AndroidHTCYleinen

HTC Bolt julkaistiin Yhdysvalloissa – puhelimessa vuoden vanhaa tekniikkaa

bolt1HTC on esitellyt uuden puhelimen, joka tulee aluksi saataville vain Sprint -operaattorin kautta Yhdysvalloissa. Uutuuspuhelin kantaa nimeä HTC Bolt ja se on ulkoisesti, kuin yhtiön tämän vuoden lippulaivapuhelin HTC 10. Teknisesti HTC Bolt on jo vanhentunut huippupuhelimeksi, sillä siitä löytyy esimerkiksi viime vuoden puhelimista tuttu järjestelmäpiiri.

Vaikka HTC Bolt on ulkoisesti kuin HTC 10, niin samaa ei voi sanoa puhelimen teknisistä tiedoista. Boltin näyttö on kooltaan 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on QHD-tasoa. Puhelimen kamera on 16 megapikselin suuruinen ja etukamera on 8 megapikseliä. Järjestelmäpiirinä toimii Snapdragon 810 ja sen tukena on 3 gigatavua RAM-muistia. HTC:n päätyminen vanhentuneeseen järjestelmäpiiriin on hämmästyttävää, mutta valintaa perustellaan Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin tukeman Sprintin 3×20 carrier aggregation -tekniikan avulla. HTC Bolt pitää sisällänsä 3200 milliampeeritunnin akun, joka tukee Qualcommin QuickCharge 2.0 -latausteknologiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

bolt_hero_highHTC on tehnyt Boltin kohdalla myös muutamia muitakin erikoisia valintoja, sillä puhelimesta ei esimerkiksi löydy 3.5 mm kuulokeliitäntää, vaikka HTC 10:stä kyseinen ominaisuus löytyykin. Hyvänä puolena voidaan sanoa, että puhelimesta tulee löytymään tuore Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

HTC Bolt on saatavilla Yhdysvalloissa hopeana ja mustana. Hintaa puhelimelta löytyy huimat 600 dollaria. HTC Bolt olisi voinut vuonna 2015 olla kilpailukykyinen vastaavilla ominaisuuksilla ja hinnalla, mutta nyt vuonna 2016 puhelin tuntuu ylihinnoitellulta. Euroopassa HTC:n uutuuspuhelin saattaa tulla myyntiin HTC Evo -nimen alla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android