HuaweiYleinen

Huawei esitteli Ascend 910 -tekoälysuorittimen

Ascend 910 on uusi tekoälysuoritin, joka kuuluu Huawein Ascend-Max-piirisarjoihin. Huawei ilmoitti suorittimen suunnitteluominaisuuksista vuonna 2018 Huawei Connect-tapahtumassa. Vuoden kestäneen jatkuvan kehittämisen jälkeen testit osoittavat, että Ascend 910 suoritin täyttää suorituskykytavoitteensa huomattavasti suunniteltua pienemmällä tehonkulutuksella.

Ascend 910 saavuttaa half-precision floating point -laskennassa (FP16) 256 teraflopsin nopeuden. Integer precision -laskennassa (INT8) nopeus on 512 teraopsia. Ascend 910 käyttää ylivoimaisesta suorituskyvystään huolimatta tehoa vain enintään 310W, mikä on huomattavasti vähemmän kuin sen suunniteltu tehontarve (350 W).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ascend 910:n suorituskyky ylittää reilusti odotuksemme”, Eric Xu sanoo. ”Siinä on kiistatta enemmän laskentatehoa kuin missään muussa tekoälysuorittimessa koko maailmassa.”

Ascend 910 -suoritinta käytetään tekoälyn mallikoulutukseen. Tyypillisessä ResNet-50:een perustuvassa koulutussessiossa Ascend 910:n ja MindSporen yhdistelmä kouluttaa AI-malleja noin kaksi kertaa nopeammin kuin muut TensorFlow’ta käyttävät yleisesti saatavana olevat koulutuspiirit.

Huawei julkaisi viime perjantaina myös MindSporen, tekoälylaskentaympäristön, joka tukee tekoälysovellusten kehittämistä kaikkiin käyttötarkoituksiin. Tekoälylaskentakehykset ovat ratkaisevan tärkeitä tekoälysovellusten kehittämisen helpottamisen kannalta. Ne tekevät tekoälysovelluksista läpitunkevampia ja saavutettavampia sekä varmistavat tietosuojan.

Huawei julkaisi vuonna 2018 tekoälykehyksensä kolme kehittämistavoitetta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • helppo kehitys: vähentää opetusaikaa ja kustannuksia huomattavasti
  • tehokas toteutus: käyttää vähiten resursseja parhaalla mahdollisella OPS/W-suhteella
  • mukautuu kaikkiin käyttötarkoituksiin: esimerkiksi laite-, reuna- ja pilvisovelluksiin.

MindSpore on merkittävä askel kohti näiden tavoitteiden saavuttamista. Tietosuoja on tärkeämpi kuin koskaan ennen, joten turvallisen ja läpileikkaavan tekoälyn toteuttaminen edellyttää kaikkien skenaarioiden tukea. Tämä on tärkeä osa MindSpore-kehystä, joka mukautuu helposti kaikenlaisiin kehitystarpeisiin. Resurssibudjettiympäristöt voivat olla juuri niin laajoja ja monimutkaisia tai pieniä ja yksinkertaisia kuin tarvitaan ja MindSpore tukee niitä kaikkia.

MindSpore auttaa varmistamaan käyttäjän tietosuojan, koska se käyttää vain jo käsiteltyjä gradientti- ja mallitietoja. Se ei käsittele tietoja itse, joten käyttäjien yksityiset tiedot voidaan suojata tehokkaasti myös eri ympäristöjen välisissä. MindSporeen kuuluu lisäksi sisäänrakennettu mallisuojausteknologia, jolla varmistetaan mallien turvallisuus ja luotettavuus.

MindSpore-tekoälykehys soveltuu kaikenlaisiin skenaarioihin – kaikkiin laite-, reuna- ja pilviympäristöihin – ja tarjoaa niiden välille tilauksesta saatavan yhteistyön. Sen ”AI-algoritmi koodina” suunnittelukonsepti antaa kehittäjille mahdollisuuden kehittää edistyneitä tekoälysovelluksia helposti ja kouluttaa mallinsa nopeammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tyypillisessä luonnollisen kielen käsittelyyn (NLP) tarkoitetussa neuroverkossa MindSporessa on 20 prosenttia vähemmän ydinkoodirivejä kuin markkinoiden johtavissa kehyksissä. Se auttaa kehittäjiä parantamaan tehokkuuttaan vähintään 50 prosentilla.

Kehyksen innovoinnin sekä MindSporen ja Ascend-suorittimien yhteisoptimoinnin ansiosta Huawein ratkaisu voi auttaa kehittäjiä vastaamaan tehokkaammin monimutkaisiin tekoälylaskentahaasteisiin ja eri käyttökohteiden tarpeisiin saada käyttöön vaihtelevia laskentatehoja. Lopputuloksena syntyy vahvempi suorituskyky ja tehokkaampi toteutus. MindSpore tukee Ascend-suorittimien lisäksi GPU- ja CPU-suorittimia sekä suoritintyyppejä.

Xu painotti MindSporea esitellessään Huawein sitoutumista vankemman ja energisemmän AI-ekosysteemin rakentamiseen. ”MindSpore julkaistaan avoimena lähdekoodina vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Haluamme edistää tekoälyn laajempaa käyttöönottoa ja auttaa kehittäjiä tekemään sitä, minkä he osaavat parhaiten.”

”Olemme edenneet vakaasti eteenpäin siitä lähtien, kun julkaisimme tekoälystrategiamme viime vuoden lokakuussa”, toteaa Huawein kiertävä puheenjohtaja Eric Xu. ”Kaikki etenee suunnitelmien mukaan aina tuotekehityksestä tuotteen julkaisemiseen asti. Lupasimme kattavan, kaikkiin käyttötarkoituksiin soveltuvan tekoälyportfolion, ja tämän lunastimme julkaisemalla Ascend 910:n ja MindSporen. Tämä merkitsee uutta aikakautta Huawein tekoälystrategiassa.”

Huawei esittelee lisää tekoälytuotteita tulevassa Huawei Connect 2019 -tapahtumassa, joka järjestetään Shanghaissa 18.–20. syyskuuta. Huawei kehittää tekoälyä läpitunkevammaksi ja saavutettavammaksi tiiviissä yhteistyössä kumppaniensa kanssa. Tavoitteena on tuoda digitaalisen teknologian hyödyt jokaisen henkilön, kodin, ajoneuvon ja organisaation ulottuville.

Lähde: Huawein lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei