HuaweiYleinen

Huawei ei hylkää Eurooppaa: Sitoutunut investoimaan lisää ja toimimaan nyt sekä tulevaisuudessa

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Walter Ji kertoi yhtiön sitoutumisesta Eurooppaan IFA 2020 -tilaisuudessa.

Huawei on joutunut Yhdysvaltojen silmätikuksi, sillä yhtiölle asetetaan jatkuvasti enemmän rajoituksia, eikä Huawei pysty toimimaan yhdysvaltalaisten yrityksien kanssa ilman erityislupaa. Tämä vaikeuttaa Huawein toimintaa myös globaalisti ja tuoreimmat rajoitukset vaikuttavat suoraan myös yhtiön laiteliiketoimintaan. IFA 2020 -messuilla järjestetyssä puheenvuorossa yhtiö käytti 30 minuuttia kertoakseen olevansa sitoutunut Eurooppaan.

Yhtiön nykyinen tilanne ja haasteet erityisesti tulevien tuotteiden kanssa ovat saaneet monet miettimään, millainen strategia yhtiöllä tulee olemaan Euroopassa jatkuvasti vähenevän laitemyynnin keskellä. Varmasti mieleen tulisi ensimmäisenä Huawein keskittyminen vain kotimarkkinoille Kiinaan, mutta tuoreen lausunnon mukaan Huawei tuleekin investoimaan lisää Eurooppaan nyt ja myös tulevaisuudessa.

Tilaisuudessa keskityttiin vahvistamaan kertomaan Huawein olevan sitoutunut moniin eurooppalaisiin operaattoreihin, työntekijöihin, kehittäjiin sekä kumppaneihin. Kaikkein tärkeimpänä Huawei kertoi sitoutumisestaan miljooniin eurooppalaisiin kuluttajiin, jotka ovat valinneet sekä luottavat Huawein tekniikkaan. Huawein laitteilla on tällä hetkellä miljoonia käyttäjiä Euroopassa sekä yli 700 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on investoinut 82 miljardia dollaria tutkimus- ja tuotekehitykseen viimeisen vuosikymmenen aikana, jonka lisäksi Huawei on viidenneksi suurin tutkimus- ja tuotekehitykseen investoija maailmanlaajuisesti. Huaweilla on yli 8500 työntekijää 11 maassa Länsi-Euroopassa ja yli 14 000 työntekijää koko Euroopassa. Huaweilla on myös kaksi alueellista pääkonttoria, jotka sijaitsevat Puolassa sekä Saksassa. Lisäksi yhtiöllä on 23 tutkimusosastoa, joita löytyy myös Suomesta Helsingistä sekä Tampereelta.

Viime vuonna Huawei oli hakenut eniten patentteja Euroopassa. Huawein investoinnit ovat riippumattoman tutkimuksen mukaan tukeneet noin 223 000 työpaikkaa Euroopassa vuonna 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoi vahventavansa vaikean ajan keskellä toimintaansa Euroopassa investoimalla lisää erityisesti jälleenmyyntiin. Yhtiön tavoitteena on luoda satoja työpaikkoja ympäri Eurooppaa. Vuoden loppuun mennessä yhtiöllä on suunnitelmissa avata kahdeksan lippulaivamyymälää Eurooppaan. Myymälät tulevat sijaitsemaan Espanjassa, Ranskassa, Belgiassa, Italiassa, Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Huaweilla on lisäksi 42 muuta myymälää Euroopassa, joista yksi on Helsingissä. Huawei kertoo monien lippulaivamyymälöiden olevan suunniteltu Euroopassa.

Uusien investointien lisäksi Huawei on kertonut olevansa sitoutunut myös yhtiön nykyisiin sekä tuleviin asiakkaisiin. Huawei kertoo suojelevansa sekä kunnioittavansa kuluttajiensa yksityisyyttä. Kaikki yhtiön palvelut ja tuotteet ovat kehitetty keskittyen yksityisyyteen sekä tietoturvaan. Huawei vahvisti myös sitä, että yhtiö ei tule koskaan jakamaan vapaaehtoisesti kuluttajiensa tietoja. Tilaisuudessa painotettiin myös Huawein perustaja Ren Zhengfein sanoja, joiden mukaan olisi järkevämpää sulkea Huawei kokonaan kuin tehdä jotain, mikä vahingoittaa yhtiön asiakkaiden etuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaisuudessa Huawei kertoi panostuksistaan Euroopassa Covid-19-pandemian eteen. Yhtiö kertoo olevansa lahjoittanut yli 2 miljoonaa maskia sekä yli 500 tablettia Eurooppaan. Huawei on lisäksi tarjonnut kuluttajilleen laajennettua takuuta sekä monipuolisempaa huoltoa pandemian aikana.

Lisäksi Huawei otti kantaa yhtiön tuotteiden ympäristövaikutuksiin sekä teki lupauksen pitävänsä huolta luonnosta tulevien tuotteiden kohdalla. Esimerkiksi myöhemmin tänä vuonna julkaistavissa huippuluokan tuotteissa kerrotaan käytettävän 20 prosenttia vähemmän muovia paketoinnissa. Yhtiön tavoitteena on myös päästä eroon kertakäyttöisestä muovista kokonaisuudessaan tuotteidensa pakkauksissa.

Huawei kertoo myös olevansa ylpeä siitä mitä he tekevät Euroopassa. Tilaisuudessa painotettiin, että yhtiön on erittäin sitoutunut tekemään enemmän nyt ja tulevaisuudessa.

Markkinoilla on ollut jo vuoden verran tuotteita, jotka tarjoavat Huawein omat palvelut Googlen palveluiden sijasta. Tilaisuudessa yhtiö käytti paljon aikaa myös kertoakseen AppGallery-sovelluskaupan nykytilanteesta sekä Huawei Mobile Services (HMS) -palveluiden kehityksestä.

Huawei Mobile Services on Huawein näkemyksen mukaan ensimmäinen todellinen vaihtoehto nykyiselle sovellusekosysteemille. Huawein omalla ekosysteemillä on jo nyt yli 460 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää, joista 33 miljoonaa ovat yksistään Euroopasta. Huawei AppGallery on maailman kolmanneksi suurin sovelluskauppa. Kehittäjiä Huawein ekosysteemiin on rekisteröitynyt jo yli 1,6 miljoonaa, mikä on kasvanut 76 prosenttia verrattuna viime vuoden ensimmäiseen puoliskoon. HMS Core -palveluihin kerrotaan olevan yhdistetty jo nyt yli 81 000 sovellusta globaalisti.

AppGalleryn kerrotaan kasvavan kovaa tahtia ja keskimäärin kauppaan julkaistaan yli 5000 sovellusta joka kuukausi. Huawei on myös lanseerannut Petal Search -hakukoneen, jonka avulla voidaan ladata puhelimiin sovelluksia, joita ei vielä AppGallery-sovelluskaupasta löydy. Huawei kertoo palvelun nousseen suosituksi Euroopassa, sillä kesäkuun julkaisun jälkeen Petal Searchilla on jo yli miljoona käyttäjää.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. ”14 000 työntekijää koko Euroopassa”
  Montako työntekijää on Applella tai Googlella Euroopassa?

  ”lahjoittanut yli 500 tablettia Eurooppaan”
  Montako tablettia Apple on lahjoittanut Euroopassa?

  ”tarjonnut kuluttajilleen laajennettua takuuta sekä monipuolisempaa huoltoa pandemian aikana”
  Onko Apple tehnyt tätä muualla kuin Amerikassa tai edes siellä?

  ”Huawei vahvisti myös sitä, että yhtiö ei tule koskaan jakamaan vapaaehtoisesti kuluttajiensa tietoja”
  Amerikkaa ja sen yhtiöitä vastaan on todisteita. Missä ovat todisteet Huaweita vastaan?

 2. Todisteita ei ole

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei