HuaweiYleinen

Huawein ensimmäinen 108 megapikselin kameralla varusteltu puhelin julkaistaan pian globaalisti

Huawei on aloittanut vihjailemaan uudesta puhelinjulkaisustaan globaaleilla markkinoilla. Erityisesti Malesiassa Huawei on kertonut pian luvassa olevan uuden tuotteen julkaisu, ja videolla nähtävä laite antaa jo ensivilauksen tulevaan. Todennäköisesti Huaweilta on tulossa huhuttu Nova 9 SE -älypuhelin.

Yhdessä teaser-julkaisussa Huawei sanoo tulevan puhelimen olevan ”tyylikäs ja ohut erittäin ohuilla kehityksillä”, ja toisessa julkaisussa tulevan laitteen kerrotaan tarjoavan ”hienostuneen käsityötaidon ja muotoilun”. Videoilla on myös esillä pieni vilaus puhelimen rakenteesta, jossa on muun muassa soikea kamera-alue ja ohut rakenne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Nähtävästi kyseessä on huhuttu Huawei Nova 9 SE -älypuhelin, joka jatkaisi jo viime vuonna julkaistua Nova 9 -mallistoa globaaleilla markkinoilla. Kyseessä on huhujen mukaan pitkälti samanlainen älypuhelin kuin Honorin jo viime vuonna julkaisema Honor 50 SE, mutta tekniikassa odotetaan olevan joitakin muutoksia. Esimerkiksi globaaleilla markkinoilla puhelimessa ei voi olla 5G-yhteyksiä tai Googlen palveluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien huhujen mukaan Huawei Nova 9 SE -puhelimessa olisi 6,78 tuuman näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista odotetaan vastaavan Qualcommin kehittämän 4G-yhteyksiin rajoittuvan Snapdragon 680 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Nova 9 SE:n odotetaan saavan neloiskameran, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin syvyyskamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosaan on tulossa 16 megapikselin selfiekamera. Akunkesto on vuodon mukaan 4000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 66 watin pikalatauksella.

Tiedot puhelimesta kannattaa ottaa kuitenkin pienellä varauksella vastaan, mutta todennäköisesti julkaisu on luvassa ensimmäisillä kansainvälisillä markkinoilla pian.

Huawei Nova 9

Lähde: Twitter (Huawei Mobile MY)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei