HuaweiYleinen

Huawei esitteli kolme uutta älypuhelinta globaalisti – Tässä ovat Nova 12s, Nova 12 SE ja Nova 12i

Huawei Nova 12 -sarjan puhelimet.

Huawei on tuonut globaaleille markkinoille peräti kolme uutta älypuhelinta kerralla. Kyseessä on uusi Nova 12 -sarja, joka koostuu Nova 12s-, Nova 12 SE- ja Nova 12i -malleista. Kaikki puhelimet asettuvat edullisempaan hintapisteeseen, eikä tarjolla ole 5G-yhteyksiä tai Googlen palveluita.

Nova 12s on mallistosta parhaiten varusteltu ja sama laite tunnetaan Kiinassa nimellä Nova 12 Lite, joka on käytännössä Nova 11 -malli vain uudelleen nimettynä. Huawei esitteli puhelimen kolmessa värissä, jotka ovat sininen, valkoinen ja musta. Paksuutta laitteella on 6,88 millimetriä ja painoa on 168 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 12s

Näyttö on 6,7 tuuman kokoinen ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa Snapdragon 778G 4G -järjestelmäpiiri, joten 5G-tukea ei ole tarjolla. Sisäistä tallennustilaa on 256 gigatavua, mutta Huawei ei ole vahvistanut RAM-muistin määrää.

Takaosassa on 50 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, jota voidaan käyttää myös makrokuvaamiseen. Kolmas sensori on Huawein mukaan lasertarkennukseen tarkoitettu. Etuosassa on 60 megapikselin tasoinen selfiekamera. Nova 12s tuo mukanaan myös 4500 milliampeeritunnin kokoisen akun sekä tuen 66 watin tehoiselle pikalataukselle.

Huawei Nova 12s

Käyttöjärjestelmänä on avoimen lähdekoodin Android, jonka päällä on EMUI 14 -käyttöliittymä. Tarjolla ei ole siis Googlen palveluita, vaan sovellukset ladataan Huawein omasta AppGallery-sovelluskaupasta. Muita mainittavia ominaisuuksia ovat Bluetooth 5.2, NFC sekä näyttöön integroitu sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 12 SE

Nova 12 SE on vastaavasti sama puhelin kuin Kiinassa nähty Nova 11 SE. Uutuuspuhelimessa on panostettu muotoiluun, jossa keskiössä ovat pyöreät kamerarenkaat sekä tyylikkäät värit. Nova 12 SE:n mitoiksi on kerrottu 162,39 x 75,47 x 7,39 millimetriä ja painoa on 186 grammaa. Huawei esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä, valkoinen sekä musta.

Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se on kauttaaltaan tasainen. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on 90 hertsin virkistystaajuus sekä Full HD+ -tarkkuus. Näyttöön on pyritty saamaan myös erittäin kapeat kehykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 12 SE

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680 4G -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiiri koostuu neljästä 2,4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A73-ytimestä sekä neljästä 1,9 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A53-ytimestä. Huawei on laittanut puhelimeen 25 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta RAM-muistin määrää ei vahvisteta.

Huawei Nova 12 SE

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera f/1.9-aukolla, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 32 megapikselin tasoinen selfiekamera f/2.45-aukolla.

Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan avoimen lähdekoodin Android, jonka päällä hyrrää EMUI 14 -käyttöliittymä. Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 66 watin tehoisella pikalatauksella. Latausaika on 32 minuuttia tyhjästä täyteen. Puhelimessa on myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija.

Huawei Nova 12i

Huawei Nova 12i on vastaavasti lähtötason malli, joka tunnetaan Kiinassa nimellä Huawei Enjoy 70 Pro. Muotoilussa Huawei hyödyntää Mate-puhelimista tuttua pyöreää kamera-aluetta, joka vie paljon tilaa takaosasta. Väriversioita on yhteensä kaksi kappaletta, jotka ovat vihreä sekä musta.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus (2388 x 1080), ohuet kehykset, 90 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty reikä yläreunassa. Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri, joka rajoittuu edelleen 4G-yhteyksiin.

Huawei Nova 12i

RAM-muistia Huawei on laittanut uutuuspuhelimeen 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei laitteessa ole. Huawei Nova 12i:n takaosassa on kaksoiskamera, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Nova 12i:n akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 40 watin tehoisella pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on avoimen lähdekoodin Android, jossa on EMUI 14 -käyttöliittymä. Muita ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, Bluetooth 5.0 sekä NFC.

Huawei ei ole vahvistanut uutuuspuhelimien tarkkoja hintatietoja, mutta Suomessa laitteita ei odoteta myyntiin. Valituilla markkinoilla puhelimet ovat saatavilla maaliskuun lopulta lähtien.

Huawei Nova 12i

Lähde: Huawei Nova 12s, Nova 12 SE ja Nova 12i

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei