HonorYleinen

Honor X9b julkaistiin kaartuvalla OLED-näytöllä ja 108 megapikselin kameralla

Honor X9b

Honor on tällä viikolla esitellyt uuden Honor X9b -älypuhelimen valituilla markkinoilla. Kyseessä on pitkälti sama laite kuin Kiinassa jo aikaisemmin julkaistu Honor X50 5G.

Honor on panostanut ohueen ja kevyeen muotoiluun, sillä puhelin on 7,98 millimetriä paksu ja painoa sillä on 185 grammaa. Puhelimen takaosassa on kamera-alue, joka on melko suuri ympyrä. Honor X9b on valmistettu pääosin muovista ja se on saatavilla kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, vihreä sekä oranssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on saatu kaareva OLED-näyttöpaneeli, jonka on luvattu kestävän myös iskuja. Näyttö on kooltaan 6,78 tuumaa ja siinä on 1.5K-tarkkuus, joka tarkoittaa 2652 x 1200 pikseliä. Näytössä on myös 19.9:9-kuvasuhde sekä tuki 10-bittisille väreille. Kirkkaus yltää korkeintaan 1200 nitiin ja tuettuna on myös korkea 120 hertsin virkistystaajuus.

Honor X9b:n tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on nähty toistaiseksi melko harvoissa älypuhelimissa. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua. Honor X9b on saatavilla 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kookkaasta kamera-alueessa on yhteensä kolme kameraa. Pääkamerana toimii 108 megapikselin tasoinen sensori, jossa on f/1.75-aukolla varusteltu linssi. Lisäksi mukana 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on yksi 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akku on kooltaan 5800 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 35 watin tehoisella pikalatauksella. Honor X9b tarjoaa myös näytönalaisen sormenjälkilukijan, joka on pystytty toteuttamaan OLED-näytön ansiosta. Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä hyrrää Honorin oma MagicOS 7.2 -käyttöliittymä.

Saatavuudesta Suomessa ei ole mitään tietoa. Tarkkaa hintaa ei ole vielä kerrottu.

Lähde: Honor

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor