HTCYleinen

HTC julkaisee seuraavan premium-puhelimensa, kun aika on oikea

HTC toimitusjohtaja Yves Maitre / Kuva: TechCrunch

HTC on viime vuodet luottanut vahvasti edullisiin ja keskihintaluokan älypuhelimiin ja todelliset premium-luokan huippupuhelimet ovat jääneet pienemmälle huomiolle. Vielä vuonna 2011 HTC hallitsi 10 prosenttia globaaleista puhelin toimituksista, mutta viimeisen kahdeksan vuoden aikana yhtiöllä ei ole mennyt kovin hyvin.

Hiljattain HTC:n toimitusjohtajana aloittanut Yves Maitre on antanut TechCrunchin haastattelussa mielenkiintoisia kommentteja HTC:n puhelinliiketoiminnasta. Maitresin mukaan HTC:lla ei ole ollut kykyä löytää käyttäjiä älypuhelimilleen, koska kaikki tuotekehitysresurssit siirrettiin aikaisemmin VR-liiketoimintaan. Toimitusjohtajan mukaan yritykset kuten Apple, Samsung ja Huawei ovat tehneet uskomatonta työtä investoimalla laitteistoon, mutta HTC ei ole pystynyt siihen, koska investoinnit on tehty viime aikoina virtuaaliseen todellisuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maitre kertoi lisäksi, että 5G tulee olemaan seuraava iso asia älypuhelimissa ja yhtiö tulee keskittymään nyt aktiivisemmin premium-älypuhelimien segmenttiin niissä maissa, joissa bruttokansantuote on korkea. HTC:n menestys ei toimitusjohtajan mukaan riipu kehittyvistä markkinoista.

Viimeisen parin vuoden aikana HTC on julkaissut vain muutaman keskihintaluokan älypuhelimen, mutta yritys on kuitenkin valmis tarjoamaan kuluttajille luokkansa parhaita laitteita ja valokuvausominaisuuksia. Premium-luokan älypuhelimia HTC:lta nähdään kuitenkin vasta, kun aika on oikea.

Lähde: TechCrunch

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HTC