HuaweiYleinen

Huawei esitteli huippuluokan MatePad Pro -tabletin – Myös 5G-versio tulossa

Huawei on esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden huippuominaisuuksilla varustellun Android-pohjaisen tablet-laitteensa. Kyseessä on muutamissa huhuissa ja vuodoissakin nähty Huawei MatePad Pro, joka tarjoaa haastajan muun muassa Applen tuoreimmille iPad-tableteille. Huawei on panostanut uutuustabletissa erityisesti muotoiluun, tekniikkaan sekä näyttöön. Valitettavasti MatePad Prota ei tulla näkemään ainakaan heti Euroopan markkinoilla.

MatePad Pron virallisiksi mitoiksi on ilmoitettu 159 x 246 x 7,2 millimetriä ja painoa löytyy 460 grammaa. Näytön koko on 10,8 tuumaa ja siinä on pyöristetyt kulmat sekä etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja sen tarkkuus yltää QHD+ -tasolle (2560 x 1600). Näyttöä kerrotaan kiertävän kauttaaltaan 4,9 millimetriä paksut kaistaleet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista MatePad Prossa vastaa Huawein tuorein Kirin 990 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos kuitenkin tallennustila on loppumassa, niin tabletissa on myös paikka Huawein omaan standardiin perustuvalle nano-muistikortille. Akunkesto on suuren 7250 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata jopa 40 watin pikalatauksella. Erikoisuutena uutuustabletissa on 15 watin langaton lataus sekä 7,5 watin käänteinen langaton lataus.

Käyttöjärjestelmänä on Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10 -käyttöliittymä, joka on optimoitu tablettia varten. Huawei on lisännyt tablettiin muun muassa ominaisuuksia, joilla puhelin voidaan yhdistää tablettiin ja päästä käsiksi puhelimen tietoihin. Kun MatePad Prohon yhdistetään erillinen näppäimistö, niin siirrytään erilliseen työpöytänäkymään, joka mahdollistaa tietokonemaisen käyttökokemuksen.

MatePad Pron takaosassa on myöskin kamera, jonka tarkkuus on 13 megapikseliä. Etukameran tarkkuudeksi on mainittu 8 megapikseliä. Uutuustabletissa on myöskin tuki erilliselle näppäimistökuorelle sekä M-Pen-kynälle, jota voidaan ladata langattomasti yhdistämällä kynä tabletin kylkeen. Huawei on laittanut tablettiin myöskin neljä kaiutinta, Bluetooth 5.1 -tuen sekä USB-C-tyypin liittimen. MatePad Prossa ei ole kuitenkaan kuulokeliitintä tai sormenjälkilukijaa.

Kiinassa MatePad Pro on tulossa tarjolle Wi-Fi- ja LTE -versioina sekä väriversioita on neljä: oranssi, vihreä, valkoinen ja harmaa. Hintaa MatePad Pron edullisimmalla versiolla on 3299 juania, eli noin 425 euroa. Huawei on myöskin vahvistanut tuovansa markkinoille ensi vuoden alussa 5G-version, jossa hyödynnetään Kirin 990 5G -järjestelmäpiiriä.

Lähde: Huawei MatePad Pro -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei