HuaweiYleinen

Huawei Mate30 Pro esillä vuotokuvassa – Takaosassa erikoinen neloiskamera

Väitetty vuotokuva Mate30 Pro -puhelimesta.

Huawei Mate30 -malliston älypuhelimet ovat olleet huhujen kohteena useamman kuukauden ajan ja viimeisimpien tietojen mukaan julkaisu saattaisi tapahtua Euroopassa 19. syyskuuta. Mate30 Pro on nähty muutamaan kertaan livevuotokuvissa, mutta nyt kiinalaiseen Weibo-palveluun on ilmestynyt viralliselta vaikuttava markkinointikuva.

Tuoreen vuotokuvan perusteella Mate30 Pro tulee saamaan design-elementtejä edeltäjästään Mate20 Prosta sekä alkuvuonna julkaistusta P30 Prosta. Etuosassa on jo muutamissa kuvissa nähty näyttö, jossa on leveä loviratkaisu sekä erittäin kaartuvat näytön reunat. Puhelimen takaosassa nähdään erikoinen kameratoteutus, joka on tällä kertaa pyöreä. Kameroita on yhteensä neljä ja pyöreän mustan osan ulkopuolella Mate30 Prossa on vielä lasissa erikoinen pyöreä kuviointi, joka tekee takaosasta varsin kamerakeskeisen. Takaosassa on nähtävillä myös xenon-salama sekä Leican logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate30 Pro tulee saamaan myös P30 Prosta tutun alumiinikehyksen, joka on ylä- ja alareunoista tasainen. Molempien kylkien alumiinikehykset on minimoitu ja esimerkiksi virtapainikkeelle on tehty vielä erillinen levennys. Vuotokuvan perusteella Mate30 Prossa ei olisi perinteistä äänenvoimakkuuspainiketta.

Huaweilta odotetaan kahta uutta huippupuhelinta, jotka ovat Mate30 ja Mate30 Pro. Molempien puhelimien tehoista odotetaan vastaavaan IFA 2019 -messuilla julkaistava Kirin 990 -järjestelmäpiiri. Puhelimista tiedetään toistaiseksi varsin vähän, mutta ennen julkaisua tietoja vuotaa todennäköisesti vielä enemmän.

Vuotokuvan pienellä präntätty teksti vahvistaa Mate30 Prossa olevan pääkameran lisäksi, ultralaajakulmakamera, telekamera sekä 3D-kamera. Mate30 -malliin on tulossa kolmoiskamera, joka koostuu pääkamerasta, ultralaajakulmakamerasta sekä telekamerasta. Molemmissa puhelimissa kerrotaan olevan myös 40 watin pikalataus sekä 27 watin langatonlataus.

Huhujen mukaan Mate30 -mallisto julkaistaisiin 19. syyskuuta, mutta Huawei ei ole tätä vielä virallisesti vahvistanut.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei