HuaweiYleinen

Huawei esitteli MatePad Air -tabletin – kyvykäs tabletti kevyessä ja ohuessa rungossa

Huawei MatePad Air

Huawei on esitellyt kotimarkkinoillaan MatePad Air -tabletin, johon on haettu ainakin nimen osalta selvästi inspiraatiota Applelta. Uutuustabletti on teknisesti pätevä, mutta siinä on panostettu ohueen ja kevyeen rakenteeseen.

MatePad Air on 6,4 millimetriä paksu ja painoa sillä on 508 grammaa. Huawei esitteli tabletin viidessä väriversiossa, jotka ovat sininen, vihreä, valkoinen, violetti sekä harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MatePad Air

Tabletissa on 11,5 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, joka perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on kerrottu olevan 2800 x 1840 pikselin tarkkuus sekä korkea 144 hertsin virkistystaajuus. Huawei on lisäksi maininnut näytön vievän etuosan pinta-alasta 87 prosenttia, joten näytössä on varsin kapeat kehykset. Näyttö tukee kosketusnäyttökynää.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa huipputehoja. Tabletissa on tuki 4G-verkoille, mutta myös Wi-Fi-yhteyksille. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128, 256 tai 512 gigatavua. MatePad Air tarjoaa Bluetooth 5.2 -yhteyden sekä USB-C-portti tukee USB 3.2 Gen 1 -nopeuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MatePad Air

MatePad Airin takaosassa on yksi kamera, joka on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja siinä on f/1.8-aukko. Kameralla voidaan kuvata 4K 30 fps -videokuvaa. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera f/2.2-aukolla.

Akunkesto on suuren 8300 milliampeeritunnin akun varassa. Tablettia ladataan 40 watin tehoisella pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Huawei MatePad Air tarjoaa lisäksi neljä kaiutinta, joiden pitäisi tuottaa hyvä äänentoisto. Käyttöjärjestelmänä on Huawein tuorein HarmonyOS 3.1, joka pohjautuu avoimen lähdekoodin Androidiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MatePad Air

Huawei on kehittänyt tabletille myös muutamia lisälaitteita. MatePad Pro tukee muun muassa M-Pencil-kosketusnäyttökynää ja tarjolla on myös magneettinen Bluetooth-näppäimistökuori.

Kiinassa Huawei on kertonut MatePad Air -tabletin tulevan myyntiin edullisimmillaan Wi-Fi-versioissa 8 + 128 gigatavun muisteilla 2899 juanin hintaan. Suoraan muunnettuna hinta on 382 euroa. Tabletin saapumisesta globaaleille markkinoille ei ole mitään tietoja.

Lähde: Huawei MatePad Air -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei