HuaweiYleinen

Huawei aloitti huippuluokan MatePad Pro -tabletin myynnin Suomessa – kaupan päälle tarjolla näppäimistö ja kynä

Huawei MatePad Pro

Huawei on aloittanut tänään huippuluokan MatePad Pro -tabletin myynnin Suomessa. Kyseessä on helmikuussa julkaistu tabletti, jonka piti saapua myyntiin Suomessa jo alun perin huhtikuun lopulla, mutta nyt kesäkuun alussa myynninaloitus on vihdoin tapahtumassa. Huaweilla on tarjolla tabletin ostajalle myös mukavia lisätarvikeyllätyksiä, jotka tulevat kaupan päällisenä.

Aluksi myyntiin saapuu MatePad Pro LTE -versio 128 gigatavun versiona ja hintaa sillä on 699 euroa. Myöhemmin kesäkuussa tarjolle tulee MatePad Pro Wi-Fi-versio, jonka hinta asettuu 649 euroon. Uutuustabletin ostajat saavat kaupan päälle Suomessa myös näppäimistösuojakuoren sekä M Pencil -kynän, joiden yhteisarvo on 249 euroa. Kyseessä on Huawein kampanja, joka on käynnissä 1. kesäkuuta ja 28. kesäkuuta välisenä aikana. Lisätietoja kampanjasta löytyy Huawein sivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöhemmin Suomessa on tarkoitus tuoda myyntiin myös tabletin 5G-versio, jossa on tehokkaampi Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri. SuomiMobiilin arvostelun Huawei MatePad Pro -tabletista voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

MatePad Pron virallisiksi mitoiksi on ilmoitettu 159 x 246 x 7,2 millimetriä ja painoa löytyy 460 grammaa. Näytön koko on 10,8 tuumaa ja siinä on pyöristetyt kulmat sekä etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja sen tarkkuus yltää QHD+ -tasolle (2560 x 1600). Näyttöä kerrotaan kiertävän kauttaaltaan 4,9 millimetriä paksut kaistaleet.

Tehoista MatePad Pron 4G-versiossa vastaa Huawein tuorein Kirin 990 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tabletista on olemassa myös 8 gigatavun RAM-muistillinen versio sekä 256 ja 512 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustellut versiot. Jos kuitenkin tallennustila on loppumassa, niin tabletissa on myös paikka Huawein omaan standardiin perustuvalle nano-muistikortille. Akunkesto on suuren 7250 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata jopa 40 watin pikalatauksella. Erikoisuutena uutuustabletissa on 15 watin langaton lataus sekä 7,5 watin käänteinen langaton lataus.

MatePad Pron takaosassa on yksi kamera, jonka tarkkuus on 13 megapikseliä. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Uutuustabletissa on myös tuki erilliselle näppäimistökuorelle sekä M-Pen-kynälle, jota voidaan ladata langattomasti yhdistämällä kynä tabletin kylkeen. Huawein mukaan M-Pencil tarjoaa luonnollisen kirjoituskokemuksen. Huawei on laittanut tablettiin neljä Harman Kardonin virittämää kaiutinta kaiutinta, Bluetooth 5.1 -tuen sekä USB-C-tyypin liittimen. MatePad Prossa ei ole kuitenkaan kuulokeliitintä tai sormenjälkilukijaa.

Käyttöjärjestelmänä on avoimen lähdekoodin Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10.0.1 -käyttöliittymä. Huawei on lisännyt tablettiin muun muassa ominaisuuksia, joilla puhelin voidaan yhdistää tablettiin ja päästä käsiksi puhelimen tietoihin. Kun MatePad Prohon yhdistetään näppäimistö, niin siirrytään erilliseen työpöytänäkymään, joka mahdollistaa tietokonemaisen käyttökokemuksen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei