QualcommYleinen

Qualcomm tuo 5G-yhteydet ensi vuonna Snapdragon 4 -sarjaan – mahdollistaa aikaisempaa edullisemmat 5G-puhelimet

Qualcomm on vahvistanut IFA-messuilla järjestetyssä puheenvuorossaan, että yhtiö tulee julkaisemaan vuoden 2021 alussa 5G-yhteyksillä varusteltuja järjestelmäpiirejä, jotka ovat suunnattu aikaisempaa edullisempiin älypuhelimiin. Tällä hetkellä Qualcomm tarjoaa 5G-yhteyksiä jo Snapdragon 8-, 7- ja 6 -sarjoissa, mutta ensi vuonna 5G-yhteydet saadaan myös Snapdragon 4 -sarjaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevan Snapdragon 4 -sarjan 5G-järjestelmäpiirin kerrotaan olevan suunniteltu toimimaan globaalisti ja se tukee 5G-yhteyksiä kattavasti. Qualcommin tuorein vahvistus edullisemmasta 5G-järjestelmäpiiristi mahdollistaa 5G-älypuhelimien kehittämisen aikaisempaa edullisempiin hintapisteisiin jopa mahdollisesti alle 200 euroon. Yhtiön jo markkinoilla olevaa Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriä nähdään jo nyt 300-400 euron puhelimissa ja myöhemmin tänä vuonna alle 300 euron hintapisteessä nähdään Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvia laitteita.

Qualcomm on jo vahvistanut, että ensimmäiset Snapdragon 4 -sarjaan perustuvat 5G-puhelimet tullaan näkemään Xiaomilta, Motorolalta sekä OPPO:lta tammi-maaliskuussa 2021. Qualcomm tulee kertomaan lisätietoja tulevasta järjestelmäpiiristä vasta myöhemmin.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm