HonorYleinen

Honor X8a 5G julkaistiin – tuttu puhelin päivitetyllä järjestelmäpiirillä

Honor X8a 5G

Honor julkisti helmikuussa Honor X8a -älypuhelimen, jossa oli 100 megapikselin kamera sekä korkeintaan 4G-yhteydet. Nyt Honorin tuotemallisto on laajentunut uudella Honor X8a 5G -versiolla. Uutuusversio on hieman muunneltu versio Honor 70 Lite 5G -puhelimesta, sillä vain järjestelmäpiiri on vaihtunut parempaan.

Honor X8a 5G:n mitoiksi on kerrottu 163,66 x 75,13 x 8,68 millimetriä ja painoa on 194 grammaa. Puhelimesta on kaksi väriversiota, jotka ovat hopea sekä sininen. Näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Sormenjälkilukijan Honor on sijoittunut puhelimen oikeaan reunaan virtapainikkeen yhteyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695-järjestelmäpiiri. Piirissä on kaksi 2,2 GHz:n kellotaajuuteen yltävää Cortex-A76-ydintä sekä kuusi 1,9 GHz:n kellotaajuuteen viritettyä Cortex-A55-ydintä. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 619, ja järjestelmäpiiri tukee 5G-yhteyksiä.

RAM-muistia on 6 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavun verran. Honor X8a 5G tarjoilee myös tuen muistikortille aina yhteen teratavuun asti. Tuettuna on kaksi SIM-korttia, mutta tukea eSIM-kortille ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera f/1.8-aukolla, 2 megapikselin syvyyskamera f/2.4-aukolla sekä 2 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla. Puhelin tukee 1080p -videokuvausta. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 22,5 watin teholla. Puhelimessa on myös NFC-tuki, perinteinen kuulokeliitin sekä Bluetooth 5.1 -yhteys. Honor X8a 5G tarjoaa edelleen vanhan Android 12 -käyttöjärjestelmän, vaikka Googlen uusin Android 13 on ollut saatavilla useita kuukausia. Honor hyödyntää myös Magic UI 6.1 -käyttöliittymää.

Honor X8a 5G on esitelty Chilessä, mutta toistaiseksi tarkkaa hintaa tai saatavuutta ei ole vahvistettu.

Lähde: Honor X8a 5G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor