeä teknisesti ja ominaisuuksiltaan, mutta taustalla on myös Honorin ammattitaitoinen tutkimus- ja tuotekehitys sekä äärimmillään viritetyt valmistusratkaisut. Honor Magic4 Pro on itsenäisen yrityksen ensimmäinen lippulaivapuhelin, joka on valmistettu yksinomaan uudessa HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Parkissa.

Kyseessä on loistava osoitus Honorin sitoutumisesta huippuluokan innovaatioihin ja osoitus samalla Honorin kyvystä valmistaa markkinoiden parhaimpia premium-tuotteita. Tekniikan osalta Honor Magic4 Prossa ei ole säästelty. Puhelimessa on markkinoiden parhaimpia tekniikoita, kuten Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, 50 megapikselin Ultra Fusion -kamerajärjestelmä, 120 hertsin LTPO OLED -näyttöpaneeli sekä 100 watin lataus langallisesti kuin langattomastikin.

Honor Magic4 Pro on nyt myynnissä Suomessa ja puhelimen suositushinta on 1099 euroa. Valittavissa on kaksi tyylikästä väriversiota, jotka ovat musta Midnight Black sekä sininen Cyan Blue.

Osta Honor Magic4 Pro -puhelin nyt!

Magic4 Pro on tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon saumattoman integraation tulos

Honor avasi ensimmäisen itse kokonaan rahoittamansa HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park -tuotantolaitoksen syyskuussa 2021. Kyseessä on huippuluokan valmistus- ja testauslaitos, jonka tarkoituksena on tukea älypuhelimien tuotannon kaikkia osa-alueita, ja se on olennainen osa Honorin premium-laitteiden laadun varmistuksessa.

Kyseessä on uniikki tuotantolaitos, sillä siellä työskentelevästä henkilöstöstä 20 prosenttia on tutkimus- ja kehityshenkilöstöä. Honor on yhdistänyt älykkäästi tutkimus- ja kehitysresurssinsa sekä tuotantoresurssit, joka mahdollistaa valmistusteknologian pysymisen innovaatioiden tahdissa.

Honorilla on tällä hetkellä yli 11 000 työntekijää, joita 55 prosenttia toimii tutkimus- ja tuotekehitystyössä. Yhteensä tutkimus- ja tuotekehityslaitoksia on kuusi kappaletta ja yhtiöllä on myös yli 100 innovaatiolaboratoriota.

Honor Magic4 Pro valmistetaan kustomoiduilla tuotantolinjoilla

Honor Magic4 Pro on varusteltuna useilla innovaatioilla, joita ovat muun muassa AI-tietosuojapuhelu, laskennallinen Ultra Fusion -kameratekniikka sekä neljältä reunalta kaartuva LTPO-näyttöpaneeli. Jokainen ominaisuus tuo joukon ainutlaatuisia valmistushaasteita, joihin ratkaisut ovat mahdollisia vain tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon saumattoman integraation ansiosta.

Erityisesti puheluihin käytettävää kuuloketta jokainen valmistaja siirtää uusien puhelimien kohdalla kohti yläreunaa saavuttaakseen suuremman näyttöalueen. Mitä lähemmäksi, kuuloke sijoitetaan yläreunaan, sitä selvemmin puheluista muodostuu äänivuotoa puheluiden aikana. Tämä johtaa yksityisyyden puutteeseen puheluissa, mutta nyt Honor Magic4 Pro on tuonut tähän kipupisteeseen innovatiivisen ratkaisun.

Honor on tunnistanut ongelman omassa tuotekehityksessään ja on ratkaissut yli 100 teknologista haastetta sekä loi uutuuspuhelimeen AI-tietosuojapuhelun. Innovatiivinen ominaisuus hyödyntää alan ensimmäistä kahta ääntä lähettävää yksikköä, sillä Honor Magic4 Pro pitää sisällään pietsosähköistä keramiikkaa käyttävän luuta johtavan komponentin, joka on sijoitetut suoraan näyttöön.

Tämän takia puhelimen kokoonpanoprosessi vaatii äärimmäistä tarkkuutta, sillä pienetkin valmistuspoikkeamat voivat vaurioittaa näyttöpaneelia. Tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon työskentely käsi kädessä mahdollisti esimerkiksi Honor Magic4 Pron kohdalla tämän haasteen ratkaisemisen ainoastaan kolmessa kuukaudessa. Yhteistyön ansiosta Honor on luonut asennuslaitteiston, joka hyödyntää tietokonenäköä ja optimoituja algoritmeja, jonka avulla saadaan luotua 0,01 millimetrin tarkkuus sekä 99,99 prosentin tuoton saavuttamiseksi.

Honor Magic4 Pro tarjoaa myös tehokkaan kolmoiskameraratkaisun, joka tukee kehittynyttä laskennallista Ultra Fusion -kuvausta. Puhelin vaatii valmistusvaiheessa monimutkaisen toteutuksensa ansiosta kaksinkertaisen kameran kalibrointilaitteiston. Honorin parannetuista kalibrointi- ja testausmenetelmistä hyötyvä kolmoiskamera yhdistettynä tekoälyalgoritmeihin pystytään tuottamaan Honor Magic4 Prolla yksityiskohtaisempia kuvia luonnollisella väritaltioinnilla sekä tuetuilla polttoväleillä.

Kehittynyt kokoonpanoprosessi nähdään myös Honor Magic4 Pron neljältä reunalta kaartuvassa LTPO-näytössä. Valmistuksessa hyödynnetään kuuden akselin robottikäsivarsien huipputarkkuutta, tarkkoja kameroita ja Honorin itse kehittämiä tietokonenäköalgoritmeja, joiden avulla saadaan vakuuttava valmistustarkkuus.

Puhelimen taustalla yli 200 luotettavuustestiä

Tuotantolaitoksessa on myös laboratorioita, joita ovat luotettavuuslaboratorio, sääntelylaboratorio ja ympäristönsuojelulaboratorio, joiden avulla Honor suorittaa yli 200 luotettavuustestiä Honor Magic4 Prolle varmistaakseen huippulaadun. Esimerkiksi Honor Magic4 Pron SAR-arvo on 56 prosenttia alle alan tiukimman standardin rajan. SAR-arvolla mitataan älypuhelimien säteilyä.

Tuotantolaitoksessa 75 prosenttia tuotantolinjoista on täysin automatisoituja, minkä avulla voidaan minimoida inhimillisen virheen riski. Lisäksi yli 40 prosenttia automatisoiduista tuotantolaitteista on kehitetty itsenäisesti, joka on lisäosoitus tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon tiiviistä integraatiosta.

Vahva tuotekehitys näkyy myös muissa ominaisuuksissa

Honor Magic4 Pron muissakin ominaisuuksissa näkyy vahva Honorin tutkimus- ja tuotekehitysosaaminen. Puhelimessa on esimerkiksi yksi markkinoiden tehokkaimmista pikalatauksista. Honor Magic4 Pro tarjoaa erittäin nopean 100 watin langallisen latauksen, mutta samaan aikaan myös 100 watin langattoman latauksen. Kyseessä on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on molemmat yhtä tehokkaat lataustekniikat samanaikaisesti.

Tehokkaan Honor SuperCharge -pikalataustekniikan ansiosta langallisesti puhelin saadaan ladattua 100 prosenttiin vain 30 minuutissa ja langattomasti 50 prosenttiin vain 15 minuutissa. Pitkät latausajat ovat siis historiaa Honor Magic4 Prossa, ja latauksen nopeus on selvästi parempi kuin useilla kilpailijoilla. Puhelimen ostajat saavat myös oletusarvoisesti myyntipakkauksen mukana tehokkaimman mahdollisen 100 watin laturin, joten sellaista ei tarvitse erikseen ostaa.

Yksi puhelimen vahvuuksista on myös Honorin itse kehittämä Magic UI 6.0 -käyttöliittymä, joka vie Android 12 -käyttöjärjestelmän kokemuksen aivan uudelle tasolle. Magic UI 6.0 pitää sisällään merkittäviä parannuksia muun muassa kustomointimahdollisuuksiin sekä tietoturvaan. Honor Magic 4 Prossa lisäturvaa tarjoaa Honorin ja Qualcommin yhdessä kehittämä Dual TEE Security OS, joka kaksinkertaistaa turvallisuuden.

TEE tulee sanoista Trusted Execution Environment, joka on laitteen pääprosessorissa oleva alue, joka on erotettu järjestelmän pääkäyttöjärjestelmästä. Sen avulla tiedot tallennetaan, käsitellään ja suojataan turvallisessa ympäristössä. Honor Magic4 Prossa näitä alueita on normaalin yhden sijasta kaksi, jonka avulla pystytään parantamaan turvallisuutta entisestään.

Honor Magic4 Prossa on myös Honorin itse kehittämä Honor OS Turbo X, joka on varmistamassa, että laitteisto ja ohjelmisto toimivat saumattomasti yhdessä sujuvuuden ja virrankulutuksen parantamiseksi sekä laitteiston ikääntymisen estämiseksi. Honor tuo alan ensimmäisen pelisuorituskyvyn optimointiin suunnitellun AI Super Rendering -tekniikan mobiilipelaamiseen GPU Turbo X -tekniikan kautta.

Uutuuspuhelin on myös tarkan suunnittelun tulos, sillä Honor Magic4 Pro on rakennettu lippulaivatason kokemuksia tarjoten. Puhelimessa on laadukkaat lasipinnat sekä kestävä alumiinikehys. Honor Magic4 Pro on lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Puhelimesta on kaksi tyylikästä väriversiota, jotka ovat pirteä syaanin sininen sekä perinteinen musta.

Tutustu Honor Magic4 Pro -puhelimeen tarkemmin Honorin tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park -tuotantolaitoikseen ja Magic4 Pron valmistukseen voi käydä tutustumassa vielä tarkemmin alapuolella olevalta videolta.

Honor Magic4 Pron tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LTPO OLED, QHD+ (2848 x 1312, 460 ppi), 120 Hz, HDR10+, 4-sivulta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
  • Piiri: 1x Cortex-X2 2.995GHz + 3x Cortex-A710 2.496GHz + 4x Cortex-A510 1.785GHz / Adreno 730
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, PDAF)
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä (f/2.2, 122 asteen näkökenttä)
  • Periskooppikamera: 64 megapikseliä (f/3.5, OIS, 3,5x optinen zoom, 100x digitaalinen zoom)
  • Muuta: dToF-lasertarkennussensori, Flicker-sensori, IMAX Enhanced, 4K HDR 10, 60fps, Magic-Log 10-bit Log 4K 60fps recording
 • Etukamera: 12 megapikseliä (1,22 um, 100 astetta) + 3D-syvyyskamera
 • Akku: 4600 milliampeerituntia
  • Lataus: 100 watin langallinen pikalataus, 100 watin langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja Magic UI 6.0
 • Mitat: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm
 • Paino: 215 g
 • Vedenkestävyys: IP68 (1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Muuta: Ultraäänisormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1), Wi-Fi 6, NFC
 • Ääni: Stereokaiuttimet
 • Värit: Syaani, musta
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor