HTCYleinen

HTC tekee paluun: Uusi lippulaivapuhelin esitellään huhtikuussa

HTC Desire 21 Pro 5G

Taiwanilainen valmistaja HTC on ollut poissa huippuluokan älypuhelinmarkkinoilta useita vuosia, vaikka yhtiöltä onkin nähty edelleen toisinaan edullisia puhelimia. Lisäksi tietyillä markkinoilla HTC-brändiä ovat lisensoineet halpapuhelimien valmistajat. Nyt HTC on ilmoittanut MWC-messuilla tekevänsä paluun älypuhelinmarkkinoille.

DigiTimesin mukaan HTC:n Aasian ja Tyynenmeren alueen johtaja on antanut lausunnon, jonka mukaan uutta lippulaivatason älypuhelinta voidaan yritykseltä odottaa huhtikuussa. HTC:ltä on nähty viimeksi vuonna 2019 lippulaivatason älypuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HTC-johtaja Charles Huangin mukaan yhtiö tulee integroimaan tiettyjä metaversen toimintoja uuteen älypuhelimeen. Ilmeisesti tavoitteena on houkutella asiakkaita, jotka haluavat käyttää puhelinta VR- ja AR-sovelluksia varten. Mitään tarkempaa tietoa puhelimen ominaisuuksista tai toiminnoista ei vielä annettu, mutta Huang kiisti yhtiön poistumisen älypuhelinmarkkinoilta. Vasta reilu neljä vuotta sitten HTC myi suuren osan älypuhelinosaamisestaan Googlelle.

Viime aikoina HTC on panostanut vahvasti virtuaalitodellisuuden markkinoille erityisesti B2B-sektorilla. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka laajasti HTC tulee tarjoamaan uutta huippupuhelintaan, sillä yhtiöllä ei ole kovinkaan laajaa myyntiverkostoa enää Euroopan markkinoilla.

Lähde: Digitimes.com (maksumuurin takana), Winfuture.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HTC