HuaweiYleinen

Huawei esitteli Nova Y91 -puhelimen globaaleille markkinoille – näytössä jäätävä lovi

Huawei Nova Y91

Huawei on esitellyt globaaleille markkinoille uuden Nova Y91 -älypuhelimen, joka on isovelimalli aikaisemmin julkaistulle Nova Y71 -puhelimelle. Uutuuspuhelin on sama laite kuin Kiinassa huhtikuussa esitelty Enjoy 60X, eikä siihen ole tehty juurikaan muutoksia globaaleita markkinoita varten.

Nova Y91 -puhelimessa on panostettu muotoiluun, jonka keskiössä on pyöreä kamera-alue. Huawei käyttää materiaalina muovia. Puhelimella on paksuutta 8,9 millimetriä ja painoa on 214 grammaa. Puhelimesta on globaaleilla markkinoilla vain kaksi väriversiota, jotka ovat musta Starry Black sekä hopea Moonlight Silver.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova Y91

Puhelimessa on erittäin kookas 6,95 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus sekä 270 hertsin kosketusherkkyys. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2376 x 1080 pikseliä. Näytön erikoisuus on jäätävän leveä lovitoteutus yläreunassa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri, jossa yhteydet rajoittuvat 4G-tukeen. Huawei Nova Y91 on varusteltuna 128 tai 256 gigatavulla sisäistä tallennustilaa ja RAM-muistia on 8 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova Y91

Huawei on laittanut puhelimen takaosaan kaksi kameraa, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akku on kooltaan jopa 7000 milliampeerituntia. Puhelinta voidaan ladata 22,5 watin teholla USB-C-liittimen kautta.

Huawei on ilmoittanut Nova Y91 -puhelimessa olevan Bluetooth 5.0 -yhteystuki sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Huawei on tuonut laitteeseen stereokaiuttimet, joiden luvataan tarjoavan ”järkyttävän äänenvoimakkuuden”. Puhelimessa on EMUI 13, joka perustuu avoimen lähdekoodin Androidiin. Mukana ei ole siis Googlen palveluita.

Huawei ei ole toistaiseksi vahvistanut Nova Y91 -puhelimen tarkkoja hinta- tai saatavuustietoja.

Huawei Nova Y91

Lähde: Huawei Nova Y91 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei