XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Uudet Xiaomi 14 -huippupuhelimet julkaistaan 26. lokakuuta – Tuovat mukanaan uuden HyperOS-ohjelmiston

Xiaomi on tänään vahvistanut julkaisevansa kotimarkkinoillaan Kiinassa uudet Xiaomi 14 -sarjan älypuhelimet 26. lokakuuta. Julkaisu on luvassa siis vain muutaman päivän päästä, joten tällä kertaa uuden sukupolven Android-puhelimet tullaan näkemään normaalia aikaisemmin.

Odotettavasti tilaisuudessa nähdään ainakin kaksi älypuhelinta, jotka olisivat Xiaomi 14 sekä Xiaomi 14 Pro. Uutuuspuhelimet tulevat tarjoamaan tuoreimpia teknisiä ratkaisuja, mutta myös Xiaomin uusimman HyperOS-ohjelmiston. Kyseessä on korvaava MIUI-käyttöliittymälle, joka on ollut yhtiön puhelimissa yli kymmenen vuoden ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista tulee vastaamaan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, jonka Qualcomm tulee julkistamaan vielä myöhemmin tällä viikolla. Vuotojen mukaan puhelimissa olisi jopa 16 gigatavua RAM-muistia sekä 1 teratavun verran sisäistä tallennustilaa.

Xiaomi 14 -puhelimen tiedetään saavan 90 watin tehoisen pikalatauksen, kun taas Xiaomi 14 Prohon odotetaan 120 watin pikalatausta. Xiaomi tulee myös panostamaan kameroihin, sillä odotettavasti ainakin paremmassa mallissa olisi vaihtuvalla aukolla varusteltu linssi. Kamerat on jälleen kerran toteutettu yhdessä Leican kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 14 Pro

Aikaisemmin on nähty jo vuotokuvia Xiaomi 14 Prosta, josta on paljastunut tuttu muotoilu. Takaosan kamera-alue tulee olemaan erittäin kookas ja Xiaomi tulee todennäköisesti panostamaan vahvasti muotoiluun. Molemmat puhelimet ovat tulossa saataville vuotojen mukaan mustana, valkoisena, vihreänä sekä vaaleanpunaisena.

Uutuuspuhelimet esitellään siis tämän viikon torstaina Kiinassa. Julkaisu globaalisti nähdään todennäköisesti vasta keväällä 2024.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Mitä jos suomimobiili.fi lopettaisi myös uutisoimasta ja näin mainostamasta tätä venäjän hyökkäys sotaa tukevaa valmistajaa? Olisi ehkä ihan fiksua, vai mitä? Kun mainostatte näitä tulkitaan se monessa yhteydessä tämän koko hässäkän tukemiseksi ja näin ei vastuullisen toimijan kyllä tulisi toimia.

    1. Uutisointi ja mainostaminen on kaksi täysin eri asiaa.

    2. Olet rasisti syrjiä!!!

  2. Minkä takia sitten ihmiset jaksaa kommentoida tänne ja suurin osa tankkaa teboililla 🤣🤣

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi