Yleinen

Telegram julkaisi maksullisen premium-tilin – tällaisia uudistuksia se pitää sisällään

Viestintäpalvelu Telegram on ilmoittanut blogissaan julkaisseensa kauan odotetun, enemmän ominaisuuksia sisältävä premium-mahdollisuuden ilmaisen tilin rinnalle.

Maksulliseksi sovellus ei muutu mutta halukkaat voivat maksaa Telegramille noin 5-6 dollaria ja saavat vastineeksi esimerkiksi nopeammat lataukset tiedostoille sovelluksesta omalle laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blogipostauksessaan Telegram kertoo, että palvelulla on noin 700 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain ja palvelu kasvaa edelleen kovaa vauhtia.

Telegramin kertomat ominaisuudet premium-tilillä ovat seuraavanlaisia:

  • Premium-tilin ansiosta käyttäjät pystyvät lataamaan palveluun maksimissaan 4 gigatavun tiedoston aiemman 2 gigatavun sijaan.
  • Nopeammat lataukset palvelusta laitteelle. Premium käyttäjän netin nopeutta Telegram ei rajoita, vaan tiedostoja voidaan ladata jatkossa niin nopeasti kuin netti antaa myöden.
  • Telegram on tuplannut mahdollisuuden sille, kuinka moneen ryhmään käyttäjä voi liittyä, kuinka monta kiinnitettyä keskustelua käyttäjällä voi olla, paljonko linkkejä voi ottaa talteen ja kuinka monta gifiä käyttäjä voi tallentaa suosikkeihinsa.

  • Puheesta tekstiksi toiminto, jolla käyttäjä voi halutessaan kääntää ääniviestin tekstiksi esimerkiksi tilanteessa, jossa ei ole sillä hetkellä mahdollisuutta kuunnella äänitettä. Telegram parantaa ominaisuutta käyttäjien vapaaehtoisesti antamilla palautteilla, joita kerätään käännöksen päätyttyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienempinä ominaisuuksina premiun-käyttäjät saavat käyttöönsä uniikkeja tarroja ja viestireaktioita. Premium-käyttäjillä on myös mahdollisuus kategorisoida viestiketjunsa omien aiheidensa alle, esimerkiksi työ- ja vapaa-ajan keskustelut saa jatkossa omille välilehdilleen. Sovellukseen on tuotu mahdollisuus animoiduille profiilikuville. Premium-käyttäjät ovat vapaita sovelluksen mainoksista ja saavat valittavakseen muutamia erilaisia kuvakkeita sovellukselle.

Myös käyttäjät, jotka eivät halua päivittää premium-versioon saavat uudistuksia. Telegram on lisännyt keskusteluun vahvistusleiman, jota voivat käyttää erilaiset organisaatiot vahvistaakseen heidän Telegram-ryhmänsä ja kanavansa luotettavaksi. Lisäksi esimerkiksi sovelluksen botteja ja Androidilla viestien esikatselua on paranneltu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Premium-tilin voi aktivoida iOS-käyttöjärjestelmän sovellusversiossa 8.8. Androidilla versio on toistaiseksi vielä 8.7.4, joten Android-käyttäjät joutuvat odottelemaan premium-tiliä vielä jonkin aikaa.

Lähde: Telegramin blogi

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen