HonorYleinen

Honor X6b saapui myyntiin Suomessa 149 euron hintaan – 4G-puhelin suurella akulla ja 50 megapikselin kameralla

Honor julkisti viime viikolla uuden Honor X6b -älypuhelimen globaalisti, ja vain muutamaa päivää myöhemmin se on saapunut myyntiin Suomessakin.

Uusi Honor X6b maksaa Suomessa 149 euroa 4 + 128 gigatavun muistiversiossa. Puhelimesta on tarjolla monien jälleenmyyjien kautta musta väri, mutta osa myy myös vihreää väriä. Artikkelin kirjotushetkellä Honor X6b on saatavilla ainakin Verkkokauppa.comilta, Veikon Koneelta, Powerilta sekä DNA:lta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Honor X6b

Uutuuspuhelimessa on tuttu muotoilu, joka perustuu tasaiseen kehykseen ja tasaisiin pintoihin. Mitat ovat 163,59 x 75,33 x 8,39 millimetriä ja painoa on 192 grammaa. Honor X6b on esitelty neljässä väriversiossa, jotka ovat musta Midnight Black, sininen Ocean Cyan, violetti Strarry Purple sekä vihreä Forest Green.

Honor X6b on rakennettu suuren 6,56 tuuman LCD-näyttöpaneelin ympärille, jossa on HD+ -tarkkuus (1612 x 720), 780 nitin kirkkaus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytössä mainitaan olevan 20.15:9-kuvasuhde sekä etukameraa varten tehty lovi yläreunassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa MediaTekin 4G-piiri, joka on Helio G85. Kyse on kahdeksan ytimisestä piiristä, jossa on kaksi 2,0 Ghz:n taajuudella toimivaa Cortex-A75-ydintä sekä kuusi 1.8 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Cortex-A55-ydintä. RAM-muistia Honor on laittanut uutuuspuhelimeen 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua. Tuettuna on muistikortti.

Kameroita on takaosassa kaksi, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera. Lisäksi mukana on 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on yksi 5 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 5200 milliampeerituntia ja se tukee 35 watin pikalatausta USB-C-liittimen kautta. Honor on varustellut puhelimen kylkeen sijoitetulla sormenjälkilukijalla sekä 3,5 mm kuulokeliittimellä.

Laitteessa on Googlen tämän hetken uusin Android 14 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Honorin oma Magic OS 8.0 -käyttöliittymä. Tarkkaa päivityslupausta ei ole annettu.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor