AndroidHTCYleinen

HTC esitteli kaksi uutta puhelinta: HTC U Ultra ja HTC U Play

HTC on odotuksien mukaisesti esitellyt tänään kaksi uutta älypuhelinta. HTC U Ultra ja U Play ovat ensimmäiset U-mallistoon lukeutuvat älypuhelimet. HTC U Ultra on malliston lippulaivapuhelin, joka on teknisesti edistyksellinen kuin taasen HTC U Play on teknisesti reilusti kehittymättömämpi.

HTC U Ultra

HTC U Ultran avainominaisuuksiin kuuluvat kaksoisnäyttö, laadukas kamera sekä lasista ja metallista koostuva rakenne. Puhelimessa on myös HTC Sense Companion -ominaisuus, jonka on tarkoituksena toimia henkilökohtaisena kumppanina. Sense Companionin pitäisi oppia käyttäjänsä jokapäiväiset toimet. Ominaisuuden kerrotaan tarvittaessa kehottavan käyttäjäänsä myös pukeutumaan lämpimästi, jos tiedossa on kylmä päivä. HTC:n kehittämän henkilökohtaisen kumppanin pitäisi osata suositella ravintoloita, varata pöydän tai muistuttamaan ottamaan varavirtalähteen mukaan pitkille matkoille. HTC:n mukaan avustaja kehittyy ajan myötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimessa on 5.7 tuuman QHD -näyttö, tehokas Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. HTC U Ultra tulee saataville 64 ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustiloilla varusteltuna. Puhelimen pääkamera on suuruudeltaan 12 megapikseliä ja etukamera on 16 megapikseliä.

Tekniset tiedot

HTC U Ultra
Mitat: 162.41 x 79.79 x 7.99 mm
Paino: 170 g
Näyttö: 5.7 tuumaa Quad HD (2560×1440)/ kaksoisnäyttö  2 tuumaa (160×1040)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 821 (Adreno 530)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 64/128 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 12 megapikselin pääkamera ja 16 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat (HTC Sense)
Muuta: sormenjälkilukija/ muistikorttipaikka

HTC U Play

HTC:n toinen puhelin U Play on puhelimista halvempi ja teknisesti heikompi. Myöskin tämä puhelin on muotoilultaan lähellä isoveljeänsä U Ultraa, joka koostuu kokonaisuudessaan lasisesta takakuoresta sekä metallisista kehyksistä. HTC U Playssä on myös paljon samoja ominaisuuksia kuin isoveljessään, sillä siitä löytyy muun muassa samainen Sense Companion -ominaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti U Play ei ole kovinkaan erikoinen, koska siitä löytyy 5.2 tuuman Full HD -näyttö, Helio P10 -järjestelmäpiiri, sekä 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa mallista riippuen. Puhelimen molemmat kamerat ovat 16 megapikseliä, joilla pitäisi onnistua taltioimaan laadukkaita kuvia. Erikoista on, että HTC U Playssä on vielä vanhentunut Android 6.0 -käyttöjärjestelmä, kun taas U Ultrassa on jo uudempi Android 7.0 -versio.

Tekniset tiedot
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HTC U Play
Mitat: 145.99 x 72.9 x 7.99 mm
Paino: 145 g
Näyttö: 5.2 tuumaa Full HD (1080 x 1920)
Suoritin:  kahdeksanytiminen MediaTek Helio P10 (Mali-T860MP2)
Muisti: 3/4 gigatavua RAM-muistia 32/64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin pääkamera ja 16 megapikselin etukamera
Akku: 2500 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 (HTC Sense)
Muuta: sormenjälkilukija/ muistikorttipaikka

Suomessa uutuuspuhelimien on määrä tulla myyntiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Brilliant Black -värisenä 499 euron (U Play) ja 799 (U Ultra) euron suositushintaan. Muita värivaihtoehtoja puhelimista on tulossa saataville HTC:n oman verkkokaupan kautta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android