AndroidCESHMDNokia

Ensi kuussa julkaistava Nokia 8 -huippupuhelin paljastui kuvassa – Snapdragon 835, 24 MP kamera ja 5.7 tuuman näyttö

HMD Global Oy on ilmoittanut pitävänsä lehdistötilaisuuden helmikuussa käynnistyvien MWC-messujen alla 24. helmikuuta. Yhtiön odotetaan julkaisevan tilaisuudessaan uudet Nokian tuotemerkkiä hyödyntävät älypuhelimet maailmanlaajuisille markkinoille. HMD julkaisi viime viikolla Kiinassa Nokia 6 -puhelimen, jonka myynti alkaa jo ensi viikolla. Nyt mielenkiinto on siirtynyt erityisesti tuleviin Nokia-puhelimiin, sillä tällä kertaa huhuissa pyörii Nokia 8, josta odotetaan HMD Globalin tulevaa huippupuhelinta.

Tällä kertaa YouTubessa on julkaistu video, jossa kerrotaan tulevan puhelimen kulkevan nimellä ”Nokia Supreme”, mutta sen odotetaan olevan lopulliselta nimeltään kuitenkin Nokia 8. Videolla väitetään, että Nokia 8 oli ensimmäistä kertaa esillä tiettävästi jo viime viikolla CES-messuilla Qualcommin osastolla, mutta harvat pääsivät tulevaan laitteeseen tutustumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin tulevan huippupuhelimen kerrotaan pitävän sisällänsä Qualcommin uusimman Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Nokia 8:n odotetaan saavan myös suuren 5,7 tuuman Super AMOLED -näytön, joka olisi QHD -tasoinen (2560 x 1440). Puhelimessa pitäisi olla myös 24 megapikselin takakamera (OIS & Super EIS) ja 12 megapikselin etukamera. Tuleva Nokia 8 on tulossa markkinoille luultavasti 64 ja 128 gigatavun sisäisillä tallennustiloilla varusteltuna. Puhelimen ominaisuuksiin odotetaan lukeutuvan myös muistikorttipaikka, joka tukisi jopa 256 gigatavun muistikortteja.

Huhutussa Nokia 8 -puhelimessa kerrotaan olevan myös kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta sekä sormenjälkilukija. Pieneksi erikoisuudeksi kerrotaan myös Nokia-logo, johon syttyy valo, kun puhelin käynnistetään. Nyt huhuissa pyörivä Nokia 8 tulee saataville luultavasti Android 7.0 -käyttöjärjestelmällä, sillä aikaisemmin julkaistusta Nokia 6 -puhelimesta myös kyseinen käyttöjärjestelmäversio löytyi.

CES 2017 -messuilla on ollut esillä puhelimesta myös versio, jonka sisällä oli Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Kyseisessä versiossa kerrotaan olevan 4 gigatavua RAM-muistia. Vielä ei ole tiedossa aikooko HMD Global julkaista uuden Nokia 8:n molemmilla järjestelmäpiireillä, vai valikoituuko lopulliseen tuotteeseen vain tehokkaampi ja uudempi Snapdagon 835.

Väitetyn Nokia 8:n puhelimen etuosa.

Videolla paljastuu myös tulevan Nokia-puhelimen takakamera, joka näyttäisi tulevan hieman laitteen rungosta ulos, Lumia 1020 -mallin tapaan. Kuvasta voi päätellä myös, että Nokia 8 olisi kokonaisuudessaan metallinen. Total Tech Media on julkaissut myös Instagram-tilillänsä kuvan, jossa väitetään olevan Nokia 8:n etuosa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. No niin. Tälle tuotteelle hintalappu 549 € niin johan lähtee homma hyvin liikkeelle.

    1. Just näin 🙂

  2. Harmi vain että kysyinen puhelin oli Qualcomm’in edittely kappale eikä siten ole mitenkään yhteydessä HMD’hen tai nokiaan

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android